reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Na pewno wpłynie korzystniej nie tylko na śluz:)
Tylko olej od pierwszego dnia cyklu do owulacji, potem trzeba odstawić…

ja stosowałam przed pierwsza cisza przez 3 cykle..ale szczerze nie wiem jaki miało to wpływ na zajście, bo na zewnatrz tych zmian nie zaobserwowałam.
A zaczęłam brać olej z wiesiołka od początku tego cyklu do wczoraj i powiem szczerze, że nie dostrzegam zmiany jeśli chodzi o śluz. Może w kolejnych cyklach cosik się zmieni.

reklama
To obie spędziliśmy wieczor na robocie 😈🤪
U mnie wczoraj na owulaku, obie krechy jednakowo mocne, dziś chyba pik, bo ta wlasviwa jeszcze pociemniała.
To super że tak ładnie ci wychodzą te kreski. Ja zdam się na opinię lekarki w tym względzie w piątek, bo mam usg.

Kiedy miałaś ostatnią @. Ja 3.09. Dziś 13dc. Ostatnio cykle miałam 27 dni.

A zaczęłam brać olej z wiesiołka od początku tego cyklu do wczoraj i powiem szczerze, że nie dostrzegam zmiany jeśli chodzi o śluz. Może w kolejnych cyklach cosik się zmieni.

Mówi się ze jest to kwestia 3 cykli. Niektórzy zauważają zmiany od razu, inni później, jeszcze inni wcale [emoji6] zależy tez ile mg bierzesz dziennie.

O. Tego nie - może to jakiś trop
Cyklem hormonalnym kierują jednak hormony wytwarzane przez przysadkę i przy tak długich cyklach warto by to było sprawdzić. Ja mam np malutkiego guzka, łagodnego, nie rosnącego i nie zanurzającego mi cyklu ale wpływającego na poziom prolaktyny (na szczęście nie na tyle by cykl zaburzać) i… produkcje mleka :) ktore w małych bo małych ilościach ale pojawiało się od momentu kiedy miałam 16/17 lat…

Ja też czułam kiedy pęka po ovitrelle ale w tym cyklu dostałam pregnyl i nic. Kompletnie nic nie czuje.
Dlatego chciałam zbadać proga, bo na usg nie mam możliwości się wyrwać z pracy. Poczekam jeszcze do wieczora żeby te 36h od zastrzyku minęło i jak nic nie zaboli to zadzwonie to lekarza. Może mnie wciśnie pod wieczór gdzieś na szybie USG w piatek.
ja nie mam stymulacji, owulację mam naturalnie. Ale zauważyłam, że zawsze zaczynana mnie boleć wieczorem.

Jakich testów używasz?🙂
Teraz jest mój 1 cykl bez żadnej antykoncpecji i dziwnie się czuje. Od kilku dni pobolewa podbrzusze, choć nie wiem czy nazwać to bólem (?) Czuje jakby wszystko tam zaczęło pracować, co wiadomo nie było odczuwalne stosując anty. I tak sie zastanawiam czy spodziewać sie w ogóle w tym cyklu owulacji czy nie😜 narazie testy wychodzą negatywne, śluzu brak, także czekam.
Od kilku cykli jadę na testach z Domowego Laboratorium. Wcześniej stosowałam testy Horien z allegro. I u mnie te z DL lepiej się sprawdzają

Wiecie może jak się wylicza wartość l4 ciazowego po powrocie z macierzyńskiego gdy się np pracowała pełnych 5 czy np 8 miesięcy? Bez zwykłych l4 w trakcie tych miesięcy.

reklama
Do góry