reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
A jak zajdzie się jeszcze na macierzynskim ? [emoji85]
Żadne 30 dni. Pisze się wniosek o skrócenie zasiłku wychowawczego, że wraca się z dniem .... Następnie w dniu kiedy miało się przyjść do pracy pojawia się L4 z tymze leci podstawa z poprzedniego zasiłku urealniona do obecnej najniższej krajowej. Natomiast jeśli wróci się na pełny miesiąc leci podstawa taka jaka jest po urlopie wychowawczym [emoji6] wiecie o co chodzi [emoji6]

Dziewczyny a ja mam takie bardzo niedyskretne pytanie do tych co faceci badali nasienie. Jaka ruchliwość miały plemniki. U nas wyszło 6% ruchu a+b i wydawało nam się to mega mało, a jednak po pierwszym wspomaganiu duphaston zaszłam w ciążę (1,5 roku temu, żeby nie było że w tym roku[emoji6]). Jak jest u Was?

Cześć. Dziewczyny. Mam stwierdzone cykle bezowulacyjne. Teraz będzie stymulacja. Jak to oceniacie? Na czym to polega? Mam zrobić kupę wyników w 3 i 21 dniu cyklu. Nawet nie wiem na kiedy się umowic do lekarza bo mam tak rozwiane cykle. Gdzieś za miesiąc myślę dotrę do gina. Ktoś tu jest z cyklami bezowulacyjnymi? Kiedy ewentualne efekty?

Ciężko was nadrobić tyle stronek doszło 😉 Dziś miałam jakieś dziwne odczycie że @ przyszła i latałam to wc jak głupia, na szczęście nie przyszła 😁
Napiszecie mi jak wygląda monitoring cyklu? Czy lekarz sam Wam proponował czy prosilyscie o to?
Ja sama zapytałam ale u mnie to jest kwestia tego, że po owu mam mieć wlew z intralipidu a to kosztuje trochę, więc wolałam sprawdzic czy owu będzie bo miałam wątpliwości. Byłam 2 razy na monitoringu. Za pierwszym razem pęcherzyk 14mm a za parę dni już go nie było 😉
o to to, to by było coś super. A mogę wiedzieć która firma coś takiego posiada?😃
Ja mam pakiet w lux med oprócz ich opieki zdrowotnej mam zwrot kosztów do 700 zł na kwartał. Plus zwrot kosztów wszystkich wizyt jeśli oni nie są mi w stanie zapewnić wizyty w jakim konkretnym terminie.

I wtedy stawki tak jak przy pierwszej ciąży czy jakieś średnie krajowe, obniżenia itp.? Jak stawki takie jak przy pierwszej to mogę rodzić do emerytury bez przerwy [emoji23][emoji23]
Tak dokładnie. Jak ktoś ma dobrą średnia powinno się ciągnąć jak najszybciej, fakt że lepiej finansowo jak całe chorobowe po macierzyńskim się wykorzysta.

Dziewczyny a ja mam takie bardzo niedyskretne pytanie do tych co faceci badali nasienie. Jaka ruchliwość miały plemniki. U nas wyszło 6% ruchu a+b i wydawało nam się to mega mało, a jednak po pierwszym wspomaganiu duphaston zaszłam w ciążę (1,5 roku temu, żeby nie było że w tym roku[emoji6]). Jak jest u Was?
Mój ma 26%. I Ty po miesiącu brania duphastonu zaszłaś? :-)

reklama
Mój ostatnio nasienie badał w grudniu i było 40%

Do góry