200zlDziewczyny ile płacicie za monitoring owulacji na miesiąc? Jakoś tak średnio? Czy 300 zł to dużo/mało? Czy zwykle biorą jak za normalna wizytę x3 np.? Ale wtedy to wyszłoby ok. 700 zł, całkiem sporo
reklama
Kapozi
Fanka BB :)
Z jednej strony pocieszające jest to co mówisz, że może owulacja nastąpi i jest szansa, z drugiej już tyle nieudanych cykli, że ciężko mi w to uwierzyć. Lekarz ma genialne opinie, chodziła do niego moja kuzynka, która nie mogla zajść w ciążę i jej pomógł..Do zagnieżdżenia minimum to 6 mm... Ty do owulacji masz jeszcze conajmniej kilka dni więc endo spokojnie urośnie... Zresztą po owulacji też jeszcze rośnie, a do zagnieżdżenia dochodzi najwcześniej 6 dpo więc masz jakieś 12 dni na to żeby endo uroslo.
Co to za plaga lekarzy gadających bzdury o endometrium [emoji85]
Kapozi
Ja się na razie wstrzymam z opinia na jego temat. Dla mnie licza się efekty, a tych do tej pory brak mimo regularnego wspolzycia.No widocznie aż taki genialny nie jest, albo po prostu się nie dogadaliście. Pęcherzyk 10 mm to dopiero początek drogi do owu i Twój organizm ma czas. Nie trzeba medycyny kończyć żeby sobie to przeanalizować
Kapozi
Maz badanie nasienia, ja badania hormonalne w określonych dniach cyklu (lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron) panel tarczycowy, glukoza, insulina po obciążeniu. W ubiegłym roku we wrześniu poroniłam ciążę w 7 tygodniu. Od tego czasu cisza...A jaką diagnostykę macie zrobiona
Kapozi
Nie, nie szukaliśmy przyczynyNo to myślę, że czas na histeroskopie, drożność i laparoskopie.
Powód pierwszego poronienia udało się ustalić?
U
usuniecie
Gość
Dziewczyny, mam do was pytanko. Otóż zamówiłam zestaw do wykonania wymazów na trombofilie, czy te testy mam wykonać po skończonym krwawieniu czy mogę w trakcie? Pierwotnie słyszałam, że po skończonym. Któraś z was pisala mi tutaj, że można zawszę a wczoraj znowu znajoma wprowadziła mnie w błąd, ponieważ mówiła, że podczas krwawienia nie wyszło jej nic, musiała powtarzać test. Także stąd kieruje swoje pytanie, aby być pewną.
A dwa to pytanie odnośnie badań, czy póki moja beta jest wysoka ok 65 tys moge spokojnie zacząć robić badania takie jak kariotyp, citomegalia, toxo, trombofilia, czy nie ma to wpływu na wyniki. Chciałabym zacząć już diagnostykę, aby móc większość mieć wyników dla lekarza w sumie jak najszybciej, a troche tego mam.
A dwa to pytanie odnośnie badań, czy póki moja beta jest wysoka ok 65 tys moge spokojnie zacząć robić badania takie jak kariotyp, citomegalia, toxo, trombofilia, czy nie ma to wpływu na wyniki. Chciałabym zacząć już diagnostykę, aby móc większość mieć wyników dla lekarza w sumie jak najszybciej, a troche tego mam.
Kapozi
Na razie zaufam lekarzowi, bardzo wierzę w to, że te opinie (znalazłam ich ponad tysiąc w internecie+polecenie od osoby, która tez miała problemy) nie wzięły się z kosmosu. Do tej pory żaden lekarz nie zlecił mi żadnych badań! Na pewno będę dawać znać co u mnie w tym temacieNo to myślę, że czas na histeroskopie, drożność i laparoskopie.
Powód pierwszego poronienia udało się ustalić?
NattNatt
Hej, czy któraś z Was bierze neoparin też Was tak brzuch bolał po pierwszym zastrzyku? I jeszcze mam pytanie do tych które brały aromek - jak wrażenia, bo od kolejnego cyklu, jeśli w tym się nie uda, bo owulacja potwierdzona mam brać
Ostatnia edycja:
Może za szybko zastrzyk wykonany? Albo za wolno.Hej, czy któraś z Was bierze neoparin też Was tak brzuch bolał po pierwszym zastrzyku? I jeszcze mam pytanie do tych które brały aromek - jak wrażenia, bo od kolejnego cyklu mam brać
Ja jestem drugi cykl na Aromku. W zeszłym wyhodowałam jeden pęcherzyk a w tym 5
reklama
angelka_m_s
Hej dziewczyny to znowu ja! dzisiaj rano (3 dni przed miesiaczka) zrobiłam test i co myslicie? Po mojej biochemicznej w kwietniu jestem cala zestresowana
Podziel się: