reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Witam Dziewczyny ☺️ Podczytuje Was od pewnego czasu, ale postanowiłam oficjalnie dołączyć i przywitać się. Jestem 30-tką z 7 letnią córką na pokładzie. Zaczęliśmy starania o drugie dziecko po finale euro 2020 😂 jednak nie bylo gola 😂 Teraz okres się spóźnia, w niedziele dwa testy 10 pokazały dwie, średnio intensywne kreski. Jutro rano planuje testować, a za tydzień w środę pojsc na betę, bo dopiero wtedy będę miała rano możliwość.
Mam nadzieje, że się udało.
Ale na betę nie trzeba chodzić rano 😉

reklama
Cześć dziewczyny, staramy się z mężem o drugą dzidzię, pierwszy maluch ma 4 latka. Wtedy udało się nam w zasadzie za pierwszym razem, teraz to nasza druga próba i chce tym razem spróbować z testami owu bo miesiąc temu chyba coś jednak źle obliczyłam... albo już jestem za stara i tak łatwo nie pójdzie jak wtedy heh 😉 Czy wystarczy jak będę robić test raz dziennie np o godz 18 czy lepiej dwa razy dziennie ?

Cześć dziewczyny, staramy się z mężem o drugą dzidzię, pierwszy maluch ma 4 latka. Wtedy udało się nam w zasadzie za pierwszym razem, teraz to nasza druga próba i chce tym razem spróbować z testami owu bo miesiąc temu chyba coś jednak źle obliczyłam... albo już jestem za stara i tak łatwo nie pójdzie jak wtedy heh 😉 Czy wystarczy jak będę robić test raz dziennie np o godz 18 czy lepiej dwa razy dziennie ?
ja gdy w zeszłym cyklu zaczynałam z testami owu, to robiłam dwa (jeden o 14, drugi o 20). Bywa, że ma się krótki pik i robiąc testy raz dziennie można go nie wyłapać

Hej Dziewczyny! Przyszły mi wyniki białka S norma jest od 70 do 130 ja mam 70,34 to znaczy, że jest wszystko ok? Może ten wynik być przy samej dolnej granicy? 🤯

Cześć dziewczyny.
Nie udzywałam się przez chwilę, bo nie chciałam zapeszyć. I jest sukces, choć niepełny.
Jak wiecie, w ostatnich miesiącach moja faza lutealna trwała ok. 9 dni. Od tego jestem na Euthyroxie i biorę też dodatkowo niepokalanek i... Moja faza już w tym miesiącu wydłużyła się o dwa dni ❤️ więc jest nadzieja.

Przy okazji rozpoczynającego się urlopu zrobiłam w 12 dpo test. Niestety biel, a zaraz po toalecie przyszła @. Jest mi trochę smutno, ale z drugiej strony widzę światełko w tunelu.

Z mniej fajnych rzeczy, to dowiedziałam się, że koleżanka z pracy jest w ciąży i najprawdopodobniej przejmę wszystkie jej obowiązki. Aż mi się ryczeć chce jak o tym pomyśle 😭
Przykro mi z powodu pracy 🥺 i ja mojej zaczynam mieć powoli dosyć. Niezły burdel się zaczyna robić pod względem organizacji pracy i obowiązków pracowników. Też momentami chce mi się płakać z tego wszystkiego. I jedynie wizja (oby) przyszłej ciąży jeszcze jako tako mniej w niej trzyma. Nic innego.

Dziewczyny zdarzają się Wam krwawienia w trakcie owulacji? Dzisiaj 14 dzień cyklu. Boli okropnie prawy jajnik. Owulka z reguły była z lewego jajnika. Dzisiaj pojawił mi się bardzo obfity śluz z domieszką krwi. Myślicie, że to normalne? 🤔

Dziewczyny zdarzają się Wam krwawienia w trakcie owulacji? Dzisiaj 14 dzień cyklu. Boli okropnie prawy jajnik. Owulka z reguły była z lewego jajnika. Dzisiaj pojawił mi się bardzo obfity śluz z domieszką krwi. Myślicie, że to normalne? 🤔
Mi się zdarza, że mam plamienia w owulacje. Gin mówił, że to normalne

reklama
Do góry