reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Hejka, rzadko zaglądałam tu, nie zdążyłam nawet nic napisac bo dołączyłam odrazu na przyszłe mamusie, zrób bete skoro masz brac heparyne to im szybciej dowiesz sie tym lepiej.
Masz rację ale ja jestem jakaś ostatnio roztrzepana przez tą przeprowadzkę...zrobiłam test 4 czerwca i wyszedł pozytywny ale jakośnie dowierzałam więc czekałam na to czy pojawi się okres a powinien pojawić się dziś...narazie nie ma nic...jutro zrobię test jak wyjdzie pozytywny to mam smsowac do lekarza po receptę na heparynę

Dziewczyny, a jak to jest z tymi testami? Owulacja powinna nastąpić w przeciągu 24-36h od pierwszego pozytywnego czy od tego najmocniejszego? 🤯

Masz rację ale ja jestem jakaś ostatnio roztrzepana przez tą przeprowadzkę...zrobiłam test 4 czerwca i wyszedł pozytywny ale jakośnie dowierzałam więc czekałam na to czy pojawi się okres a powinien pojawić się dziś...narazie nie ma nic...jutro zrobię test jak wyjdzie pozytywny to mam smsowac do lekarza po receptę na heparynę
Powodzonka ! 🥰

Dziewczyny, a jak to jest z tymi testami? Owulacja powinna nastąpić w przeciągu 24-36h od pierwszego pozytywnego czy od tego najmocniejszego? 🤯

Od pozytywnego, bo gdy wyjdzie Ci pozytywny, to już nie robisz dalej, tylko działasz 😁
My działamy od wczoraj i dzisiaj chyba owulka, bo nad samiusieńkim ranem (nie wiem która była godzina, bo nie chciałam otwierać oczu, żeby się nie rozbudzić) bolały mnie na przemian jajniki, plecy i ogólne ból owulacyjny. A jak wstałam do pracu, to taka cała w skowronach i jakaś taka podekscytowana jestem 🤔😂 Czuję się dzisiaj super dobrze i chyba nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie dzisiaj z równowagi 😝😁

No ja myślę że poczekam do kolejnej kontrolnej wizyty w październiku i zapytam się kiedy powinnam się zacząć na prawdę martwić 🤷‍♀️ mnie każdy lekarz na którego trafiam mowi ze jestem jeszcze mloda, że na spokojnie, żebym nie robiła testów owu itp itd ... ogólnie że mam dać sobie na luz 😅 łatwo powiedzieć.
To mi też wypadnie wizyta koło października, może połowa września, wtedy też podjęliśmy decyzję o początku starań. Mój dr też chyba tak sceptycznie o tych testach owu, ale trudno 😂 No ja już taka młoda nie jestem bo przekroczyłam 31 i czuję że czas mnie goni bo chciałabym więcej niż 1...A pomyśleć że kiedyś panicznie się bałam ciąży i nigdy w życiu nie współżyłam bez zabezpieczenia ze strachu :O a teraz celuje się idealnie i nic...

Hej🙌🏼 Jestem po wizycie u ginka. Dwa pecherzyki na prawym jajniku (17,5mm i 21mm), endometrium 14mm, dzisiaj mam zrobic ostatni zastrzyk z purogenu zeby ten 17,5mm podrósł a jutro ovitrell. W poniedzialek mam kolejna wizyte, zeby zobaczyc czy do owulacji doszlo.
Jeszcze dzis ginek dzwonil przy mnie „po znajomych” czy jest szansa na inseminacje w niedziele ale niestety nic nie wskórał :/
Takze niech sie dzieje wola nieba 😬🤞🏼
Milego weekedu staraczki 🌷❤️

reklama
Hej🙌🏼 Jestem po wizycie u ginka. Dwa pecherzyki na prawym jajniku (17,5mm i 21mm), endometrium 14mm, dzisiaj mam zrobic ostatni zastrzyk z purogenu zeby ten 17,5mm podrósł a jutro ovitrell. W poniedzialek mam kolejna wizyte, zeby zobaczyc czy do owulacji doszlo.
Jeszcze dzis ginek dzwonil przy mnie „po znajomych” czy jest szansa na inseminacje w niedziele ale niestety nic nie wskórał :/
Takze niech sie dzieje wola nieba 😬🤞🏼
Milego weekedu staraczki 🌷❤️
Jakie ładne endometrium. Ja zawsze 6mm po owulacji...

Do góry