reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Jestem właśnie po teleporadzie z endokrynolog. Trafiłam przypadkiem na całkiem fajną babeczkę ;) Na moje TSH 3.07 dała mi euthyrox 25, mam zrobić pełne badania tarczycy za 4-6 tygodni i przyjść do niej z wynikami na USG. Nie wiem dlaczego się bałam, że mnie zleje.
Hej,
Tez niedawno pierwszy raz byłam u teleendokrynologa :) i przy podobnym wyniku TSH mam brać pół tabletki euthyrox 25. Ty masz zalecenie brac całą?
Zleciła Ci badanie przeciwciał Anty tpo i anty tg?

Załączniki

• Screenshot_20210806-064602_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20210806-064602_Samsung Internet.jpg
    111,8 KB · Wyświetleń: 83
Hej dziewczyny jak tam u was? Ja wczoraj by u lekarza, twierdzi że ginekologicznie wszystko ok i wyniki tez dobre. Kazał się martwić po roku gdy nie wyjdzie, tylko zastanawiam się jak liczyć ten rok😅 od września bo wtedy zaczęliśmy czy od stycznia bo wtedy poroniłam, czy może od marca kiedy dostałam zielone swiatlo na ponowne starania.

Wiem... Nadzieję tracę tylko czasami, ale chyba wszystko mi się tak skumulowało że odechciało mi się wszystkiego. Ale dobrze jest się móc tu wygadać komuś kto to rozumie. Już od dawna wiedziałam że sierpień może być dla mnie ciężki, tylko do tej pory wierzyłam że gdzie tam, w sierpniu będę na nowo w ciąży i będę się cieszyć a nie smucić. No niestety, życie od dawna z nas drwi i z mężem od dawna nam rzuca kłody pod nogi.

Czasem niby się tak zdarza że kobiety mają plamienia i biorą za okres, że testy nie wychodzą niby pozytywne, ale też sądzę że na tym etapie by wyszedł i z rozcieńczonego moczu, ale najważniejsze że masz wizytę u lekarza która rozwieje twoje wątpliwości.

Przepraszam coś mi sie z postem zrobilo...
Dawno tu nie zaglądałam bo przeprowadzaliśmy się. Wczoraj powinnam dostać okres...no może dziś i czekam bo test zrobiony w czwartek wyszedł pozytywny...a przed wczoraj miałam właśnie plamienie takie delikatne jasnoróżowe przez około 3 h. Test drugi zrobię w poniedziałek jeśli nie dostanę okresu i odrazu telefon to lekarza bo muszę heparyne zacząć brać...obawiam się tej ciąży na heparynie itd. Jakoś wszystko mnie przeraża a jednocześnie byłoby mi przykro gdyby okazało się że tej ciąży nie ma. W pierwszej ciazy nie miałam takiego plamienia przed...ani zresztą w drugiej i w trzeciej.

Ja nie robiłam tego testu po stosunku.
Ja robiłam badanie ASA (antisperm antibodies - przeciwciała przeciwplemnikowe). To zwykle badanie z krwi.
Cześć Dziewczyny, ja miałam test zarówno z krwi jak i test po stosunku. W teście z krwi nie wyszły mi przeciwciała przeciwplemnikowe natomiast w teście po stosunku (test PCT) wyszła mi wrogość, tak, że nie było ani jednego żywego plemnika. Test PCT robi się kilka godzin po odbytym stosunku (nie pamietam dokładnie ile ale chyba około 7h robiłam), w trakcie stosunku nie można korzystać z żeli ani niczego podobnego a po nie mozna się myć. Później jedzie się do kliniki i pobierana jest próbka (wygląda wszytko jak przy cytologii), która od razu musi zostać zbadana.

Cześć dziewczyny 😊
To i ja może dołączę do grona staraczek. Niestety od 7 msc nic 😒 o pierwszeego synka staraliśmy się 4 msc dzisiaj ma juz ponad 3 latka i życzymy jemu jak i sobie drugiej dzidzi. Niestety to nie takie proste 😒 od kiedy postanowilismy że czas na drugie mój cykl się bardzo zmienił... ostatniego msc nawet nie mialam owulacji bo znowu dostalam okres po 10 dniach... myślę że przyczyną może być wyjazd na urlop i zmiana klimatu. Teraz do planowej miesiączki mam 8 dni. Owulka byla wedlug testów no i ból straszny jajnika. Tak bardzo bym chciala..💕

reklama
Do góry