reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Hejka, wyszłam od lekarza, jutro inseminacja.dzis 14 DC. Pęcherzyk po lewej stronie, czyli drożnej, sam urósł, nie mialam stymulacji w tym cyklu, endometrium idealne, dostałam ovitrelle. A testy owulacyjne nie wykazały mi nic a nic, nawet śladu drugiej kreski, dla mnie to starsze dziadostwo te testy.
Daj znać jak po inseminacji. Długo się staracie?

Hejka, wyszłam od lekarza, jutro inseminacja.dzis 14 DC. Pęcherzyk po lewej stronie, czyli drożnej, sam urósł, nie mialam stymulacji w tym cyklu, endometrium idealne, dostałam ovitrelle. A testy owulacyjne nie wykazały mi nic a nic, nawet śladu drugiej kreski, dla mnie to starsze dziadostwo te testy.

To nie dziadostwo, po prostu może Twoje poziomy LH są inne, może za dużo piłaś, może po prostu u Ciebie się nie sprawdza. Nie wiem kiedy robiłaś ostatni test, nie wiem czy czasem to nie jest tak ze ovitrelle działa na organizm podobnie jak wyrzut LH ale nim nie jest, wiec trudno oczekiwać od takiego testu, ze to wykryje.

To nie dziadostwo, po prostu może Twoje poziomy LH są inne, może za dużo piłaś, może po prostu u Ciebie się nie sprawdza. Nie wiem kiedy robiłaś ostatni test, nie wiem czy czasem to nie jest tak ze ovitrelle działa na organizm podobnie jak wyrzut LH ale nim nie jest, wiec trudno oczekiwać od takiego testu, ze to wykryje.
Dlatego napisałam, że dla mnie. Ani razu nie pokazały mi owulacji, już wcześniej też. Za to pokazały mi ciążę jak nie miała innych testów w domu, a te zostały. Mam śluz, a na paskach nic, przed zastrzykiem z ovitrelle. Tak zmczy inaczej, tylko USG daje pewność. Jak widać ją nie mogę na nich polegać, może u innych dziewczyn jest inaczej.

Czołem dziewczyny 🌷✋🏼
u mnie dzis 5dc, bylam na monitoringu i juz całkowicie zdurnialam 🙄🤦🏻‍♀️
Na usg okazalo sie, ze endo jeszcze sie nie zluszczylo, jest widoczny jeszcze skrzep, ktory musi wylecieć a @ juz sie skonczyla 🙄
Poza tym mam juz pęcherzyk 12mm😳, endo 7mm.
Dostalam puregon dzis i jutro, w srode kolejna wizyta. Jakos nie nastawiam sie na ten cykl, bardziej spisalabym go na starty 🙄 wszystko juz mi sie popierdzielilo w tych cyklach.
Milego wieczoru dla Was🌷
Hej! To faktycznie dziwne ale może właśnie w takim "dziwnym" cyklu się uda 💪✊.
Pozdrawiam i też trzymam kciuki! 🌷

C
Witajcie.
Zamierzam do Was dołączyć 🙂 Obecnie 23dc. Teoretycznie w niedzielę powinnam dostać @. W kwietniu br. mój 12 tygodniowy Ignaś obumarł. Wprawdzie lekarz powiedział żeby się starać po trzeciej 🐵, ale poszliśmy na żywioł po drugiej 😋 Mam już już 40 lat więc nie ma co czekać. Po tym poronieniu lekarz nie kazal mi robic zadnych badań. Ale na wlasna reke ppstanowilam zrobic test na trombofilię wrodzoną. Jutro mam dostać pakiet do pobrania od kuriera. Toxoplazmozę i cytomegalię mam ujemną. AntyTPO, antyTG i antyTSH jest ok. Mam niedoczynność tarczycy od ponad 14 lat, z uwagi na małą tarczycę. Bardzo bym chciała w najbliższym czasie zajść w ciążę i ją odnosić szczęśliwie.

Jeśli nie macie nic przeciwko to przycupnę sobie na tym wątku. 😊
cześć! Fajnie ze jesteś. Obys szybko nas opuscila😊

Hej hej 👋
No i przyszła wredna @.
Najpierw jej nie chciałam, potem na nią czekałam 😂
Zaczynamy nowy cykl co za tym idzie nowa szansa 🥰
Pozdrawiam was gorąco 😘
U mnie tez dziś w końcu przyszła! Raaaany, już myślałam, ze nigdy nie przyjdzie 🤣 ale za to jak się pojawiła to z przytupem, biegunka, wymioty, musiałam się po godzinie zwolnić z pracy do domu bo nie byłam w stanie myśleć 😵 nigdy wcześniej się tak zle nie czułam na @, mam nadzieję, ze to wróci do normalności. Za dwa dni zaczynam stymulację, już się nie mogę doczekać jak to się u mnie potoczy 🤗

A jakie testy używasz?

reklama
Dlatego napisałam, że dla mnie. Ani razu nie pokazały mi owulacji, już wcześniej też. Za to pokazały mi ciążę jak nie miała innych testów w domu, a te zostały. Mam śluz, a na paskach nic, przed zastrzykiem z ovitrelle. Tak zmczy inaczej, tylko USG daje pewność. Jak widać ją nie mogę na nich polegać, może u innych dziewczyn jest inaczej.

Nawet usg nie daje tak naprawdę pewności, były już tu ciąże z cykli bezowulacyjnych [emoji41] jedynie ciąża na 100% owulacje potwierdzi, ale wiadomo, po coś te inne narzędzia są i każdy stosuje w zależności od swoich własnych potrzeb [emoji3526]

Owulacja może (powinna) wystąpić po zastrzyku chyba do 2 dni, wiec jest jeszcze czas na pozytywny test owu. Ale jeśli tak jak piszesz wcześniej tez na nic Ci się te testy przydawały to może Twoje poziomy LH są niższe niż czułość testów, zdarza się, ze dziewczyny maja normalnie regularne owulacje potwierdzone i monitoringami i badaniem proga a testy owu nigdy nie wychodzą im ksiazkowo pozytywne. Najważniejsze, ze masz monitoring, zdecydowanie pewniejsze to niż test owu [emoji3526] poza tym ovitrelle to zdaje się jakaś kopia hcg, które jest „podobne” do LH i jakoś na tej zasadzie wywołuje owu, niemniej wydaje mi się, ze może nie być wykrywalne testem owu (na podobnej zasadzie mówi się o wykrywaniu ciąży testem owu - z uwagi na podobieństwo LH do hcg może się tak zdarzyć, ale nie jest to reguła).

IMG_0142.jpg

Trzymam kciuki za udana inseminacje [emoji1696] pamiętaj, żeby po zastrzyku nie testować za szybko [emoji39] wróć tu z samymi dobrymi wieściami [emoji3526][emoji3526][emoji3526]

Do góry