reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Kurczę, umówiłam się do ginki dopiero na 31 sierpnia, czyli 15 dc i teraz mam dylemat - starać się wcześniej czy jednak czekać na potwierdzenie, że na pewno możemy? :D Szkoda mi tego cyklu, ale też boję się, że zajdę i znowu coś będzie nie tak :( Poza tym teraz mi wyszły te mutacje MTHFR i PAI-1 no i muszę ubłagać ginkę o acard i heparynę - to się wtedy bierze dopiero od pozytywnego testu czy od owulacji?
Od pozytywnego testu

reklama
Kurczę, umówiłam się do ginki dopiero na 31 sierpnia, czyli 15 dc i teraz mam dylemat - starać się wcześniej czy jednak czekać na potwierdzenie, że na pewno możemy? :D Szkoda mi tego cyklu, ale też boję się, że zajdę i znowu coś będzie nie tak :( Poza tym teraz mi wyszły te mutacje MTHFR i PAI-1 no i muszę ubłagać ginkę o acard i heparynę - to się wtedy bierze dopiero od pozytywnego testu czy od owulacji?
Acard jest bez recepty. Mi wyszła tylko mutacja PAI 1 4-G hetero i lekarka powiedziała zebym sobie wlasnie go kupila i brała 2xdziennie. Powiedziała że jak bede w ciąży to bede musiała brać flexiparynę. To jest chyba odpowiednik heparyny.

Acard jest bez recepty. Mi wyszła tylko mutacja PAI 1 4-G hetero i lekarka powiedziała zebym sobie wlasnie go kupila i brała 2xdziennie. Powiedziała że jak bede w ciąży to bede musiała brać flexiparynę. To jest chyba odpowiednik heparyny.
Niby tak, ale chyba wolałabym nie brać nic bez konsultacji z lekarzem... A Acard bierzesz normalnie przez cały cykl?

reklama
@Zazuu @jotte producent nie wskazuje konkretnej pory dnia, kiedy nalezy zażyć ten lek. Ważne, aby bylo to po posiłku i popić małą ilością wody.
Nie mam zamiaru się z Tobą spierać 🤷🏻‍♀️
Co prawda to tylko gaciola, ale wrzucam, bo prosto wyjaśnia skuteczność leku, więcej info na stronie.
05ED80BA-EEC2-46CB-8112-F6477BF9F1FA.png

Do góry