reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

odnośnie testów owulacyjnych - czy której się zdarzyło, że jednego dnia był pozytywny (bądź prawie pozytywny, kreska wyraźna), drugiego dnia nic (test zrobiłam dwa razy, mało piłam, wszystko tak jak się powinno), a kolejnego, trzeciego powtórka z dnia pierwszego, test pozytywny..

reklama
Gdzie ja kogoś obraziłam ?🤣
Wyraziłam swoją opinie że dla mnie to głupota
Wiec napisze raz jeszcze
DLA MNIE to głupota

Edit:
Nie wiedziałam ze nie mogę zgłaszać się do odpowiedzi 🤣 bo nie było pytania do ogółu 🤷‍♀️🤣
A ju tu tylko sobie tak zostawię 😁, bo mi to tez spokoju nie daje 😁. Oczywiście bez obrażania kogokolwiek, bo każdy ma prawo do swojego zdania. Ale może ktoś na ta sprawę popatrzy tez w inny sposób. Opisze to na swoim przykładzie i założeniach : 1. Chciałabym wiedzieć czy lek który zakupiłam w aptece i miałam podany nie jest „ zepsuty”. Ponieważ czytałam na innych forach, ze dziewczynom pecherzyki nie pękały. Oczywiście jest dużo innych tez powodów dla których mogą nie pękać. Ale zaciekawił mnie wpis jednej z dziewczyn, ponieważ przygotowywała się ona do invitro. Oczywiście ogromne koszty, dużo badań, podany lek ( tu akurat był pregnyl, ale zasady przechowywania są takie same). Kiedy przyszło do pobrania jajeczek chyba ich poprostu nie było, wchłonęły się albo coś takiego- już nie pamietam całej historii. Po wizycie u 2 lekarzy stwierdzono, ze albo lek podany nieprawidłowo albo przechowywany nieprawidłowo. Dziewczyna zrobiła bthcg by się upewnić - no i był blisko 0. Co poniekąd było dowodem , ze leku w organizmie nie było 🧐. Stad wydaje mi, ze zrobienie testu kilka dni po podaniu, może poniekąd wskazać czy lek który zakupiliśmy w konkretnej aptece był na wszystkich etapach przechowywany poprawnie. Przy założeniu, ze my tez to robiliśmy. Taka moja teoria do sprawdzenia 🙂 Punkt 2. Jeżeli punkt 1 moze. Cyklu prawda i tak się zdarza, to Drugi test chciałabym zrobić tylko po to by wyłapać moment kiedy test już nie pokaże drugiej kreski spowodowanej lekiem ( taka moja zachcianka 🙂) i tu następuje punkt 3. Punkt 2 dla mnie jest po to by robiąc test 14 dni po nie zastanawiać się czy kreska , która ewentualnie może się pojawić 😊 jest spowodowana lekiem czy ciąża. Czy tez nie narażać się na wiadomość, ze cień kreski to jednak działanie leku. Dla mnie to nie jest wcale głupie, no i pewnie nie jest to zalecana metoda, ale ciekawość bierze górę. Wiec pewnie tez niektóre osoby robią ten test przy pierwszych zastrzykach, by poprostu zobaczyć jak to działa.

odnośnie testów owulacyjnych - czy której się zdarzyło, że jednego dnia był pozytywny (bądź prawie pozytywny, kreska wyraźna), drugiego dnia nic (test zrobiłam dwa razy, mało piłam, wszystko tak jak się powinno), a kolejnego, trzeciego powtórka z dnia pierwszego, test pozytywny..
Prawie pozytywny to niestety nie pozytywny.

Ale jak jest prawie pozytywny to znaczy ze trzeba robić dalej, aż będzie pozytywny.

