reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja już wcześniej pisałam że wcześniej normalnie pracowałam i kazali mi pracować po 10 godzin po nocach do 24 wykladalam normalnie towar czułam się dobrze to pracowałam .... Teraz miałam plamienie itd więc dodatkowy stres ... do 3 miesiąca nie powinno się mówić że jest się w ciąży a u mnie musieli by wiedzieć wszyscy żebym nie musiała dźwigać i zapierdalać jak debil na sklepie ...
No to to jest niezgodne z prawem jeżeli zmuszali Cię do pracy, która była zagrożeniem dla ciąży. Na prawdę tu nie chodzi o to, żeby Cię obrazić, być przeciwko Tobie czy cokolwiek innego tylko o to, żeby pokazać, że naprawdę mamy swoje prawa i możemy z nich korzystać trzeba tylko o nich wiedzieć.

reklama
Czas opuścić to forum :) zamiast pomagac tylko dojezdzacie :) brawo za podejście :) bawcie się dobrze :) nie mam zamiaru się teraz denerwować i spinać przez jakieś zasrane forum :) tu by się przydał admin który by przypomniał niektórym kulturę wypowiedzi :) pozdrawiam :) co niektóre zamęt sieją na wszystkich możliwych tematach ...
Od razu zaznaczam, że ja nie mam zamiaru się kłócić czy sprzeczać z żadną z was. @Najra podejrzewa, że jest w ciąży. Pójdzie jutro do pracy i będzie przerzucać np 10kg cukru, mąki itp? Albo Pójdzie do kierownika i powie, że podejrzewa że jest w ciąży i nie będzie tego robić..... i co jej odpowie pracodawca? Można się domyślać. Jak sama powiedziała idzie do lekarza i betę ale po pracy.
Ja będąc na początku ciąży (nie wiedziałam jeszcze) pracowałam dorywczo. Na produkcji. Stanie po 8h i pakowanie kosmetyków. Może nie ciężka praca, ale potem się bałam czy sobie i dziecku nie zaszkodziłam w jakiś sposób. Jak tylko się dowiedziałam od razu zrezygnowałam. Czasami jak o tym pomyślę to wydaje mi się że lepiej że nie wiedziałam, niż gdybym wiedziała i miałabym dodatkowy stres w związku z tym. Żeby nie było niedomówień, to było zlecenie czy umowa o dzieło, dlatego i tak nic mi się nie należało 😉
Nie zrozumiałaś.

Ja już wcześniej pisałam że wcześniej normalnie pracowałam i kazali mi pracować po 10 godzin po nocach do 24 wykladalam normalnie towar czułam się dobrze to pracowałam .... Teraz miałam plamienie itd więc dodatkowy stres ... do 3 miesiąca nie powinno się mówić że jest się w ciąży a u mnie musieli by wiedzieć wszyscy żebym nie musiała dźwigać i zapierdalać jak debil na sklepie ...
W ciąży nie możesz pracować w nocy. Pracodawca nie mogąc Ci zapewnić innej pracy w normalnym wymiarze czasowym wysyła Cię do domu i płaci jak zawsze. I tak się dowiedzą, co za różnica.

Znajdźcie sobie nową ofiarę ze swoimi radami :)
Nie moje rady, tylko koleżanek [emoji6] ja się po prostu z nimi zgadzam.

Już dajcie sobie spokój, dość że @Najra ma teraz dużo stresu przez plamienia to tylko jej dokładacie nerwów. Wystarczyło napisać raz a nie temat jest wałkowany od dwóch godzin..
Już daje sobie spokój i tak nie dotarło nic, a wyszło, że jesteśmy chore psychicznie i nic o życiu nie wiemy 🤷‍♀️ Do ściany gadać nie lubię tak jak napisałam wcześniej chciał człowiek dobrze, a wyszło jak zawsze

To nie czytaj?
emoji2272.png
No
Skoro jest w ciąży to są grupy mamusiowe, bardziej odpowiednie.
Przez niektórych to chyba zazdrość przemawia... Ciąża jeszcze nie potwierdzona :)

reklama
Ja to rozumiem
Dostaje na tacy rozwiązania co może zrobić żeby odpoczywać w domu A normalne pieniądze bez łamania prawa i naciągania podatników.
Jak ktoś nie wie że tak można to powinien podziękować za radę i relaksować się z gorąca herbatą.
Koleżanka najwidoczniej ma ochotę na kłótnie [emoji2272]

Do góry