reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny, z racji tego że macie ogromną wiedzę w kwestii badań, starań itp itd, pomyślałam, że zapytam was o jedną rzecz. Lepiej zapytać Was niż czytać głupoty w internecie.Nurtuje mnie to, że od jakiś dwóch lat, kiedy robię badania krwi, to zawsze PCT mam ponad normę. Niedużo ale zawsze ponad normę. Powiedzcie mi czy któraś się z tym spotkała? Czy to w zestawieniu z innymi badaniami mogłoby pokazac przyczynę dlaczego od dwóch lat nie udaje mi się zajść w ciąże?
PS. Potrzebuje żebyście mnie sprowadziły na ziemie, ponieważ jak już pisałam w tym cyklu mało działaliśmy a praktycznie w ogóle. Pozytywny test owu wyszedł 29.09 a my działaliśmy 26.09, 2.10, 3.10. Wiec szanse są marne ale z drugiej strony niektóre z Was pisały ze z tą owulacją bywa różnie. Staram się sobie nie wkręcać, ale wyjeżdżam na weekend gdzie będzie alkohol itp, i wolałabym nie mieć z tylu głowy ze może się udało. A tez ludzie będą tacy w stylu „nie napijesz się tak rzadko sie widzimy” :/ Okres powinnam dostać w niedziele i mimo iż mam już bole podbrzusza i jajników to mysle, ze może sie przestawić gdyż miałam problemy żołądkowe na początku tygodnia. Potrzebuje rady i wirtualnego kopa [emoji85]

Zrób betę lub siknij na test rano w sobotę i będzie jasne [emoji6] PCT może wskazywać na jakiś stan zapalny. Jaki masz wynik?

Zrób betę lub siknij na test rano w sobotę i będzie jasne [emoji6] PCT może wskazywać na jakiś stan zapalny. Jaki masz wynik?
Niby mogę zrobić ale pytanie czy w ogóle była szansa żeby się udało:( powiem szczerze ze do tej pory każda miesiączka wiązała się z płaczem ale teraz mam takie nastawienie ze takie bez emocji bo nie mam juz psychicznie siły, ale mówić to jedno a jak przychodzi co do czego to wychodzi inaczej.
Wstawia zdjęcie wyników z dawna ale one się za bardzo nie różnią niezależnie kiedy bym zrobiła

Załączniki

• 2675A055-A38C-477D-B45E-8D24F3635BA6.png
    2675A055-A38C-477D-B45E-8D24F3635BA6.png
    79,6 KB · Wyświetleń: 83
Niby mogę zrobić ale pytanie czy w ogóle była szansa żeby się udało:( powiem szczerze ze do tej pory każda miesiączka wiązała się z płaczem ale teraz mam takie nastawienie ze takie bez emocji bo nie mam juz psychicznie siły, ale mówić to jedno a jak przychodzi co do czego to wychodzi inaczej.
Wstawia zdjęcie wyników z dawna ale one się za bardzo nie różnią niezależnie kiedy bym zrobiła

A żelazo i ferrytyne badalas kiedyś?

Możesz się skonsultować z lekarzem, ale te podwyższenie jest niewielkie, ilość płytek krwi i pozostałe wyniki w normie, a w takich sytuacjach nie ma to znaczenia ponoć (lekarzem nie jestem, ale tak czytałam, jak sobie swoją morfologię analizowałam, bo te literki to czarna magia dla mnie). A dla samych starań myśle ze tym bardziej [emoji6]

Tez robię badania w SLA [emoji16]

I

nie, nigdy a to ma związek z tym PCT ?
Moze trochę uspokoję że to PCT to hematokryt płytkowy a nie prokalcytonina... Z odpowiedzi innych forumowiczek wnioskuję że kiedyś szukały w google a że mają ten sam skrót to skojarzenie z infekcja. PCT w morfologii wiąże się z płytkami krwi (a dokładniej objętością masy płytek krwi do objętości krwi) i niewielkie jego podwyższenie bez innych odchyleń nie powinno Cię tak niepokoić 🙂

reklama
Możesz się skonsultować z lekarzem, ale te podwyższenie jest niewielkie, ilość płytek krwi i pozostałe wyniki w normie, a w takich sytuacjach nie ma to znaczenia ponoć (lekarzem nie jestem, ale tak czytałam, jak sobie swoją morfologię analizowałam, bo te literki to czarna magia dla mnie). A dla samych starań myśle ze tym bardziej [emoji6]

Tez robię badania w SLA [emoji16]
Ślicznie Ci dziękuje za pomoc❤️
Przy okazji jako iż robimy badania w Śla to zapytam. Dostalam wyniki progesteronu, gin kazał zrobić w 28dc (czyli dzis) nie wiem czy ten wynik jest ok ?

Załączniki

• 63E9BB04-AB2E-434B-BB61-A04E004B148E.png
    63E9BB04-AB2E-434B-BB61-A04E004B148E.png
    69 KB · Wyświetleń: 82
Do góry