reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ja mam wizytę jutro dopiero ale od razu powiem że nie będę tyle czekać. Dziś 28dc, czyli 4 tyg. Jeszcze niby max 2... strasznie się to dluzy.
O to daj znac co Ci lekarz powie. Tez bede cisnac o starania :p 3 mc/3cykle licza sie z cyklem 0 czyli tym w ktorym wykonywany byl zabieg ? :D bo jak tak to mi wlesnie mija 2 cykl a od 18 stycznia bedzie lecial trzeci i nie zamierzam juz czekac.

reklama
Mnie to czeka za tydzień. Dlaczego nieprzyjemne? Samo podawanie czy jakieś objawy niepożądane? Jaką masz dawkę że 4 H? 200 ml Intralipidu i 1000 ml soli fizjologicznej ?
Witam się sobotnio [emoji846]

Siedzę podłączona do kroplówki z intralipidu. Strasznie to nieprzyjemne [emoji17] Mam nadzieję że dziś pójdzie szybciej bo poprzednim razem trwało to prawie 4h.

Mnie to czeka za tydzień. Dlaczego nieprzyjemne? Samo podawanie czy jakieś objawy niepożądane? Jaką masz dawkę że 4 H? 200 ml Intralipidu i 1000 ml soli fizjologicznej ?
Szczerze powiem że nie wiem jaką mam dawkę 😉 Objawów niepożądanych nie mam. Samo podawanie było dla mnie nie przyjemne. Na początku poprosiłam pielęgniarkę żeby puściła to trochę szybciej ale ręka mnie bolała i długo nie wytrzymałam więc musiała zwolnić. Później jeszcze raz przyspieszyła i było już ok. Wczoraj trwało to 3h a 4h trwał pierwszy raz w zeszłym miesiącu i wtedy ta kroplówka bardzo powoli leciała a i tak mnie ręka bolała.
A to Twój pierwszy raz będzie ?

Czeka do końca @? Mój to by skomentował : dobry koń nawet w mule ciągnie [emoji87][emoji85][emoji23] chociaż z moim libido to mój raczej pogadać sobie może [emoji1]

Czekał, bo powiedziałam, że absolutnie nie. 😁 Nie chcę złapać jakiejś infekcji przed staraniami. Propozycje ręcznika pod pupę i opcji pod prysznicem codziennie słyszałam i oznaki niezadowolenia, że odmawiam. 🤦

Aha. No zobaczymy. Tak to będzie moja pierwsza dawka. Pierwsza dawka to mają być 2x100 ml Intralipid i 2x500 ml soli fizjologicznej. Czyli 4 butelki. Podawane osobno, bez mieszania. Ty ile miałaś butli? Może po tym dawkę rozgryziemy? [emoji854]
Szczerze powiem że nie wiem jaką mam dawkę [emoji6] Objawów niepożądanych nie mam. Samo podawanie było dla mnie nie przyjemne. Na początku poprosiłam pielęgniarkę żeby puściła to trochę szybciej ale ręka mnie bolała i długo nie wytrzymałam więc musiała zwolnić. Później jeszcze raz przyspieszyła i było już ok. Wczoraj trwało to 3h a 4h trwał pierwszy raz w zeszłym miesiącu i wtedy ta kroplówka bardzo powoli leciała a i tak mnie ręka bolała.
A to Twój pierwszy raz będzie ?

Aha. No zobaczymy. Tak to będzie moja pierwsza dawka. Pierwsza dawka to mają być 2x100 ml Intralipid i 2x500 ml soli fizjologicznej. Czyli 4 butelki. Podawane osobno, bez mieszania. Ty ile miałaś butli? Może po tym dawkę rozgryziemy? [emoji854]
Ja nie miałam butelek tylko worek.
Ile po owulacji lekarz zaleca Ci wlew ?
Daj znać jak będziesz po, ciekawa jestem czy tylko ja taka wrażliwa na to jestem 😉

reklama
Do góry