reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny. Zauważyłam dzisiaj odrobinę brązowego śluzu. Beta z czwartku 105 (we wt 31). Czy jest to powód do zmartwień? W najbliższym tyg wybieram powtórzyć betę .
Ja jak byłam na początku ciazy gdzieś w 7 tygodniu miałam delikatne brązowe plamienia , przez weekend to akurat było.. wiec od razu w poniedziałek do lekarza ale wszystko na usg było okej i wtedy mi kazał brać dupka i luteinę .

reklama
Ja jak byłam na początku ciazy gdzieś w 7 tygodniu miałam delikatne brązowe plamienia , przez weekend to akurat było.. wiec od razu w poniedziałek do lekarza ale wszystko na usg było okej i wtedy mi kazał brać dupka i luteinę .
U mnie dopiero jakis 4 tydzień. Biorę duphaston 2x1 i swój progesteron 7 dno po owu mialam ok 20 Wiec chyba ładnie. We wtorek i czwartek wybieram się na betę A w piątek do lekarza bo kończy mi się duphaston. Nie puszczajcie kciuków proszę 🙏

U mnie dopiero jakis 4 tydzień. Biorę duphaston 2x1 i swój progesteron 7 dno po owu mialam ok 20 Wiec chyba ładnie. We wtorek i czwartek wybieram się na betę A w piątek do lekarza bo kończy mi się duphaston. Nie puszczajcie kciuków proszę 🙏
Może zwiększ sobie dawkę 3x1 duphaston ja tak biorę, nie badałam nigdy progesteronu, a tak mi lekarka kazała brać, 2x1 brałam po owulacji a teraz w ciąży 3x1 🙂

Trzymam kciuki i wierze ze będzie wszystko ok ! ✊😘

A powiedzcie mi jak to jest z toksoplazmoza ? Mając kota powinnam zrobić to badanie przed staraniem się o dziecko ? Czy lekarz zleca badanie w trakcie ciąży ?

Może zwiększ sobie dawkę 3x1 duphaston ja tak biorę, nie badałam nigdy progesteronu, a tak mi lekarka kazała brać, 2x1 brałam po owulacji a teraz w ciąży 3x1 🙂
To ja w ciąży brałam tylko raz na noc duphaston .... I to przepisał lekarz prywatnie na NFZ lekarz nic mi nie mówił o braniu leków ... Więc ja nie wiem od czego to zależy ... Problem był potem musiałam odstawić dupka i czekac na poronienie bo przez niego nadal podtrzymywany był zarodek ...a nie było akcji serca i się nie rozwijał dlatego tyle czasu czekałam na poronienie i betę miałam wysoka ...

Tak bo duphaston podtrzymuje ciążę dlatego trzeba kontrolować i betę i jak się wszystko rozwija, ja 1 wizytę mam dopwiro w sobotę przyszła więc zobaczyny. A przy biochemicznej brałam duphaston po odłożeniu 2 dni później przyszedł okres...
To ja w ciąży brałam tylko raz na noc duphaston .... I to przepisał lekarz prywatnie na NFZ lekarz nic mi nie mówił o braniu leków ... Więc ja nie wiem od czego to zależy ... Problem był potem musiałam odstawić dupka i czekac na poronienie bo przez niego nadal podtrzymywany był zarodek ...a nie było akcji serca i się nie rozwijał dlatego tyle czasu czekałam na poronienie i betę miałam wysoka ...

reklama
Do góry