reklama
Paolx
Fanka BB :)
Miałam ten sam przypadek co ty ogólnie zbyt późno wybrałam się na monitoring poszłam w 15dc i jak się okazało gin nie mogła stwierdzić czy owulacja była czy nie ale napisała że była chociaż nie widziała ciałka żółtego oczywiście nic z tego nie było...Dziewczęta! Kochane!
Poszłam z nadzieją że powie czy owulacja była już czy nie (jakoś na nfz babka była w stanie mi powiedzieć a on nie).
Powiedział że albo cykl bezowulacyjny albo owulacja była. Ból owulacyjny miałam 2 dni temu więc podejrzewam, że mogłam mieć ale zeby lekarz gin nie umiał tego zobaczyć?
Do tej pory co miesiąc owulacje miałam.
I czy jak pójdę zrobić progesteron popoludniu to bedzie ok czy lepiej jakbym z rana to zrobila?
Passtelova
Jeśli o ciąży dowiedziała się po wypowiedzeniu umowy, to przysługują jej wszelkie prawa, jeśli złoży takie oświadczenie. Muszą ją przywrócić do pracyHej Kochane!!
Moja kolezanka ma problem. Złożyła wypowiedzenie o umowę pracy na czas nie określony półtora tygodnia temu. Dowiedziała się że jest w ciąży. Beta potwierdzona. Wyczytałam razem z nią, że jako pracownica może wycofać wypowiedzenie pisząc oswiadczenie i dołączając zaświadczenie od gin. ze jest w ciazy. Pytanie brzmi czy wciąż ma prawo iść na zwolnienie lekarskie oraz na urlop macierzyński czy traci z powodu tego ze złożyła wypowiedzenie?
W sumie sama jestem ciekawa.
angeliskax
Moderator
Dokladnie tez tak mysle, co innego jakby zaszla w drugim miesiacu wypowiedzenia.Jeśli o ciąży dowiedziała się po wypowiedzeniu umowy, to przysługują jej wszelkie prawa, jeśli złoży takie oświadczenie. Muszą ją przywrócić do pracy
No to czekamy na rozwój wydarzeń. Choć ja mam wieksze endometrium teraz bo 13mm a mialam wczesniej 8mm. Wiec mam nadzieje ze sie uda!!Miałam ten sam przypadek co ty ogólnie zbyt późno wybrałam się na monitoring poszłam w 15dc i jak się okazało gin nie mogła stwierdzić czy owulacja była czy nie ale napisała że była chociaż nie widziała ciałka żółtego oczywiście nic z tego nie było...
vvDomivv
Pewnie ze takie jest Twoje prawo ja w tej akurat klinice narazie nie czułam potrzeby zgromadzenia dokumentacji u siebie, wystarczy mi moja teczką tam na miejscu ale gdybym kiedykolwiek postanowiła pójść do innego gin to nie miałabym najmniejszych oporów zeby poprosić o odpis pełnej dokumentacji jeśli wolisz mieć wszystko u siebie to śmiało Kochana ja akurat nie czuje takiej potrzeby w tym momencie. Ale idąc do tej lekarki dokumentacje od innych lekarzy skrupulatnie gromadziłam wiec nie jesteś jedyną zresztą nie raz w klinice widzialam pary który czekały w poczekalni z całymi segregatorami wiec mysle ze nie masz się czego krępowaćJa właśnie dostałam zdjęcia i opis tylko na pierwszej wizycie, później widziałam, ze zdjęcia są drukowane, opis klepany w komputer ale nie wiem co z tymi zdjęciami się dzieje
Ja tez chodzę tylko do jednej lekarki, ale zmieniałam już tyle razy lekarzy, ze nie wiem czy kiedyś mi się ta dokumentacja jeszcze nie przyda czy w takich sytuacjach prosilas o te dokumenty czy lekarz jakby z automatu Ci je wydawał? To mój pierwszy monitoring i nie chciałabym popełnić faux pas jak poproszę o te opisy, chociaż wydaje mi się, ze takie jest moje prawo
coca
Ogólnie mówi się ze ten stosunek powinien zmierzać do 1. Obniżenie poniżej 0,6 może (nie musi) wskazywać na pewne nieprawidłowości. Jednak wielu lekarzy z tego co dziewczyny pisały nie patrzy już na to, wiec myśle, ze najlepiej by było, jakbyś skonsultowała się ze swoim ginekologiem. Jeśli uzna to za stosowne i potrzebne to zleci dodatkowe badania. Może się okazać, ze wszystko jest w porządku [emoji6]
Passtelova
Co innego, gdyby to oni ja zwolnili. Wtedy mogłaby zajść nawet w ostatnim tygodniu trwania okresu wypowiedzenia.Dokladnie tez tak mysle, co innego jakby zaszla w drugim miesiacu wypowiedzenia.
vvDomivv
Jak ja to rozumiem mam dokładnie to samo! Są takie dni ze bardzo dobija mnie to życie od okresu do stymulacji, od stymulacji do badania od badania do zastrzyku od zastrzyku do kolejnego badania i w międzyczasie tona tabletek i innych pozniej przychodzi cheila refleksji ze przecież nikt nie mówił że będzie lekko i często jest tak w życiu że zeby osiągnąć jakiś cel trzeba się nameczyc i zgodzić na wiele wyrzeczeń, ale najzwyczajniej w świecie, tak po ludzku czasem mam już tego dośćNo właśnie ja niby wiem, że to nasienie nie jest super, ale z drugiej strony po tym leczeniu tragiczne też nie jest, a tu już rok nic i mam już szczerze dość życia z miesiąca na miesiąc nie chce mi sie już sledzić tych dni płodnych, zwracać uwagi na każde lekkie ukłucie w brzuchu czy w cycku co może oznaczać. Strasznie mam już dość tej presji.
vvDomivv
O matulu ależ sie narobiło u Ciebie! Bardzo baaardzo mi przykro Ogrolnie współczuję i mooooocno ściskam! I duuuuzo siły życzę! Pamiętaj ze możesz na nas liczyć! ❤ jesteśmy tu po to żeby się wspierać! duuuzo zdrówka teraz Kochana! 3mam kciuki żeby nie było już dalszych komplikacjiCześć Dziewczyny. Dawno mnie tu na tym głównym wątku nie było, to znaczy - jakieś dwa tygodnie, przez które wydarzyło się tyle, że głowa mała.
Zaszłam w ciąże - najpierw były nerwy z małym przyrostem bety, potem rozpacz bo już wiedziałam, że nic z tego nie będzie, później beta dziwnie nie chciała za bardzo spadać, a później okazało się, że to ciąża jajowodowa, która krwawi do macicy. miałam już skierowanie do szpitala ale stało się szczęście w nieszczęściu - organizm poradził sobie sam, jestem właśnie w trakcie poronienia trąbkowego. Po krwawieniu idę na kontrolę, ale wygląda na to ze wszystko skończy się „dobrze”.
dobrze to słowo beznadziejne, ale wiem ze miałam w tej sytuacji i tak dużo szczęścia.
to moja druga strata, czuję ze teraz mam w sobie więcej siły i determinacji, wiec chce tutaj do Was wrócić i uczestniczyć dalej w rozmowach.
bede teraz nadrabiać wątek i życzę Wam miłego wieczoru.
reklama
Ironka
Dziewczyny a ja odebralam dziś wyniki badan na trombofilię ktore robiłam za posrednictwem testdna. Otoz mam nieprawidlowy tylko w zakresie PAI-1 G4 w ukladzie heterozygotycznym. W sumie to nie wiem co dalej. Czy to oznacza że powinnam brać jakieś leki?
Podziel się: