reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
My co 2- 3 dni w okresie okolo owulacyjnym, bo u nas też nie udaje się za często 😎po prostu padamy na pyszczki wieczorem i nam się nie chce.
Co do infekcji intymnych to jak MamaR sikam po płyn lactacyd i jest lepiej, choć nie powiem że nie zdarzają się, bo raz na 2 czy 3 miesiące się coś przyczepi 😎😉
Poza tym też kłują mnie jajniki i bolą piersi z boku ( przy ostatniej ciąży tak było😊 i w zeszłym miesiącu co skończył się@🥺) ale jest coś nowego 😁 bo prawy jajnik tzn w tej okolicy mam taką górkę jakby opuchnięte ..taka chudzinka że mnie i zaraz widać 🤣🤣

Czy przy staraniu się o dzidzie w dni płodne stosujecie zasadę co dwa dni ?
Tak zalecają lekarze. I do tej pory sie do tego „stosowałam” okoloowulacyjnie. Poza tym okresem seks byl kiedy byla ochota , czasem co 2 czasem co 3 dni. Roznie. W tym cyklu owu mialam w niedziele i wyjątkowo seks byl codziennie (sobota niedziela poniedzialek ). I zaskoczyło 🤞🏼

Co do płynów do higieny intymniej, zaden nie jest dobry/odpowiedni. Nie powinno sie ich wcale stosowac :) wystarczy woda do podmywania.

Kropka no podobno podmywanie samą wodą najlepsze, bo nawet najdelikatniejsze i antyalergiczne płyny mogą zaburzać pH powodować podrażnienia itp...też się temu poddałam przez jakiś czas, ale jednak bez płynu czuje się "niedomyta"😎😎 jakkolwiek to brzmi 🤣
I gratulacje dla Ciebie ❤️❤️❤️ nie doczytalam o fasolce 😊 choć przeczytałam kilka stron wstecz, żeby być w temacie 😎

Kropka no podobno podmywanie samą wodą najlepsze, bo nawet najdelikatniejsze i antyalergiczne płyny mogą zaburzać pH powodować podrażnienia itp...też się temu poddałam przez jakiś czas, ale jednak bez płynu czuje się "niedomyta"😎😎 jakkolwiek to brzmi 🤣
I gratulacje dla Ciebie ❤️❤️❤️ nie doczytalam o fasolce 😊 choć przeczytałam kilka stron wstecz, żeby być w temacie 😎
Dziękuje 🤞🏼❤️

reklama
A z jakiego powodu był w takim stanie?
po prostu uwolniona komórka narobiła trochę szkód, się to normalne. Jajnik bolał mnie przez dwa dni tak, że nie mogłam podnieść nogi. Mam nawet zdjęcie USG z tym obrazem. Czasem jest też tak, że płyn podrażnia jajnik, stąd też możesz go czuć. Ale to zupełnie normalne.

Do góry