coca
Fanka BB :)
Zazu nie zgodze sie w mojej pierwszej ciąży robiłam test ciazowy jakoś 9-8 dni przed okresem i mialam pozytywny ale jaki to byl dpo nie wiem ...
Nie wiesz kiedy miałaś owu, to nie wiesz ile byłaś przed okresem [emoji6] a zapewne miałaś ja po prostu wcześniej, stad zamiast być np. 5dpo byłaś 10dpo i miało prawo już coś wyjść, jeśli odpowiednio wcześniej doszło do zagnieżdżenia.
Ten temat wraca tu jak bumerang. Nie da się oszukać biologii. Nie da się zajść w ciąże przed owulacja. Nie da się mieć pozytywnego testu ciążowego 2dpo. Jeśli nie ma pewności kiedy doszło do owulacji i test Ci wyszedł wyjątkowo szybko w odniesieniu do planowanego terminu miesiączki licząc tylko długość cyklu, to musiałaś mieć owulacje kilka dni wcześniej i może dodatkowo wczesne zagnieżdżenie. Bo do zagnieżdżenia może dojść w 6dpo, ale może tez dojść 12dpo. W tym pierwszym przypadku test może wyjść pozytywny w 8dpo, w tym drugim dopiero koło 14dpo. Nie dojdzie do zagnieżdżenia 2dpo, biologicznie jest to niemożliwe, podróż jajka trwa dłużej i żadne nie ma magicznych mocy teleportacji w jednej sekundzie z jajowodu do macicy plus czas na samo zagnieżdżenie i wytworzenie się odpowiedniego stężenia hcg, które będzie wykrywalne w moczu.
Przy mojej fazie lutealnej 11 dniowej jakbym powiedziała, ze mi test wyszedł 2 tygodnie przed miesiączka (potencjalnie możliwa sytuacja) to by oznaczało, ze owulacja była duuuuuuuzo szybciej, pod koniec okresu i w rzeczywistości gdyby ciąży nie było okres byłby po prostu wcześniej. Nie oznaczałoby to, ze niektóre testy są magiczne i są w stanie wykryć ciąże zanim jeszcze do niej dojdzie. Tak się nie da.