reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Hej dziewczyny jak tam u was? Ja wczoraj by u lekarza, twierdzi że ginekologicznie wszystko ok i wyniki tez dobre. Kazał się martwić po roku gdy nie wyjdzie, tylko zastanawiam się jak liczyć ten rok😅 od września bo wtedy zaczęliśmy czy od stycznia bo wtedy poroniłam, czy może od marca kiedy dostałam zielone swiatlo na ponowne starania.
A z jakiego powodu i na jakim etapie było poronienie? Ja dokładnie taki sam harmonogram, od września starania, w styczniu zabieg łyżeczkowania i cisza. Ja liczę od września. Byłam 2tyg tem u gina pierwszy raz od lutego i kazał przyjść za 3mce jak się nie uda... To będzie ponad rok starań.

reklama
A z jakiego powodu i na jakim etapie było poronienie? Ja dokładnie taki sam harmonogram, od września starania, w styczniu zabieg łyżeczkowania i cisza. Ja liczę od września. Byłam 2tyg tem u gina pierwszy raz od lutego i kazał przyjść za 3mce jak się nie uda... To będzie ponad rok starań.
Ciąża bezzarodkowa.
No ja właśnie nie wiem czy liczyć od września bo teoretycznie od września zaskoczyło coś w grudniu. Później przerwa od starań po zabiegu i od nowa starania w marcu. Wiec sama nie wiem od kiedy mam sobie to liczyć.

Poronienie to też niepłodność więc liczylabym od początku starań [emoji3526]

Jestem właśnie po teleporadzie z endokrynolog. Trafiłam przypadkiem na całkiem fajną babeczkę ;) Na moje TSH 3.07 dała mi euthyrox 25, mam zrobić pełne badania tarczycy za 4-6 tygodni i przyjść do niej z wynikami na USG. Nie wiem dlaczego się bałam, że mnie zleje.

Ja przy podobnym TSH też najpierw dostałam 25. Ale obecnie jeśli TSH mam powyżej 2,5 biorę już 50, a co drugi dzień powinnam brać 75.
Jeśli ładnie zareagujesz na 25 to może to wystarczy.

Ja przy podobnym TSH też najpierw dostałam 25. Ale obecnie jeśli TSH mam powyżej 2,5 biorę już 50, a co drugi dzień powinnam brać 75.
Jeśli ładnie zareagujesz na 25 to może to wystarczy.
ja mam nadzieję, że u mnie nie będzie rosło, zresztą półtora roku temu miałam TSH 3.8 tylko myśląc, że jest w normie nie badałam tego dalej,a moja rodzinna nie skomentowała tych wyników. I żyłam sobie w błogiej nieświadomości 😐 Ciekawi mnie co mi zbiło przez ten czas. Może suplementy na ciążę?

Cześć dziewczyny! Jak myślicie ten ostatni już pozytywny? 🤔 Dzisiaj 14 dc 😊

Miłego dnia i weekendu! 🍀

Załączniki

• E95D1580-EDEF-44D5-AE3B-8DC1AA3CC0F7.jpeg
    E95D1580-EDEF-44D5-AE3B-8DC1AA3CC0F7.jpeg
    395,1 KB · Wyświetleń: 111
Przepraszam coś mi sie z postem zrobilo...
Dawno tu nie zaglądałam bo przeprowadzaliśmy się. Wczoraj powinnam dostać okres...no może dziś i czekam bo test zrobiony w czwartek wyszedł pozytywny...a przed wczoraj miałam właśnie plamienie takie delikatne jasnoróżowe przez około 3 h. Test drugi zrobię w poniedziałek jeśli nie dostanę okresu i odrazu telefon to lekarza bo muszę heparyne zacząć brać...obawiam się tej ciąży na heparynie itd. Jakoś wszystko mnie przeraża a jednocześnie byłoby mi przykro gdyby okazało się że tej ciąży nie ma. W pierwszej ciazy nie miałam takiego plamienia przed...ani zresztą w drugiej i w trzeciej.

Hejka, rzadko zaglądałam tu, nie zdążyłam nawet nic napisac bo dołączyłam odrazu na przyszłe mamusie, zrób bete skoro masz brac heparyne to im szybciej dowiesz sie tym lepiej.

reklama
Przepraszam coś mi sie z postem zrobilo...
Dawno tu nie zaglądałam bo przeprowadzaliśmy się. Wczoraj powinnam dostać okres...no może dziś i czekam bo test zrobiony w czwartek wyszedł pozytywny...a przed wczoraj miałam właśnie plamienie takie delikatne jasnoróżowe przez około 3 h. Test drugi zrobię w poniedziałek jeśli nie dostanę okresu i odrazu telefon to lekarza bo muszę heparyne zacząć brać...obawiam się tej ciąży na heparynie itd. Jakoś wszystko mnie przeraża a jednocześnie byłoby mi przykro gdyby okazało się że tej ciąży nie ma. W pierwszej ciazy nie miałam takiego plamienia przed...ani zresztą w drugiej i w trzeciej.
Jak test wyszedł pozytywny i potrzebujesz heparyny to dzwoń dzisiaj do lekarza im szybciej tym lepiej to ważne, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🍀

Do góry