reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
No ja właśnie będę mieć laparo i jak będą zrosty czy cos to będą usuwać i zrobią też drożność podadzą kontrast i zobaczą czy leci sobie płyn jak trzeba. Do tej pory też miałam tylko hsg i na nim wyszedł prawy niedrożny. Dlatego myślę, że warto zobaczyć dokładniej jeśli się da. Bo tak niby też wszytsko ok, a coś nie wychodzi. No nic, zobaczymy, oby nie okazało się nic strasznego...

Dziekuje za odpowiedz❤️
czuje ze moja przygoda to sie dopiero zaczyna 😬
Ja trafiłam w kwietniu do mojego obecnego gina. Mamy sierpień, a ja już po tych kombo zabiegach, kariotypach i wielu innych badaniach a obecnie pierwszy cykl na stymulacji i sterydzie. Idziemy jak burza, dziś jakieś 7dpo i czekam :)
Jak dobrze trafisz to i u Ciebie szybko pójdzie :)

Ja trafiłam w kwietniu do mojego obecnego gina. Mamy sierpień, a ja już po tych kombo zabiegach, kariotypach i wielu innych badaniach a obecnie pierwszy cykl na stymulacji i sterydzie. Idziemy jak burza, dziś jakieś 7dpo i czekam :)
Jak dobrze trafisz to i u Ciebie szybko pójdzie :)
Mi sie zdawało ze tez trafiłam na dobrego lekarza. Od pierwszej wizyty masa badan wywiad-pelno pytan, tłumaczeń itd. Ale o tej laparoskopii nie wspomniał.
czy jest mozliwe, ze moje wyniki nie wskazywały na to, zeby zlecać to badanie?
Trzymam ogromnie kciuki za Ciebie i ciesze sie, ze trafilas na lekarza ktory zajął sie Toba należycie ❤️🤞🏼Oby ten cykl okazał sie owocny 🤞🏼

Przed badałam, w trakcie nie :)
I jakie miałaś przed? Mi też to zdiagnozowali, ale mam tabletki ziołowe, badałam tylko chyba jak zaszłam w utraconą ciążę, był dość niski jak na początek ciąży i później w domniemanej biochemicznej(ok 7dpo a później wyszedł jeden pozytyw), i wtedy był wysoki. Chyba zbadam w tym mcu, leki biorę od miesiąca, zobaczymy. Może u mnie te badania proga tak proroczo :D

Mi sie zdawało ze tez trafiłam na dobrego lekarza. Od pierwszej wizyty masa badan wywiad-pelno pytan, tłumaczeń itd. Ale o tej laparoskopii nie wspomniał.
czy jest mozliwe, ze moje wyniki nie wskazywały na to, zeby zlecać to badanie?
Trzymam ogromnie kciuki za Ciebie i ciesze sie, ze trafilas na lekarza ktory zajął sie Toba należycie ❤️🤞🏼Oby ten cykl okazał sie owocny 🤞🏼
U mnie to był moment w którym doszłam do ściany. Wiedziałam, że mam jeszcze sporo badań przed sobą, ale chciałam zrobić je na NFZ, żeby za wszystko nie płacić. Znalazłam lekarza, który jest ordynatorem szpitala i jednocześnie na codzień zajmuje się laparoskopią i powiedziałam mu prosto z mostu, że poproszę skierowanie do szpitala. Okazał się być bardzo konkretnym lekarzem. Nie chciał kłaść mnie do szpitala zanim nie pozna naszych kariotypów. W czerwcu już leżałam w szpitalu, lipiec był ostatnim „naturalnym” cyklem i od sierpnia mam turbo doładowanie :)
Szukaj szybko konkretnego lekarza i działaj! ✊🏻🤰🏻🥰
Edit: bardzo dziękuję ❤️🙂

Chyba podpytam mojego lekarza o to laparo, moze faktycznie jest cos na rzeczy [emoji849]
Jakie kombo?[emoji51] jak tak czytam Wasze posty, to Wy to sie dopiero macie z tym wszystkim [emoji15] ja to pikus.

Ja wolalam [emoji1367]
odpowiedz wyczerpująca [emoji16] Dziekuje [emoji3590]
chyba faktycznie u mnie jest cos na rzeczy . Podpytam mojego lekarza o te badania.

No właśnie takie kombo histero+laparo+drożność. Miałam już histero, ale w innym szpitalu i poza tym, ze usunęli polipy lekarz nic się nie dowiedział z tego co chciał. Uznał ze robimy teraz komplet, bo szkoda czasu, załatwić wszystko za jednym razem i wiedzieć na czym się stoi. Jestem zdania tak jak dziewczyny - zagadaj go o laparo. Dziwie się, ze sam z Tobą na ten temat nie rozmawiał. Długo się starasz? Chodzisz prywatnie? Mój od razu jak dał pierwsze skierowanie na histero mówił mi jakie mamy dalej możliwości (w tym właśnie omówił laparo i drożność). Jasne, mógł to wszystko zrobić za jednym razem, ale chyba liczył na szybszy sukces [emoji16]

I jakie miałaś przed? Mi też to zdiagnozowali, ale mam tabletki ziołowe, badałam tylko chyba jak zaszłam w utraconą ciążę, był dość niski jak na początek ciąży i później w domniemanej biochemicznej(ok 7dpo a później wyszedł jeden pozytyw), i wtedy był wysoki. Chyba zbadam w tym mcu, leki biorę od miesiąca, zobaczymy. Może u mnie te badania proga tak proroczo :D
Teraz nie pamietam Dokaldnie 😬 ale przy następnej wizycie u ginka zapytam.
ja leki biore od listopada jakos , od owu przez 14dni.
chyba tez pojde powtorzyc wynik 😅
Jakie leki bierzesz? Ja progesteron besins.

reklama
Do góry