reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
Witam kochane może mi podpowiecie, mam już synka 4 lata chyba czas na kolejne ♥️Od 2 lat przyjmowałam tabletki kontracept, ostatnia tabletkę z blistra przyjęłam 23.07 miesiączkę dostałam 27.07 do 30.07. zakończyłam branie tabletek na stałe w dniach 03.08, 05.08,06.08,07.08 współżyłam bez zabezpieczenia, stosunek kończył się zawsze w środku. Dnia 07.08 wieczorem w okolicy podbrzusza zaczęło mnie kłuć podczas chodzenia czy siedzenia dostałam wzdęty brzuch w tym miejscu i mam go do dziś tzn. 11.08 czy jest możliwość że zaszłam w ciążę? Kiedy mogę wykonać test ciążowy?
Po odstawieniu anty mój organizm dochodził do siebie 3 miesiące, miałam podobne objawy jak Ty i również myślałam, że jestem w ciąży, niestety nic takiego się nie wydarzyło. Najlepiej poczekaj do terminu spodziewanej kolejnej miesiączki i żeby się nie rozczarować to chyba najlepiej podejść do tego bardzo na luzie 😉

Dziewczyny - nie ogarniam Waszych postów? Czy są tutaj takie - co za bardzo nic nie biorą, nie robią jeszcze monitoringów itd.?? Ja nawet nie znam nazw leków o których piszecie 🙈czy Wy od razu od pierwszych cykli leciałyscie z monitoringiem itd.? Czy to już są dluuugie starania, stąd bierzecie jakieś tabletki/monitoring?
Ja poszłam raz na monitoring pół roku po poronieniu i dalszym braku ciąży. Suplementy biore jeszcze nim zaczęliśmy się starać. Zaraz pyknie rok od początku starań.
Tak na prawdę to już ogółem 6 lat z przerwą. Niby mam jednego lekarza, z tego co wiem jest dobry... od ostatniej wizyty nie skupiałam się tak bardzo na tym temacie, ale jak widać zamierzam znów odkopać temat i się ostro wziąć do roboty... bo czas ucieka i lepiej już nie będzie...

Może któraś z Was jest z centralnej Polski ( Łódź- Częstochowa) i może polecić lekarzy od trudnych tematów....
Polecam na sam początek to co tutaj koleżanka niżej napisała. To badania na pierwszy strzał w przypadku braku ciąży przez jakiś czas regularnych starań. Plus przydałoby się monitoring czy te owulacje się odbywają, progesteron 7 dni po owulacji, ewentualnie testy owulacyjne i od siebie dodam prolaktynę na czczo i konieczne po obciążeniu, która skutecznie może utrudniać zajście lub utrzymanie wczesnej ciąży. Ja mam właśnie hiperprolaktynemie czynnościową, a owulacje są. Niebawem będę też robić krzywe cukrową i insulinową.
Na szybko co możesz sprawdzić to:
- krzywa cukrowa i insulinowa
- kwas foliowy, b12, homocysteina
- trombofilia wrodzona

Dzięki, że pytasz 😘 Od poniedziałku w pracy urwanie głowy po urlopie, a prywatnie to 3 dzień z duphastonem jeszcze 7 dni i czekam na miesiączkę, po miesiączce mam się zgłosić do lekarza po skierowanie na drożność, ale musimy z narzeczonym sobie wszystko poukładać, czy nie "zawiesimy" starań, bo planujemy ślub na 2023r., a nie chce łapać 100 srok za ogon 😉

reklama
Do góry