reklama
Nel331
Fanka BB :)
Mam to samo, zastanawiam się czy jest ni dane mieć dzieci i czy się w ogóle do tego nadaje a wiem, ze mój mąż byłby super ojcem.Lepiej się źle nastawić i mile zaskoczyć jak zaczęłam myśleć o dzieciach to od wszystkich słyszałam, że to nie takie proste i mam sie nastawić na długie miesiące starań. Mając to na uwadze w ogóle przestałam się przejmować, bo przecież i tak mi się tak szybko nie uda. A udało się
Też tak mam, strasznie się denerwuję na takie wychowanie i przez to czasem myślę, że jednak może nie nadaje się na matkę z takim podejściem. Dlatego też jestem w miarę spokojna nie mając dzieci, widocznie tak miało być. Szkoda mi tylko męża, bo byłby fantastycznym ojcem
Jeszcze wychowanie dzieci na rozpieszczone to jedno ale mnie irytuje niemiłosiernie jak niektóre matki robią z siebie służące tych dzieci, a z dzieci niedojdy, które mimo ze są już dużo to traktują je jak niemowlaczki i jakby mogły to by im tylko do 40 podcierały. Nie mogę pojąć ze kobieta w momencie kiedy staje się matka to traci siebie w tym, i jest tylko matka a zapomina o swoim życiu, uczuciach, zainteresowaniach itp. I to jest powszechnie akceptowane. Jesteś matka to siedz z dzieckiem nie miej swojego życia bo nie wypada bo jesteś matka. I kobiety same tak robią „nie wyjdę na kawę bi mam dziecko” to to jest jej szczęście czy udręka ?
I te wyścigi matek które dziecko jest lepsze bo się np. Szybciej rozwija… No może faktycznie ja mam nie takie podejście do tego jak trzeba i dlatego nie udało mi się do tej pory mieć dzieci
Hej wszystkim
Zacznę od tego że starania już 8 miesiąc. Pierwsze trzy miesiące bezskutecznie, ale nic nie robiłam z tym, po tych 3 miesiącach udałam się od razu do kliniki niepłodności, zlecono mi standardowe badania hormonów ( chciałam skrócić sobie drogę) wyszło ze prolaktyna jest wysoka (nie aż tak bardzo, ale trzeba zbić lekami) brałam bromergon dosłownie pół tabletki na noc i wszystko pięknie się wyrównało ale ciąży dalej nie ma. Obecnie jestem pierwszy cykl z aromkiem. Wytworzyły się dwa ciałka żółte, teraz już nie wiem, czy coś z tego będzie….. owulacja była we wtorek 19, kiedy dochodzi do implantacji ?
Zacznę od tego że starania już 8 miesiąc. Pierwsze trzy miesiące bezskutecznie, ale nic nie robiłam z tym, po tych 3 miesiącach udałam się od razu do kliniki niepłodności, zlecono mi standardowe badania hormonów ( chciałam skrócić sobie drogę) wyszło ze prolaktyna jest wysoka (nie aż tak bardzo, ale trzeba zbić lekami) brałam bromergon dosłownie pół tabletki na noc i wszystko pięknie się wyrównało ale ciąży dalej nie ma. Obecnie jestem pierwszy cykl z aromkiem. Wytworzyły się dwa ciałka żółte, teraz już nie wiem, czy coś z tego będzie….. owulacja była we wtorek 19, kiedy dochodzi do implantacji ?
Aine_
Aktywna w BB
Dziewczyny, byłam wczoraj u mojej ginki, która - po zobaczeniu wyników proga w 7 dpo (10,10) zaleciła od nowego cyklu luteinę, z podkreśleniem, że jak pojawią się dwie kreski na teście, żeby nie odstawiać. I test robić szybciej, bo w 24 dc. Tymczasem ja dziś jestem (jeszcze bez luteiny) w 24 dc i myślę sobie... Zrobię test, nie czekam do dnia okresu jak zawsze. Jeszcze bardzo wcześnie, ale czy i Wy widzicie?
Załączniki
N
Dziewczyny, byłam wczoraj u mojej ginki, która - po zobaczeniu wyników proga w 7 dpo (10,10) zaleciła od nowego cyklu luteinę, z podkreśleniem, że jak pojawią się dwie kreski na teście, żeby nie odstawiać. I test robić szybciej, bo w 24 dc. Tymczasem ja dziś jestem (jeszcze bez luteiny) w 24 dc i myślę sobie... Zrobię test, nie czekam do dnia okresu jak zawsze. Jeszcze bardzo wcześnie, ale czy i Wy widzicie?na moje oko to ciąża. Tak wcześnie 24 dc i wyrył ? Aż dziwne, myślałam że prędzej beta z krwi wykryje najwcześniej. Na twoim miejscu poszłabym jeszcze na betę z krwi, żeby mieć pewność.
lady_in_blue
Widać, zrób betę, będziesz mieć pewnośćDziewczyny, byłam wczoraj u mojej ginki, która - po zobaczeniu wyników proga w 7 dpo (10,10) zaleciła od nowego cyklu luteinę, z podkreśleniem, że jak pojawią się dwie kreski na teście, żeby nie odstawiać. I test robić szybciej, bo w 24 dc. Tymczasem ja dziś jestem (jeszcze bez luteiny) w 24 dc i myślę sobie... Zrobię test, nie czekam do dnia okresu jak zawsze. Jeszcze bardzo wcześnie, ale czy i Wy widzicie?
Aine_
Aktywna w BB
Dziękuję. Za bardzo się boję, by się cieszyć. A co jeszcze oprócz bety? Może proga, skoro ginka stwierdza niski poziom?Widać, zrób betę, będziesz mieć pewność
lady_in_blue
Możesz zrobić proga oczywiście ale 10 to wcale nie jest niski poziom więc się nie martw. Jak na 7 dni po owulacji jest ok. Teraz będzie rósł w ciąży .Dziękuję. Za bardzo się boję, by się cieszyć. A co jeszcze oprócz bety? Może proga, skoro ginka stwierdza niski poziom?
mariaantonina96
Dziewczyny może mi podpowiedzieć jakie wyniki krwi zrobić?
reklama
lady_in_blue
To zależy jakie już robiłaś, w którym dniu cyklu jesteś i co chcesz zbadać . Podaj więcej szczegółów .Dziewczyny może mi podpowiedzieć jakie wyniki krwi zrobić?
Podziel się: