reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jak dalej będziecie na tym forum tak traktować innych to same tu zostaniecie [emoji1787][emoji1787] powodzenia chamstwo góra :)

Jak? Ja się starałam być miła w swoim odmiennym zdaniu, nie zwyzywalam Cię. Póki co to Ty w stosunku do mnie jesteś chamska, nie na odwrot.

PS. Chętnie bym tu została sama z osobami, które potrafią dyskutować mimo różnic je dzielących. Na szczęście przekrój ludzi tu będących jest zróżnicowany, wiec bywaja i jedni i drudzy [emoji3526]

reklama
Radzę cofnąć się do moich pierwszych wpisów i waszych :) bo chyba ktoś się zagalopował :)
Wróciłam, przeczytałam i nadal nie widzę żadnego ataku z naszej strony w twoim kierunku. Pierwsza Twoja wzmianka o l4 zaczęła się dokładnie o 12.44, że pójdziesz do ogólnego lekarza. Konsekwencje tego postu już znamy.

Ja już wcześniej pisałam że wcześniej normalnie pracowałam i kazali mi pracować po 10 godzin po nocach do 24 wykladalam normalnie towar czułam się dobrze to pracowałam .... Teraz miałam plamienie itd więc dodatkowy stres ... do 3 miesiąca nie powinno się mówić że jest się w ciąży a u mnie musieli by wiedzieć wszyscy żebym nie musiała dźwigać i zapierdalać jak debil na sklepie ...
Kobieta w ciazy może pracowac max 8h dziennie i nie moze pracowac na nocnych zmianach.
Jesli potwierdzi sie ciaza, wtedy pracodawca musi stworzyć odpowiednie stanowisko pracy dla Ciebie, jesli nie- nie moze zmusić Cie do pójścia na l4 Bo tak dla niego naprosciej - tylko musi zwolnic Cie z obowiązku wykonywania pracy i musi Ci za to placic. Jednym słowem siedzisz w domu i placi Ci pracodawca nie ZUS.
Odpowiadając na Twoje pytanie, nie musisz isc od razu na zwolnienie, zeby nie chodzic do pracy. Wystarczy rozmowa z pracodawca. Wielu pracodawców niestety zdaje sobie sprawe z tego ze kobiety nie maja pojecia o tym, ze jego obowiązkiem jest wypłacanie świadczenia kobiecie w ciazy wiec ida na łatwiznę i wysylaja kobiety na zwolnienie.
Ja Ci zycze zdrowej i spokojnej ciazy 🤞🏼🍀

Kobieta w ciazy może pracowac max 8h dziennie i nie moze pracowac na nocnych zmianach.
Jesli potwierdzi sie ciaza, wtedy pracodawca musi stworzyć odpowiednie stanowisko pracy dla Ciebie, jesli nie- nie moze zmusić Cie do pójścia na l4 Bo tak dla niego naprosciej - tylko musi zwolnic Cie z obowiązku wykonywania pracy i musi Ci za to placic. Jednym słowem siedzisz w domu i placi Ci pracodawca nie ZUS.
Odpowiadając na Twoje pytanie, nie musisz isc od razu na zwolnienie, zeby nie chodzic do pracy. Wystarczy rozmowa z pracodawca. Wielu pracodawców niestety zdaje sobie sprawe z tego ze kobiety nie maja pojecia o tym, ze jego obowiązkiem jest wypłacanie świadczenia kobiecie w ciazy wiec ida na łatwiznę i wysylaja kobiety na zwolnienie.
Ja Ci zycze zdrowej i spokojnej ciazy 🤞🏼🍀
Jakie to proste ❤️

reklama
Gratuluję :) A w tym cyklu kiedy była owu?:) po tym poprzednim długim prawda? Dobrze pamiętam? :)
Hej, hej ! Narazie jeszcze staram się na chłodno podejść do sprawy 🙂Jutro jak będzie dalej test pozytywny i będę się dobrze czuła ( mam katar 😕 ), to pojadę do Alabu. Tak, to jest cykl po tym długim 40- to dniowym. W tym cyklu miałam HSG 17.09 (10 dc), owulacja potwierdzona 19-20.09 (12-13 dc). Zauważyłam , ze jak biorę Inofem od 1dc po 1 saszetce, to owulacje mam ładne bez stymulacji już w 12-14 dc.

Do góry