reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Dziewczyny a mam pytanko ostatnie 3 dni, miała sluz typowo plodny, ale testy owu jeszcze nie były pozytywne, według testów myślę że pozytywny wyjdzie albo dzis albo jutro, to normalne że 2 dniu owu może nie być typowo płodnego śluzu??

Dziewczyny a mam pytanko ostatnie 3 dni, miała sluz typowo plodny, ale testy owu jeszcze nie były pozytywne, według testów myślę że pozytywny wyjdzie albo dzis albo jutro, to normalne że 2 dniu owu może nie być typowo płodnego śluzu??

U mnie najlepszy jest ze 1-2 dni przed owu, a w dniu owu już zaczyna być gorszy. Ponoć, ocena ginekologa, bo ja na zewnątrz i tak nie mam za dużo śluzu.

Witajcie.
Zamierzam do Was dołączyć 🙂 Obecnie 23dc. Teoretycznie w niedzielę powinnam dostać @. W kwietniu br. mój 12 tygodniowy Ignaś obumarł. Wprawdzie lekarz powiedział żeby się starać po trzeciej 🐵, ale poszliśmy na żywioł po drugiej 😋 Mam już już 40 lat więc nie ma co czekać. Po tym poronieniu lekarz nie kazal mi robic zadnych badań. Ale na wlasna reke ppstanowilam zrobic test na trombofilię wrodzoną. Jutro mam dostać pakiet do pobrania od kuriera. Toxoplazmozę i cytomegalię mam ujemną. AntyTPO, antyTG i antyTSH jest ok. Mam niedoczynność tarczycy od ponad 14 lat, z uwagi na małą tarczycę. Bardzo bym chciała w najbliższym czasie zajść w ciążę i ją odnosić szczęśliwie.

Jeśli nie macie nic przeciwko to przycupnę sobie na tym wątku. 😊

Aa okej, bonjuz nie wiem czy sugerować się, testami, śluzem, czy temperatura wszystkie te wyniki nie idą ze sobą w parze [emoji28]

Na temperaturę ma wiele rzeczy wpływ i należy ja mierzyć ścisle wg zasad. Jak to robisz?
Na śluz tez ma wpływ m.in. ilość wypijanych płynów.
A testy to jednym wychodzą, innym nie. Trzeba samemu na sobie sprawdzić co się sprawdza [emoji39]

Na temperaturę ma wiele rzeczy wpływ i należy ja mierzyć ścisle wg zasad. Jak to robisz?
A testy to jednym wychodzą, innym nie. Trzeba samemu na sobie sprawdzić co się sprawdza [emoji39]
W tym cyklu się pilnuje żeby było według zasad, zaraz po przebudzeniu nie wstając z łóżka mierze temperaturę w buzi.
Tylko teraz ta najniższa temperatura wyszła wtedy kiedy spałam dość krótko bo jakieś 4 godziny, więc myślę że mogło mieć na to wpływ.
Sluz zwrócił moja uwagę bo nigdy nie miałam aż tak widocznego.
A testy właśnie tez zwykle średnio się z nimi dogaduje ale teraz wygląda to obiecująco.

reklama
A 2,3,4.07 był na prawdę spoko śluz, tylko no jak widać testy jeszcze negatywne wtedy.

Załączniki

• Screenshot_20210705-090523_Premom.jpg
    Screenshot_20210705-090523_Premom.jpg
    116,8 KB · Wyświetleń: 59
  • Screenshot_20210705-090514_Get Baby.jpg
    Screenshot_20210705-090514_Get Baby.jpg
    107 KB · Wyświetleń: 58
Do góry