reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

U mnie jutro powinna pojawić sie miesiaczka... 2 dni temu robiłam z głupoty test I biel vizira ale dzis mnie zaskoczyła ilość bialego sluzu co przed okresem raczej sucho i już teraz skołowana jestem. Powiedzcie mi ta faza lutealna to liczy się do np 14 dni od owulacji (dnia nastepnego) do dnia poprzedzającego 1 dzień krwawienia? Czyli jak jutro mam dostać miesiączkę to dziś jest 14dpo czy jutro? Bo mnie taka rozkmina naszła...

reklama
U mnie jutro powinna pojawić sie miesiaczka... 2 dni temu robiłam z głupoty test I biel vizira ale dzis mnie zaskoczyła ilość bialego sluzu co przed okresem raczej sucho i już teraz skołowana jestem. Powiedzcie mi ta faza lutealna to liczy się do np 14 dni od owulacji (dnia nastepnego) do dnia poprzedzającego 1 dzień krwawienia? Czyli jak jutro mam dostać miesiączkę to dziś jest 14dpo czy jutro? Bo mnie taka rozkmina naszła...

Jutro, wtedy kiedy masz termin @. Śluz rownie dobrze moze oznaczać @ zbliżającą się.

Hej dziewczyny :). Jak nastroje przed weekendem? Ktoś jakieś objawy przed testowaniem 🙃? Ja w tym miesiącu odpuściłam monitoring, bo chciałam trochę na luzie w tym miesiącu, szczególnie ze drożność we wrześniu 😉. Dziś 29dc- kiedy i czy miałam owulacje nie jestem pewna. Dziś biel bieli oczywiście na teście. Jak co miesiąc mam trochę tych objawów np bardzo powiększone bolące piersi, wzięty i kłujący brzuch itd, a tu nic niestety. Jedyna zmiana to taka ze od kilku dni z rożnym natężeniem bolą sutki, trochę to męczące. A wiec czekam na ta małpę i będę się umawiać na HSG, może to tez pomoże 😔, bo trochę zaczynam podupadać z nastrojem.

Jutro, wtedy kiedy masz termin @. Śluz rownie dobrze moze oznaczać @ zbliżającą się.

To możliwe że ten 1 test z głupoty zle liczyłam 🤣😬 się zakręciłam jak tampon w piczce za przeproszeniem🤣 możliwe że tak. Odkąd biorę bromergon juz 3miesiac to przed okresem susza. No ale nie nastawiam się bo rozczarowanie wiadomo jak boli🤷‍♀️

To możliwe że ten 1 test z głupoty zle liczyłam 🤣😬 się zakręciłam jak tampon w piczce za przeproszeniem🤣 możliwe że tak. Odkąd biorę bromergon juz 3miesiac to przed okresem susza. No ale nie nastawiam się bo rozczarowanie wiadomo jak boli🤷‍♀️

Ja mialam objawy jak na @, a w dniu @ bardzo slaba kreska wyszla. Takze jutro sprobuj.

A ja wczoraj źle spałam i coś mi przeskoczyło w kręgosłupie i mega rwie mnie reka. I lekarz pytał mnie czy nie jestem w ciąży bo nie jestem ale się staramy. U zapisał mi lek zwiotczajacy mięśnie który jest zakazany przy staraniach o dziecko. I teraz jestem w kropce. Dla bezpieczeństwa nie będę go brać

Czuje sie troche dziwnie, jakby brala mnie jakas choroba. Delikatne mdlosci, No i straszny bol piersi, ale to tak ze budze sie w nocy przez to.
Dzis zaczelam 2tygodniowy urlop, Takze odpoczywam 😁
Przytulam mocno w tych ciężkich dniach i zycze owocnych stran na nowym mieszkaniu 🤞🏼❤️
No to udanego urlopu i duuuzo czasu na odpoczynek 😊😊😊 😘 i odzywaj się tu czasem 😁 dawaj znac jak będą jakieś bobolkowe newsy🥰

A ja wczoraj źle spałam i coś mi przeskoczyło w kręgosłupie i mega rwie mnie reka. I lekarz pytał mnie czy nie jestem w ciąży bo nie jestem ale się staramy. U zapisał mi lek zwiotczajacy mięśnie który jest zakazany przy staraniach o dziecko. I teraz jestem w kropce. Dla bezpieczeństwa nie będę go brać
Ja chyba miesiąc albo dwa temu miałam okropny ból kręgosłupa, a konkretniej tzw kości ogonowej, tak że nie mogłam usiąść na tyłku, a jak już musiałam to łzy mi same leciały, wiedziałam że bez leków się nie obejdzie. Ale ja od dawna mam problemy z kręgosłupem i znam swoje możliwości i co kiedy powinnam zrobić. Wtedy byłam przed owu, wzięłam chyba 1 czy 2 tabletki na rozluźnienie mięśni, ale odpuściłam, za to brałam sporo przeciwzapalnych, jakoś po owu przestałam w razie gdyby się udało. Rozważanie korzyści do ryzyka... Udać się nie udało, ból przeszedł po 2tyg,ale głównie dzięki lekom.

reklama
Ja chyba miesiąc albo dwa temu miałam okropny ból kręgosłupa, a konkretniej tzw kości ogonowej, tak że nie mogłam usiąść na tyłku, a jak już musiałam to łzy mi same leciały, wiedziałam że bez leków się nie obejdzie. Ale ja od dawna mam problemy z kręgosłupem i znam swoje możliwości i co kiedy powinnam zrobić. Wtedy byłam przed owu, wzięłam chyba 1 czy 2 tabletki na rozluźnienie mięśni, ale odpuściłam, za to brałam sporo przeciwzapalnych, jakoś po owu przestałam w razie gdyby się udało. Rozważanie korzyści do ryzyka... Udać się nie udało, ból przeszedł po 2tyg,ale głównie dzięki lekom.
ja powinnam dostać okres po weekendzie a w okolicy owulacji próbowaliśmy. Jak mi nie pomoga przeciwzapalne które dostałam to pojadę na dyżur żeby mi inaczej pomogli

Do góry