reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
I wtedy rzecz jasna, jak gin potwierdzi Ci, że owu wystąpiła, zbadaj proga ok 7 dpo i będziesz miała odpowiedź :)
Tak zrobię, ale dopiero w październiku. W następnym cyklu w okolicach terminu owulacji wyjeżdżamy z mężem na kilka dni spędzić wspólnie 2 rocznicę ślubu :) ale z takimi wynikami nie liczę, że wrócimy z niespodzianką

Cześć dziewczyny, miłego dnia. Ja mam dziś od rana zły humor, bo od pozytywnego testu owulacyjnego w sobotę czekam na wzrost temperatury i do dzisiaj nic, a wczoraj podczas badania szyjki podrażniłam chyba nadżerkę i plamię :( tak jak byłam pełna pozytywnych myśli, tak znowu mam wrażenie, że ch** bombki strzelił 😕

U mnie jak zawsze nie może być normalnie... tydzień przed miesiączka plamienie na różowo jednodniowe, liczyłabym na jakieś zagnieżdżenie ale spadła temperatura więc nie ma na co liczyć :(

Plamienie może pojawiać się z powodu niskiego progesteronu, ale we wcześniejszym cyklu progesteron był super. Zastanawiam się czy w jednym cyklu progesteronu może być ok a w następnym już nie ??

Cześć dziewczyny, miłego dnia. Ja mam dziś od rana zły humor, bo od pozytywnego testu owulacyjnego w sobotę czekam na wzrost temperatury i do dzisiaj nic, a wczoraj podczas badania szyjki podrażniłam chyba nadżerkę i plamię :( tak jak byłam pełna pozytywnych myśli, tak znowu mam wrażenie, że ch** bombki strzelił 😕
Cześć:) na spokojnie, jeszcze nie spisuj tego cyklu na straty, może akurat będziesz mile zaskoczona. CO do nadżerki to sama ją mam i moja Pani ginekolog podpowiedziała aym po owulacji przez 10 dni brała globulki Hexatiab, załagodzą ją podobno a je można brać nawet w ciąży, więc są bezpieczne.

U mnie jak zawsze nie może być normalnie... tydzień przed miesiączka plamienie na różowo jednodniowe, liczyłabym na jakieś zagnieżdżenie ale spadła temperatura więc nie ma na co liczyć :(

Plamienie może pojawiać się z powodu niskiego progesteronu, ale we wcześniejszym cyklu progesteron był super. Zastanawiam się czy w jednym cyklu progesteronu może być ok a w następnym już nie ??
Może.
Ale zamiast się zadręczać, poczekałabym na jutrzejszą temperaturę i zobaczyła czy plamienie się rozkręci. A wiesz dokładnie kiedy była owulacja?

współczuję 😿 ale nie wszystko stracone🙏

ja miałam weekend wsród dzieci, byliśmy u znajomych z dzieciakami, była masa biegających dzieciaków. po tym weekendzie mam jakiś taki zjazd emocjonalny. Ciężko jest mi się dziś skupić w pracy, mam wrażenie, że ciąża to jak jakaś mityczna odległa rzecz. i jeszcze jak pomyślę, że mam 34 lata czas leci a w marzeniach chciałabym mieć oczywiście dwójkę to az mnie sciska żołądek i gardło, że walczę z czasem i że to będzie nieosiągalne. 😭😿😢

Hej dziewczyny.
Dzisiaj widzę sporo nas w kiepskim nastroju. Ja jestem po monitoringu. Maksymalny pęcherzyk 10mm czyli dupa. Dostałam jeszcze 3 ampułki menopuru i w czwartek mam podejść na USG, a nóż coś urośnie. Mam przesunięte owulację, więc szansa jest ale niska. No trudno 🙄
Miłego dnia wam wszystkim i głowy do góry 😘😘😘

reklama

Dużo spadła? Nie chcę Ci absolutnie dawać niepotrzebnie nadziei, ale jednorazowy spadek (pod warunkiem, że nie jest poniżej linii podstawowej) nie musi oznaczać nic złego. Wahania temperatur się zdarzają. Poza tym u niektórych kobiet pojawia się jedno-dwu dniowy spadek temperatury właśnie w okolicach implantacji.

To mój wykres z cyklu zakończonego ciąża 🙂

Załączniki

• IMG_20210816_112654.jpg
    IMG_20210816_112654.jpg
    95,6 KB · Wyświetleń: 90
Do góry