reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Mam jeszcze pytanie prolaktynę powinno sie zbadac w I czy II fazie cyklu? Bo gdzies na forum znalazlam niezbednik staraczki i tam bylo cos o drugiej fazie cyklu ze wtedy prog i prolakt.
Prolaktyne najlepiej badac w 2-5dc. Ja badałam z obciążeniem, ale na takie badanie potrzebne jest skierowanie i recepta na tabletke obciążająca.

reklama
Witajcie. Z racji tego, że właśnie zaczęliśmy pierwszy miesiąc starań chciałam do was dołączyć. Mam 35 lat i dwójkę dzieci. Córka 17 lat i syn 13 miesięcy.
O syna staraliśmy się dwa lata i mam teraz wielką nadzieję, że jednak tym razem będzie szybciej.
Trzymam kciuki za wszystkie i mam nadzieje, że też będziecie trzymać za mnie 😁
Witaj. Powiedz cos wiecej, jakies wyniki robilas? Przy staraniu o o syna byly jakies komplikacje/zle wyniki ?

Witaj. Powiedz cos wiecej, jakies wyniki robilas? Przy staraniu o o syna byly jakies komplikacje/zle wyniki ?
Na chwile obecną nie robiłam jeszcze nic. Przy synu przez rok po prostu się staraliśmy. Po roku zaczęłam się trochę martwić i zaczęliśmy od monitoringu cyklu. Przy drugim monitoringu udało mi się zajść w ciąże, ale okazało się, że to puste jajo płodowe. W 8 tygodniu poroniłam samoistnie. Po poł rocznej przerwie zaszłam zaszłam w ciąże w 4 cyklu. I mam tego mojego urwisa 🥰 z racji tego, ze między synem a córka jest 16 lat różnicy zdecydowaliśmy, że przyda się synowi rodzeństwo 😁

Dziewczyny, ponieważ u mnie kolejny cykl na straty ide jutro na badania z krwi. Prywatnie niestety no ale rok na to ze az nfz uzna ze mozna cos sprawdzic czekac nie bede. szczególnie ze minelo juz sporo cykli starań.
Bede robiła te badania 3-5 dc: estradiol, fsh,lh.
Chce tez od razu za jednym uklociem zrobic testosteron, prolaktyne i AMH.
Czy moge cos jeszcze w tym dniu zrobic? Wiem ze progesteron to później.
Miłego dnia!!!!
Ja mogę wypisać jakie badania mi robili jak leżałam w szpitalu na ginekologiczno-endokrynologicznym wydaje mi się, że przebadali wszystko:
prolaktyna, 17-OH progesteron, androstendion, DHEA-SO4, profil lipidowy, układ krzepnięcia, tsh, anty tpo/tg, kortyzol, estradiol, lh, fsh, SHBG, testosteron, AMH, ft4, krzywa cukrowa i insulinowa, no i progesteron, ale to dopiero na 2 fazie, no i ja miałam robione też profile dobowe tych hormonów, ale to raczej tylko w szpitalu tak się da 😊

Ostatnia edycja:
Mam jeszcze pytanie prolaktynę powinno sie zbadac w I czy II fazie cyklu? Bo gdzies na forum znalazlam niezbednik staraczki i tam bylo cos o drugiej fazie cyklu ze wtedy prog i prolakt.
Ja w szpitalu miałam robioną prolaktynę, w 1 fazie profil dobowy (3 pobrania: 23, 2, 8) i potem raz w 2 fazie, więc wychodzi na to, że chyba i w tej i w tej, a progesteron tylko 2 faza 😊

Jakiś czas temu zrobiłam zrzut ekranu z tej grupy.

Załączniki

• Screenshot_2021-07-02-22-20-24-903_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-07-02-22-20-24-903_com.android.chrome.jpg
    229,2 KB · Wyświetleń: 96
reklama
Do góry