reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

W czasie dni płodnych staracie się codziennie? Czy np co 2 dzień? Ja już chora jestem na to wszystko ryczę jak pojeb*** bo mam już dość tego, tak bardzo bym chciała dziecka a tu za każdym razem nie wychodzi. Nawet próbowałam nogi w górze trzymać, chyba jakaś psychiczna już jestem...
W tym cyklu byłam na zastrzyku wiec wiedziałam kiedy będzie owulacja, zastrzyk podawałam w niedzielę, seks w sobotę, niedzielę i poniedziałek :) ale normalnie przytulamy się kiedy mamy ochotę, z reguły co 2,3 dni (ostatnio jakoś lepiej w tych sprawach 😏) a czasem nawet raz w tygodniu bo sił brak🙃 jedynie w czasie owulki przez te kilka dni staramy się pilnować regularnych stosunków, zeby cały ten wysiłek i leczenie nie szło na marne ;) resztę czasu idziemy na żywioł, nie wyobrażam sobie bzykać się zgodnie z kalendarzem mimo braku chęci 🙈😛

reklama
Cześć wszystkim staraczkom 😊 z mężem staramy się o dziecko 3 miesiąc. Cykle mam co 27-28 dni regularne. W tym cyklu miesięcznym, zaraz po owulacji boli mnie podbrzusze i co jakiś czas w piersi czuje takie pieczenie( nie wiem dokładnie jak to opisać. Okres powinnam dostać za 12 dni i na bóle podbrzusza jest wydaje mi się za wcześnie. Wiecie może co to może być? Dziękuję za odpowiedź
Na tą chwilę niestety o niczym to nie świadczy. Mnie tez swędzą piersi a dokładnie lewy sutek, zaczęła mi z niego nawet schodzić skóra, nawet mówię do swojego starego, ze rosnie! Na pewno to objaw!🤣🤣 a on mi na to, ze to prędzej od tego, ze ostatnio w nocy go wyszarpał 🤣🤣

a tak na poważnie to jak coś Cię niepokoi to pójdź do lekarza, może zerknie na usg co tam się dzieje i da Ci odpowiedz:) do lekarza zawsze warto iść ;)

Na tą chwilę niestety o niczym to nie świadczy. Mnie tez swędzą piersi a dokładnie lewy sutek, zaczęła mi z niego nawet schodzić skóra, nawet mówię do swojego starego, ze rosnie! Na pewno to objaw!🤣🤣 a on mi na to, ze to prędzej od tego, ze ostatnio w nocy go wyszarpał 🤣🤣

a tak na poważnie to jak coś Cię niepokoi to pójdź do lekarza, może zerknie na usg co tam się dzieje i da Ci odpowiedz:) do lekarza zawsze warto iść ;)
U lekarza byłam miesiąc temu i żadnych zmian nie było więc się nie niepokoje . Tylko zastanawiam się, czy jeśli już boli podbrzusze to czy jest jeszcze szansa na ciąże, czy już raczej stracony cykl 😔

Dziewczyny ja Wam zazdroszczę takiego entuzjazmu co do seksu co 2-3 dni, czy codziennie 😅 Serio 😂
Ja już chyba za długo ze swoim starym jestem i już nie tej zapał co na początku 😂
u nas minelo 8 lat i zapał nie maleje 🤣

U lekarza byłam miesiąc temu i żadnych zmian nie było więc się nie niepokoje . Tylko zastanawiam się, czy jeśli już boli podbrzusze to czy jest jeszcze szansa na ciąże, czy już raczej stracony cykl 😔
Dopoki nie ma @ nic nie jest stracone! Glowa do gory 🤞🏼😉

Dziewczyny ja Wam zazdroszczę takiego entuzjazmu co do seksu co 2-3 dni, czy codziennie 😅 Serio 😂
Ja już chyba za długo ze swoim starym jestem i już nie tej zapał co na początku 😂
Jak mus to mus, szkoda tracić ten cały wysiłek :) Nic na siłę oczywiście, ale próby są, jak się udaje to się udaje, ale poprzednie cykle tak co 2-3dni i nic z tego, więc już w akcie desperacji znów codziennie przez kilka dni :p Jak się ostatnio udało jak było codziennie, to moooże i teraz zaskoczy :) Ale po ostatnim maratonie ja póki co mam dość haha, teraz czekamy na pozytywne newsy, może do tego czasu jeszcze dojdę do siebie :D (ps. ja mam ogólnie bardzo małe potrzeby ku nie uciesze małża)

u nas też tak było , a zrobiło się nawet gorzej 😥 jak wiedzieliśmy że idzie owu to tylko wtedy się staraliśmy na 100 % no i co jakiś czas jak faktycznie mieliśmy ochotę . W końcu przyszedł taki czas że usiedliśmy i porozmawialiśmy szczerze co nie było łatwe bo trochę kłótni przy tym było, ale doszliśmy do porozumienia i wiesz co nam pomogło... Zabawki erotyczne , dzięki nim oboje chcemy się kochać tak często jak na początku i bez opamiętania. Niby głupie rozwiązanie ale przez to wróciła między nami namiętność 🙃🙂

U lekarza byłam miesiąc temu i żadnych zmian nie było więc się nie niepokoje . Tylko zastanawiam się, czy jeśli już boli podbrzusze to czy jest jeszcze szansa na ciąże, czy już raczej stracony cykl [emoji17]

To zupełnie nic nie znaczy. Zupełnie nic. Tym bardziej, ze jesteś dopiero co po owu. Może płyn z pęcherzyka podrażnia Ci okolice. Nie zamartwiaj się takimi sprawami 12 dni przed okresem, bo nie ma czym [emoji85] jak Ty dotrwasz do terminu miesiączki [emoji16]

reklama
To zupełnie nic nie znaczy. Zupełnie nic. Tym bardziej, ze jesteś dopiero co po owu. Może płyn z pęcherzyka podrażnia Ci okolice. Nie zamartwiaj się takimi sprawami 12 dni przed okresem, bo nie ma czym [emoji85] jak Ty dotrwasz do terminu miesiączki [emoji16]
U mnie ciężko z cierpliwością 😁 mam nadzieję, że z czasem się jej nauczę

Do góry