reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
To jaki sens jest robić tak późno progesteron. Przecież teraz powinien spadac do miesiaczki. Robi sie 8 dni po owulacji. Dziwne zalecenie lekarza

Może dajmy się wypowiedzieć lekarzowi? Progesteron można badać w różnych momentach cyklu z różnych przyczyn i to, ze my nie wiemy czemu tak zalecił nie znaczy, ze zrobił bzdurę.

Pozytywny test owu wyszedł mi 29.09

No to pewnie jesteś conajmniej 14dpo jeśli testy owu u Ciebie działają dobrze. Długość fazy lutealnej póki co dobra, zazdroszczę, bo ja mam krótsza [emoji16] prog jeszcze dość wysoki jak na tuż przed okresem, może już spada przed miesiączka. Zobaczymy co się w weekend wydarzy

No to pewnie jesteś conajmniej 14dpo jeśli testy owu u Ciebie działają dobrze. Długość fazy lutealnej póki co dobra, zazdroszczę, bo ja mam krótsza [emoji16] prog jeszcze dość wysoki jak na tuż przed okresem, może już spada przed miesiączka. Zobaczymy co się w weekend wydarzy
Nie mam pojęcia jak wychodzą bo kiedyś robiłam i wydawało mi się ze pozytywny a jednak chyba nie, ten z 29.09 pisały tutaj dziewczyny, ze pozytywny i chyba pierwszy raz w życiu😂

Ja już wiem co się wydarzy xD byłam w toalecie mam taki jaśniutkie różowy śluz, czyli zaczyna mi się pewnie miesiączka dwa dni wcześniej. Nowość bo zwykle jak dwa dni to była po terminie a nie wcześniej ale co miesiąc coś nowego, tym bardziej, ze mam wyjazd a ja zawsze mam na wyjazd okres 😂

Wczoraj już nie czułam się na siłach aby zajrzeć.

13.10 beta 422,
14.10 beta 582 (z 8 rano), z wieczornej krwi podskoczyło lekko 600 (stan na 22:30).
Wiem,ze Bete się porównuje co dwa dni. Mój ginekolog odesłał mnie do szpitala jak najszybciej na oddział, na obserwacje. Podejrzenie ciąży pozamacicznej. Na razie za wcześnie na cokolwiek. Każdy z lekarzy czy w gabinecie czy na oddziale widział,, coś,, po lewej stronie ale nie w jamie macicy. I jakąś ilość płynu. Dzisiaj dostałam pierwszy raz 2 tabletki z progesteronu i dwie jakieś inne. Poszłam sobie soku a tu chlup, poleciało że mnie coś jak miesiączką ale trochę jakby innego koloru, że skrzepem. Brzuch mnie nie boli i nie bolał. 4 tydzień może być wszystko możliwe. Mogłam szybko poronić albo dostać okresu. No bo jak inaczej?

Nie mam pojęcia jak wychodzą bo kiedyś robiłam i wydawało mi się ze pozytywny a jednak chyba nie, ten z 29.09 pisały tutaj dziewczyny, ze pozytywny i chyba pierwszy raz w życiu[emoji23]
Monitoring, monitoring i badanie podstawowych hormonów w 3dc [emoji1]

Ja już wiem co się wydarzy xD byłam w toalecie mam taki jaśniutkie różowy śluz, czyli zaczyna mi się pewnie miesiączka dwa dni wcześniej. Nowość bo zwykle jak dwa dni to była po terminie a nie wcześniej ale co miesiąc coś nowego, tym bardziej, ze mam wyjazd a ja zawsze mam na wyjazd okres [emoji23]
2 dni wcześniej? Masz faze lutealna 16-dniowa? Przewidywania z aplikacji są o kant dupy [emoji16] owulacja sama w sobie może być wcześniej lub później i od niej mamy względnie stały czas trwania fazy lutealnej. Względnie, czyli może się czasem machnąć o dzień czy dwa, ale z reguły druga faza jest stała. Jak się okres rozkręci to zapisuj się na monitoring gdzieś w okolicy 10dc i będziemy oglądać co to się tam wydarza.

Monitoring, monitoring i badanie podstawowych hormonów w 3dc [emoji1]

2 dni wcześniej? Masz faze lutealna 16-dniowa? Przewidywania z aplikacji są o kant dupy [emoji16] owulacja sama w sobie może być wcześniej lub później i od niej mamy względnie stały czas trwania fazy lutealnej. Względnie, czyli może się czasem machnąć o dzień czy dwa, ale z reguły druga faza jest stała. Jak się okres rozkręci to zapisuj się na monitoring gdzieś w okolicy 10dc i będziemy oglądać co to się tam wydarza.
No właśnie ja zawsze mam okres tak jak pokazuje aplikacja. Teraz pokazuje na niedziele a jest dziś.
Co do badań, wstawiłam tutaj badani robione w 4dc według lekarza są ok, badani nasienia męża tez :) byłam w dni płodne u niego na kontroli i powiedział ze Letrozolum zadziałał i mamy działa . Tyle się od chłopa dowiedziałam
Edit: byłam w toalecie jednak okres się nie rozkręca.. chyba ze z przerwami, bo teraz czyściutko 🤔

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie ja zawsze mam okres tak jak pokazuje aplikacja. Teraz pokazuje na niedziele a jest dziś.
Co do badań, wstawiłam tutaj badani robione w 4dc według lekarza są ok, badani nasienia męża tez :) byłam w dni płodne u niego na kontroli i powiedział ze Letrozolum zadziałał i mamy działa . Tyle się od chłopa dowiedziałam
Edit: byłam w toalecie jednak okres się nie rozkręca.. chyba ze z przerwami, bo teraz czyściutko [emoji848]

Mi tez okres się zgadzał pi razy drzwi nawet, ale za to owulacja już nie [emoji23]

Wybacz, nie jestem w stanie spamiętać wszystkich wyników [emoji85] ale jak lekarz mówił, ze ok, to ok [emoji3526] Letrozolum jest do stymulacji? Sprawdzalas czy pęcherzyk peknal?

Jeśli nie masz testu w domu to zaopatrz się i sikaj w niedziele jeśli się nie rozkręci [emoji41]

Do góry