A ju tu tylko sobie tak zostawię 😁, bo mi to tez spokoju nie daje 😁. Oczywiście bez obrażania kogokolwiek, bo każdy ma prawo do swojego zdania. Ale może ktoś na ta sprawę popatrzy tez w inny sposób. Opisze to na swoim przykładzie i założeniach : 1. Chciałabym wiedzieć czy lek który zakupiłam w aptece i miałam podany nie jest „ zepsuty”. Ponieważ czytałam na innych forach, ze dziewczynom pecherzyki nie pękały. Oczywiście jest dużo innych tez powodów dla których mogą nie pękać. Ale zaciekawił mnie wpis jednej z dziewczyn, ponieważ przygotowywała się ona do invitro. Oczywiście ogromne koszty, dużo badań, podany lek ( tu akurat był pregnyl, ale zasady przechowywania są takie same). Kiedy przyszło do pobrania jajeczek chyba ich poprostu nie było, wchłonęły się albo coś takiego- już nie pamietam całej historii. Po wizycie u 2 lekarzy stwierdzono, ze albo lek podany nieprawidłowo albo przechowywany nieprawidłowo. Dziewczyna zrobiła bthcg by się upewnić - no i był blisko 0. Co poniekąd było dowodem , ze leku w organizmie nie było 🧐. Stad wydaje mi, ze zrobienie testu kilka dni po podaniu, może poniekąd wskazać czy lek który zakupiliśmy w konkretnej aptece był na wszystkich etapach przechowywany poprawnie. Przy założeniu, ze my tez to robiliśmy. Taka moja teoria do sprawdzenia 🙂 Punkt 2. Jeżeli punkt 1 moze. Cyklu prawda i tak się zdarza, to Drugi test chciałabym zrobić tylko po to by wyłapać moment kiedy test już nie pokaże drugiej kreski spowodowanej lekiem ( taka moja zachcianka 🙂) i tu następuje punkt 3. Punkt 2 dla mnie jest po to by robiąc test 14 dni po nie zastanawiać się czy kreska , która ewentualnie może się pojawić 😊 jest spowodowana lekiem czy ciąża. Czy tez nie narażać się na wiadomość, ze cień kreski to jednak działanie leku. Dla mnie to nie jest wcale głupie, no i pewnie nie jest to zalecana metoda, ale ciekawość bierze górę. Wiec pewnie tez niektóre osoby robią ten test przy pierwszych zastrzykach, by poprostu zobaczyć jak to działa.
Napisze krótko 😅
Twoją drogą dedukcji jednego z punktów
Nie wchodziłabym w ogóle do apteki bo bałabym się ze wszystkie leki są przechowywane w niewłaściwy sposób, począwszy od pakowania, po transport i miejsce w aptece🤷‍♀️
wyrazilam swoje zdanie- bez sensu ze się z tego tlumacze🤣
Pozdrawiam 🤘

Dziewczyny czy jest możliwe ze w 7 dc zaczyna się owulacja ? Wczoraj na usg pęcherzyk miał dopiero 11mm a dziś mam płodny śluz i bol w podbrzuszu. 🤷🏼‍♀️🤔

Dziewczyny a w sumie po co badać jak długo utrzymuje się Ovitrelle w organizmie? Tak dla siebie to robicie czy może jest to jakaś istotna informacja dla ginekologa? 🤔
Właśnie miałam Ciebie pytać w jakim celu będziesz to sprawdzać 😀😀😀

U mnie dzisiaj 10dc, jestem po wizycie u gin, niestety nie dało się później. Pęcherzyk w lewym jajniku 13mm, wg lekarza obiecujący 🤩🥳 dostałam ovitrelle, mam sobie podać w niedzielę i w przyszłą środę zobaczymy czy pęcherzyk pękł :) niestety nie mówiła nic o endometrium a ja tez z emocji, ze w końcu coś rosnie 🤣 nie zapytałam, ale skoro nic nie mówiła to licze na to, ze jest Ok 🤞🏻

I nasuwa mi się pytanie, czy po usg owu każdorazowo dostajecie opis i zdjęcie do ręki? Moja lekarka robi zdjęcia i drukuje, opis wklepuje w kompa ale nie daje mi tych dokumentów 🤔 powinnam ją prosić by mi je wydawała?

Napisze krótko 😅
Twoją drogą dedukcji jednego z punktów
Nie wchodziłabym w ogóle do apteki bo bałabym się ze wszystkie leki są przechowywane w niewłaściwy sposób, począwszy od pakowania, po transport i miejsce w aptece🤷‍♀️
wyrazilam swoje zdanie- bez sensu ze się z tego tlumacze🤣
Pozdrawiam 🤘
Hej Kasia, celem mojego komentarza nie jest wcale ponaglanie cię do tłumaczenia się 😁 absolutnie nic z tych rzeczy. Każdy ma prawo do swojego zdania , oczywiście. Ale dodałam swoj punkt widzenia w celu przedstawienia tez innych stron tego testowania, a bardziej nawet skąd może być chęć takiego testowania ( na moim przykładzie). Chciałam tylko podpiąć się pod dyskusje 🙃.A co do leków i ich przechowywania - jasne zawsze można trafić na felerny lek. Ale jakoś leki w strzykawce, które musza być przewychowywane w lodowce u mnie wywołują więcej zapytań. Taki np euthyrox ma mniejsze szanse według mnie zepsuć się przy transporcie, a ovitrelle to już bardziej wymagający lek w przechowywaniu. Chyba ma to jakiś sens.

Miałam podobnie 😄 wtedy po prostu peak był krótki i dokładnie nie wyłapałam momentu , test robiłam o 8 był prawie pozytywny a o 22 juz negatywny 🤷‍♀️ zrobilam progesteron i owu musiała być.

reklama
Dziewczyny czy jest możliwe ze w 7 dc zaczyna się owulacja ? Wczoraj na usg pęcherzyk miał dopiero 11mm a dziś mam płodny śluz i bol w podbrzuszu. 🤷🏼‍♀️🤔
Ja czasem mam wrazenie z obserwacji (sluzu, klucia jajnikow, wyzszej temp.)ze owulacje mam duzo szybciej niz ksiazkowe ok.14 dc. Ale monitoring zaczynam dopiero 20 lipca.

Do góry