reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Pomocy! Jestem na wakacjach na Krecie. Wczoraj dostałam okres - początkowe plamienie jak zawsze 35 dzieje cyklu, wszystko poprzedzone standardowymi objawami jak zawsze. Dziś drugi dzień, lekkie krwawienie rano a teraz już nic?. Co o tym sądzić? Od 2 dnia cyklu mam przyjmować Clostigebyt 2x dziwnie i nie wiem co robić, brać ? Swoją droga nie za duza ta dawka?

reklama
Pomocy! Jestem na wakacjach na Krecie. Wczoraj dostałam okres - początkowe plamienie jak zawsze 35 dzieje cyklu, wszystko poprzedzone standardowymi objawami jak zawsze. Dziś drugi dzień, lekkie krwawienie rano a teraz już nic?. Co o tym sądzić? Od 2 dnia cyklu mam przyjmować Clostigebyt 2x dziwnie i nie wiem co robić, brać ? Swoją droga nie za duza ta dawka?

Mysle, ze brac. A dawke powinnien lekarz ci dobrać, zaczynalas od mniejszej juz ?

Jeśli nie jesteś pewna czy to okres i myślisz ze możesz być w ciąży to nie powinnaś brać wg mnie...

Po dwóch tygodniach od ostatniego badania tsh, ktore wówczas wynosiło 26.5 dziś zrobiłam znów badania. Mój aktualny wynik 2.24 😳 Dawka z euthyrox 75 zmieniona na 112. Za tydzień sprawdzę ponownie żeby nie przedobrzyć. Teraz mogę sie chyba powoli przymierzac do starań o 👶. Pod koniec tygodnia powinna być owulka 😉
wow, nie widziałam, że może tak szybko schodzić. Ciekawe jak na mnie podziała 25, bo muszę zejść z powyżej 3

Tak, ciąże wykluczam. Robiłam test dwa dni temu, dzień przed okresem. Niepokoi mnie skąpe krwawienie a właściwie jego brak. Dodatkowo nie wiem co teraz z tym lekiem. Zaczynam od takiej dawki 2 tabletki dziennie.
Duza dawka, czemu nie zaczynasz od nizszej co lekarz mowil ? Wiesz okres mogl zmienix sie, bo zmiana klimatu

Tak, ciąże wykluczam. Robiłam test dwa dni temu, dzień przed okresem. Niepokoi mnie skąpe krwawienie a właściwie jego brak. Dodatkowo nie wiem co teraz z tym lekiem. Zaczynam od takiej dawki 2 tabletki dziennie.
No to zmienia postać rzeczy. W tej sytuacji wzięłabym. Dawka początkowa zazwyczaj jest 1 tabl. dziennie a w razie niepowodzenia zwiększają w kolejnym cyklu do 2 tabletek ale skoro zaleciła od razu 2 to widocznie widzi wskazania. Po ew. 3 cyklach przerwa z uwagi na niekorzystny wpływ na endometrium. Ale wiem to jedynie z tłumaczenia lekarki bo w momencie gdy mi zapisała twierdzac że nie mam owulacji akurat zaszłam w ciążę więc nie sprawdzałam działania w praktyce 🤣

reklama
No to zmienia postać rzeczy. W tej sytuacji wzięłabym. Dawka początkowa zazwyczaj jest 1 tabl. dziennie a w razie niepowodzenia zwiększają w kolejnym cyklu do 2 tabletek ale skoro zaleciła od razu 2 to widocznie widzi wskazania. Po ew. 3 cyklach przerwa z uwagi na niekorzystny wpływ na endometrium. Ale wiem to jedynie z tłumaczenia lekarki bo w momencie gdy mi zapisała twierdzac że nie mam owulacji akurat zaszłam w ciążę więc nie sprawdzałam działania w praktyce 🤣

Tez wlasnie dziwi mnie dawka tak duza, ale moze faktycznie lekarz wie lepiej

Do góry