reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

To były badania hormonów m. in prolaktyna tsh LH progesteron estradiol. Niestety LH wyszło bardzo nisko norma w fazie lutealnej to 1,20 do 12,86 a mi wyszło tylko 0,6. Również estradiol slabo bo jedynie 75,2 a w tej fazie powinien być ok 100 żeby było wiadomości ze wystąpiła owulacja. Mam już tego serdecznie dość, przebywam w ciągłym stresie przez te bezowocne starania...

reklama
To były badania hormonów m. in prolaktyna tsh LH progesteron estradiol. Niestety LH wyszło bardzo nisko norma w fazie lutealnej to 1,20 do 12,86 a mi wyszło tylko 0,6. Również estradiol slabo bo jedynie 75,2 a w tej fazie powinien być ok 100 żeby było wiadomości ze wystąpiła owulacja. Mam już tego serdecznie dość, przebywam w ciągłym stresie przez te bezowocne starania...
Ale poczekaj. Masz potwierdzoną owulację w tym cyklu już? Jaki progesteron wyszedł? Kiedy miałaś owulację?

Mam 28 dniowe cykle owulacja zazwyczaj w 14dniu. Pokazywałam wyniki znajomej która od 8lat stara sie o dziecko jest już po calym szkoleniu naprotechnoligi i milionach badań stąd wiem ze w fazie lutealnej estradiol powinien być od 100 żeby można było stwierdzić że była owulacja. 16 września mam swojego ginekologa więc z tej niecierpliwości napisałam tu na forum... Zażywam od miesiąc ovarin i luteine piję olej z lnu i zamierzam wdrożyć olej z wiesiołka jak tylko dostanę okres.

Najgorsze jest to ze od kilku miesięcy cała ta sytuacja bardzo zle na mnie wpływa. Nie wiem jak zredukować nadmiar stresu

Mam 28 dniowe cykle owulacja zazwyczaj w 14dniu. Pokazywałam wyniki znajomej która od 8lat stara sie o dziecko jest już po calym szkoleniu naprotechnoligi i milionach badań stąd wiem ze w fazie lutealnej estradiol powinien być od 100 żeby można było stwierdzić że była owulacja. 16 września mam swojego ginekologa więc z tej niecierpliwości napisałam tu na forum... Zażywam od miesiąc ovarin i luteine piję olej z lnu i zamierzam wdrożyć olej z wiesiołka jak tylko dostanę okres.
Ale masz potwierdzone owulacje w 14 dniu czy tak Ci się wydaje, bo masz cykl 28 dniowy? Ile się staracie o ciążę? Ginekolog Ci zlecił te badania w tym konkretnym dniu cyklu? Robiłaś wcześniej jakieś inne badania? Monitoring cyklu u ginekologa?

Chcesz nam powiedzieć, że diagnozujesz się u swojej koleżanki?
Podaj wynik progesteronu.

Witajcie dziewczyny niestety wracam do was miałam być marcową mamusią jednak serduszko mojego maluszka przestało być 9+3 [*] w piątek miałam zabieg. Dziś wielki ból po stracie była to pierwsza ciąża, wyczekana, wypragniona😭😭😭😭😭

Chce was zapytać czy miała któraś z was łyżeczkowanie macicy. Miałam zabieg w piątek miałam krwawić ok 5 dni. Jednak w sobotę rano krwawienie zanikło ledwo widoczne różowe plamki. Dziś pojawił się ból lewego jajnika (taki jak przy owulacji) do tego śluz czy to normalne?

reklama
Chcesz nam powiedzieć, że diagnozujesz się u swojej koleżanki?
Podaj wynik progesteronu.
Absolutnie napisałam ze mam ginekologa 16 września pokazałam jej bo wiem że już jest konkretnie obyta w temacie. Progesteron mam elegancki bo 21 ale zażywam luteinę to pewnie jej zasługa

Do góry