reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Oficjalnie witam się 1dc 🙄
Wszystko mi się jakoś popier.... po tym drugim poronieniu cykle raz 28 dni raz 33 i tak na zmianę 🤔
A do tego mam jeszcze taką rozkmine bo w ciążę do tej pory zachodziłam w 2 lub 3 cyklu i owulacja była wtedy z lewego jajnika. Dwa ostatnie cykle owulację mam z prawego i ciąży brak. Zastanawiam się czy to przypadek czy z tym prawym może być coś nie tak 🤔

Dziewczyny lepiej mierzyć temperaturę czy robić testy owulacyjne?
Najlepiej to i to 😉
Jestem myślami z Tobą 39 lat w marcu kończę i zaczęliśmy dopiero starania...
Trzymam kciuki i życzę powodzenia 🙂
Czy to zawsze jest regułą, że owulacja jest w jednym cyklu z prawego jajnika a w kolejnym z lewego?
No właśnie wydawało mi się że u mnie tak było raz jeden raz drugi. Ale dwa ostatnie cykle mam owu z prawego.
A jak jest u Ciebie?
Z wiekiem masz wszystko ok. Jeszcze masz dużo czasu, zanim Twoje jajniki przejdą na emeryturę. Także doczekasz się niejednego maluszka. 😀
Dziękuję 😘 oby tak było 😀

Ktoś ma pomysl z czego mogą wynikać tak wysokie temperatury przed owu? Poprzedni cykl na poziomie 36,2 do 36,5 przed owu, a po ledwo 36,8.
Nie pije alkoholu, zmieniłam dawke euthyroxu, ale biorę do po mierzeniu i nawet nie wiem czy to może mieć wpływ.. Od tego cyklu biorę ovarin. Na owu jest jeszcze za wcześnie chociaż szkoda takiego ładnego skoku [emoji1787]
Jedyne co to boli mnie gardło, ale czy to ma coś wspólnego?
@HeraUnique możesz podpowiedzieć co jeszcze może mieć na to wpływ?
Screenshot_20210110_083744_org.iggymedia.periodtracker.jpeg

Dziewczyny pomyślałam właśnie, że około 4 dni przed @ mam brązowe plamienia i myślałam,że to po prostu przed okresem,A teraz wyczytałam, że mogę mieć niedomoge fazy lutealnej!😢 czyli chyba przydałby się ten duphaston? Może jest też coś naturalnego co mogłabym stosować? Pije zioła o.Sroki nr 3,może coś pomogą.
A jak pijesz te ziola?
Ja się witam w 1 dc, słyszałam że najlepiej zacząć je pić właśnie wtedy...ale trochę boję się tych ziół, żeby mi się hormony nie rozregulowaly...dziewczyny jak to jest?

Ktoś ma pomysl z czego mogą wynikać tak wysokie temperatury przed owu? Poprzedni cykl na poziomie 36,2 do 36,5 przed owu, a po ledwo 36,8.
Nie pije alkoholu, zmieniłam dawke euthyroxu, ale biorę do po mierzeniu i nawet nie wiem czy to może mieć wpływ.. Od tego cyklu biorę ovarin. Na owu jest jeszcze za wcześnie chociaż szkoda takiego ładnego skoku [emoji1787]
@HeraUnique możesz podpowiedzieć co jeszcze może mieć na to wpływ? Zobacz załącznik 1224786
Ja bym powiedziała, że coś Cię bierze. Na Twoim miejscu od razu jakiś rutinoscorbin i wit. C bym łykała + świeży imbir + dużo owoców i warzyw i ciepłe herbatki [emoji846] u mnie na szczęście każde nawet najmniejsze przeziębienie objawia się najpierw zapaleniem górnej wargi, jeszcze przed wzrostem temp i taki zestaw jak napisałam wyżej pozwala mi przechodzić bardzo łagodnie lub w ogóle omijać chorobę [emoji16]
Mi dla odmiany już temp się na niskich trzyma, a do owu jeszcze minimum 8dni [emoji1787]

reklama
@HeraUnique możesz podpowiedzieć co jeszcze może mieć na to wpływ? Zobacz załącznik 1224786
Cykl na wyższych to żadna niespodzianka dla mnie, bo czasami tak mam 😉 trzeba pamiętać, że każdy cykl rządzi się swoimi prawami. Ale ten skok 😱 czujesz się ok? Bo mi to wygląda jakby coś Cię łapało lub to jednorazowy wyskok i jutro będzie już ok ☺️

Do góry