reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dostałam namiar na super specjalistę z polecenia. Ale cenowo mnie zabija. 350 zł jedna wizyta.
A nie przyjmuje nigdzie na NFZ? Moim zdaniem - idź do endo i powiedz co Ci ten lekarz powiedział. Rozumiem, ze się boisz i ze to spadło na Ciebie jak grom, ale unikanie tematu nie sprawi, ze ten lęk zniknie, idź do lekarza który -daj boze- podważy tę bezpodstawną diagnozę. Najgorsze to tkwić w niepewności. Mnie straszyli guzem przysadki i tez przez tydzień chodziłam jak w bance, miałam wrażenie, ze nic wokół mnie nie dzieje się naprawdę, jakbym grała w kiepskim dramacie. Ale poszłam, zrobiłam i co? Czysto! Ale ten tydzień to był dramat. Proszę, znajdź w sobie tę siłę i idź, jeśli na narzeczonego chwilowo nie możesz liczyć TO TRUDNO (niech się buja), potraktuj siebie jak swoją przyjaciółkę, ją pewnie za ucho byś zaciągnęła ;) wiec i sama siebie zaciągnij. Odżałuj te trzy stówy, Twoje zdrowie i Twój spokój są bezcenne.

reklama
Wynik bety 91,91 mIU/ml 😍 teraz zrobię powtórkę za 48 h czy wszystko ok i już Wam nie spamuje. Może jeszcze warto progesteron? 🤔 @Passtelova pamiętasz jak napisałaś w zeszłym miesiącu, ze ktoś Ci życzył, jakaś dziewczyna ciąży, żebyś była następna po niej i się udało, i napisałaś, ze teraz Ty mi tego życzysz… I też się udało 🙏🏻 Która następna!??? Która mam namaścić? 😉 Życzę każdej z Was II kresek i wiem, ze je zobaczycie!!! Każdej sie uda😗🤞!!! Zasługujecie na to Wszystkie ❤️
Aaaa! Czuję się teraz jak dobra wróżka 🧚‍♀️ Gratulacje 💜❤️💜

A nie przyjmuje nigdzie na NFZ? Moim zdaniem - idź do endo i powiedz co Ci ten lekarz powiedział. Rozumiem, ze się boisz i ze to spadło na Ciebie jak grom, ale unikanie tematu nie sprawi, ze ten lęk zniknie, idź do lekarza który -daj boze- podważy tę bezpodstawną diagnozę. Najgorsze to tkwić w niepewności. Mnie straszyli guzem przysadki i tez przez tydzień chodziłam jak w bance, miałam wrażenie, ze nic wokół mnie nie dzieje się naprawdę, jakbym grała w kiepskim dramacie. Ale poszłam, zrobiłam i co? Czysto! Ale ten tydzień to był dramat. Proszę, znajdź w sobie tę siłę i idź, jeśli na narzeczonego chwilowo nie możesz liczyć TO TRUDNO (niech się buja), potraktuj siebie jak swoją przyjaciółkę, ją pewnie za ucho byś zaciągnęła ;) wiec i sama siebie zaciągnij. Odżałuj te trzy stówy, Twoje zdrowie i Twój spokój są bezcenne.
Czuje się dokładnie jak Ty piszesz. Dzięki za tą wiadomość. Jutro spróbuję podziałać dalej. Spróbuję umówić się do tego lekarza.

Mam tyłozgięcie macicy, podobno wiele kobiet je ma i nie jest to nic strasznego. Poleciła żeby kończyć w pozycji od tyłu i poleżeć po stosunku na brzuchu. Wytłumaczyła że plemniki mają u mnie dłuższa drogę do pokonania. Ogólnie mówiła żeby nie panikować bo staram się stosunkowo krotko. Brałam również wiele lat tabletki anty i organizm musi się unormowac ale mam dalej próbować 😉
Nie wiem czy to prawda, ale ja mam tyłozgięcie i zaszłam normalnie po 8 cyklach. Także...

Hejka :) czy któraś z Was miała podobne objawy po suplementach? Od początku tego cyklu zaczęłam suplementację tabletkami Pregna Start. Od tego momentu pojawił się u mnie po raz pierwszy bardzo wodnisty, przezroczysty śluz. Nie tylko w dni płodne, mam go do teraz, a jutro już teoretycznie 1dc kolejnego. Poza tym w czasie owulacji dosłownie *napieprzaly* mnie obydwa jajniki i ten ból nie minął po dwóch dniach, ale trwa do dzisiaj tylko nie tak silny i częsty. Nie wiem czy jest to normalny objaw, dodam, że cykle mam regularne i na pewno nie jestem w ciąży :) boję się trochę, że to coś poważniejszego, ale nie mam pojęcia co by to mogło być. W zeszłym miesiącu byłam u gin i mówiła, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i mogę zacząć się starać, tylko najpierw zacząć suplementację.

On wskazywał głównie na SHBG. Że to ten wynik może to sugerować. Nie powiedział mi tego wprost, że to mam. Założył tylko ręce i powiedział, że to problem jest z nadnerczami. On może mi pomóc przy guzie jajnika, a nie nadnerczy. Wiem że jest dość mocno poniżej normy. I wiem, że internet to słaby doradca ale czytałam że właśnie SHBG może być obniżone przy PCOS. Liczyłam, że w końcu trafiłam na super lekarza.. Nawet jakbym miała się u niego leczyć tylko prywatnie. A tu przysłowiowa dupa. Nie wiem teraz czy faktycznie szukać ginekologa, czy endokrynologa. Jakoś wypieram w ogóle z głowy że mogę mieć guza. Tym bardziej, że chyba w USG brzucha by wyszedł, prawda?
Albo może umów się do na konsultacje do ginekologa-endokrynologa, który będzie się specjalizował w tych dwóch dziedzinach.

reklama
Cześć dziewczyny,

Powiedzcie mi czy mi się wydaje czy nie, że na teście mam dwie kreski?
i pytanie czy 13 dni po zastrzyku ovitrelle test moze byc jeszcze fałszywie dodatni? Bo normalnie nie wiem co mam myśleć 🙉🙈

Załączniki

• 4DE2D66B-4860-488A-B9D8-4739B3EBA771.jpeg
    4DE2D66B-4860-488A-B9D8-4739B3EBA771.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 147
Do góry