reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Tez!🙄 w szczecinie znalazlam w 1 (!) aptece. Na szczescie Pani farmaceutka z pierwszej apteki do ktorej pojechalam i nie bylo Ovitrelle sama zadzwonila do aptek gdzie moze byc ten lek i prosila o odłożenie dla mnie. Skad jestes? Sprawdzalas na stronie ktomalek.pl ? ;)
Tak sprawdziłam, najbliższa apteka 100 km ode mnie, bo w tej co była 50 km juz się wyprzedał a w hurtowni brak 😒
Tonący brzytwy się chwyta, jakieś sposoby na naturalne pęknięcie pęcherzyka? Żeby mu trochę pomóc pęc samoistnie 😋

reklama
Tak sprawdziłam, najbliższa apteka 100 km ode mnie, bo w tej co była 50 km juz się wyprzedał a w hurtowni brak 😒
Tonący brzytwy się chwyta, jakieś sposoby na naturalne pęknięcie pęcherzyka? Żeby mu trochę pomóc pęc samoistnie 😋
Ja ostatnio sprawdzałam i np w aptece gemini jest akurat w Głogowie. Ale pisze dlatego, ze gdzieś wyczytałam ze oni jeszcze posiadają. Jakby ktoś jeszcze szukał, to warto w ich aptekach sprawdzić. Ale to prawda nawet w dużych miastach nie maja tego leku 😕

Ja ostatnio sprawdzałam i np w aptece gemini jest akurat w Głogowie. Ale pisze dlatego, ze gdzieś wyczytałam ze oni jeszcze posiadają. Jakby ktoś jeszcze szukał, to warto w ich aptekach sprawdzić. Ale to prawda nawet w dużych miastach nie maja tego leku 😕
Cześć Dziewczyny, na szczęscie mi udało się dostać i wczoraj sobie zaaplikowałam, ale rozmawialam na ten temat z moją lekarka i wpspominała, że do końca roku może właśnie tak to wyglądać, ze Ovitrelle będzie trudno dostępne. Do tej pory na rynku były dwa preparaty Pregnyl i Ovitrelle i z tego co mówiła to Pregnyl został wycofany (nie wiem dlaczego) wiec aktualnie dostępny jest tylko Ovitrelle i jakiś preparat produkowany w Indiach (ale nie podała nazwy). Po nowym roku ma wejść nowy preparat o podobnym działaniu, ale nie zdradziła kto będzie producentem i jak się będzie nazywał. Ja kupiłam w aptece w Katowicach (lokalna apteka) za 120zł, ale Pani z apteki doz, też powiedziała, ze jest mi w stanie sprowadzić. Kolejne miesiące jak widać zapowiadają się trudniejsze dla osób, które musza brać zastrzyk na pęknięcie:( pewnie Ovitrelle też zdrożeje :(

Warto tez sprawdzic w aptekach dr max ;) ja akurat u nich dostaje 🙃

Jezu laski oszaleje, czy u Was też tak ciężko jest dostać zastrzyk Ovitrelle? Nie dojechał do apteki, a ja pewnie w czwartek będę musiała Go sobie podać, najbliższa apteka gdzie jest to 100 km, no przecież bez jaj, co za deficyt tych leków 😏😏😠😠
W najgorszym wypadku sobie go nie podam i będę liczyć na naturę, że pęcherzyk pęknie, a szkoda, bo dzis zauważyłam u siebie śluz płodny i a nóż by coś z tego było ... 🤦‍♀️
Ja go kupuje od razu w klinice. Jest drożej bo 130zl ostatnio płaciłam ale jest na miejscu i nie trzeba szukać.

Cześć Dziewczyny, na szczęscie mi udało się dostać i wczoraj sobie zaaplikowałam, ale rozmawialam na ten temat z moją lekarka i wpspominała, że do końca roku może właśnie tak to wyglądać, ze Ovitrelle będzie trudno dostępne. Do tej pory na rynku były dwa preparaty Pregnyl i Ovitrelle i z tego co mówiła to Pregnyl został wycofany (nie wiem dlaczego) wiec aktualnie dostępny jest tylko Ovitrelle i jakiś preparat produkowany w Indiach (ale nie podała nazwy). Po nowym roku ma wejść nowy preparat o podobnym działaniu, ale nie zdradziła kto będzie producentem i jak się będzie nazywał. Ja kupiłam w aptece w Katowicach (lokalna apteka) za 120zł, ale Pani z apteki doz, też powiedziała, ze jest mi w stanie sprowadzić. Kolejne miesiące jak widać zapowiadają się trudniejsze dla osób, które musza brać zastrzyk na pęknięcie:( pewnie Ovitrelle też zdrożeje :(
Dzwoniłam do DOZ i powiedziano mi, że jest brak w magazynach i mi nie sprowadza tego leku, w ogóle nie rozumie dlaczego jeśli jest np w Warszawie to nie ma go w Poznaniu? Dziwi mnie to bardzo

reklama
Dzwoniłam do DOZ i powiedziano mi, że jest brak w magazynach i mi nie sprowadza tego leku, w ogóle nie rozumie dlaczego jeśli jest np w Warszawie to nie ma go w Poznaniu? Dziwi mnie to bardzo
Pytalam o to wlasnie Pani w aptece. Powiedziala, ze kazda apteka dostaje „swoj przydział” i w jednej aptece sprzedaje sie szybciej w drugiej nie :)

Do góry