reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

a ja wyskoczę jak Filip z Konopii i powiem tak TO FORUM JEST DLA STARAJĄCYCH SIĘ O CIĄŻĘ ! Umowa jest taka jak ktoś nie wie, zaciążysz idziesz dalej na np Lipcówki 2021 i tak po kolei.. Jak ktoś chce swoje zdanie wyrażać to spoko w końcu żadna z Nas nikomu tego nie zabrania ale rób to na swoim wątku. Po co przychodzi ktoś np w 7 miesiącu ciąży tutaj? po porady na paski LH czy zapytać czy ma się prawidłową temperaturę ?! A skąd my mamy wiedzieć jak w ciaży aktualnie nie jesteśmy. Jakoś mi dziewczyny tutaj dużo wytłumaczyły i dzięki Nim doszkoliłam swoją wiedzę i możecie na mnie pluć itp i mimo,że nie znam realnie to tutaj mam od nich wsparcie 🥰 STARACZKI TO STARACZKI PO PRZEJŚCIACH A NIE Z BRZUSZKAMI. TAKŻE POWINNO ZAMKNĄĆ WĄTEK I W[USZCZAĆ TYLKO STARJĄCE SIĘ TYLE NA TEN TEMAT .
@HeraUnique @młoda1994 ❤️

reklama
O mój Boże 🤦‍♀️ 15 dzień po zapłodnieniu. I chcesz mi powiedzieć, że to jest zawsze w 4 tyg. 😂 Czytałaś w ogóle co pisałam? Czy nie bardzo? Dlaczego się mówi, że do 5tyg ciąży zarodek jest chroniony i odseparowany od środowiska? Hmm? Kiedy jest 5 tydzień ciąży? Mam Ci wytłumaczyć czy rozumiesz?

Tak to tak samoistnie robią się takie zadrapania, które mogą pomóc zagnieździć się zarodkowi. ;) Często te pierwsze miesiące po zabiegach są właśnie płodne.
:D I bardzo chetnie z tego skorzystam. 👏👏👏6 stycznia minie mi 12 miesięczne czekanie po cesarce. Tylko teraz ten Cin2😬. Jeszcze trochę i se zmienie nik na zniecierpliwiona_bardzo. :D

A czy ja gdziekolwiek napisałam do 4 tyg?????????? Napisałam do dnia okresu, zatem żadne późne owulacje i długość cykli nie ma tutaj znaczenia, polecam czytanie ze zrozumieniem.
O mój Boże [emoji2356] 15 dzień po zapłodnieniu. I chcesz mi powiedzieć, że to jest zawsze w 4 tyg. [emoji23] Czytałaś w ogóle co pisałam? Czy nie bardzo? Dlaczego się mówi, że do 5tyg ciąży zarodek jest chroniony i odseparowany od środowiska? Hmm? Kiedy jest 5 tydzień ciąży? Mam Ci wytłumaczyć czy rozumiesz?
Screenshot_20201211-121817.jpeg

A czy ja gdziekolwiek napisałam do 4 tyg?????????? Napisałam do dnia okresu, zatem żadne późne owulacje i długość cykli nie ma tutaj znaczenia, polecam czytanie ze zrozumieniem. Zobacz załącznik 1213422
Ale jeśli owu była później a Twój dzień okresu przypada np na 20, i nie wiesz kiedy był owu i wystąpiła np 15, to 20 jest terminem miesiączki! A do ciąży jeszcze kawał czasu. Więc generalizowanie "do terminu miesiączki" jest zupełnie nie trafione i taka jest prawda!

a ja wyskoczę jak Filip z Konopii i powiem tak TO FORUM JEST DLA STARAJĄCYCH SIĘ O CIĄŻĘ ! Umowa jest taka jak ktoś nie wie, zaciążysz idziesz dalej na np Lipcówki 2021 i tak po kolei.. Jak ktoś chce swoje zdanie wyrażać to spoko w końcu żadna z Nas nikomu tego nie zabrania ale rób to na swoim wątku. Po co przychodzi ktoś np w 7 miesiącu ciąży tutaj? po porady na paski LH czy zapytać czy ma się prawidłową temperaturę ?! A skąd my mamy wiedzieć jak w ciaży aktualnie nie jesteśmy. Jakoś mi dziewczyny tutaj dużo wytłumaczyły i dzięki Nim doszkoliłam swoją wiedzę i możecie na mnie pluć itp i mimo,że nie znam realnie to tutaj mam od nich wsparcie [emoji3059] STARACZKI TO STARACZKI PO PRZEJŚCIACH A NIE Z BRZUSZKAMI. TAKŻE POWINNO ZAMKNĄĆ WĄTEK I W[USZCZAĆ TYLKO STARJĄCE SIĘ TYLE NA TEN TEMAT .
@HeraUnique @młoda1994 [emoji3590]
Lol przecież każda kobieta w ciąży była kiedyś staraczką i często bardzo długo więc czemu miałaby nie doradzać właśnie w sprawach lh czy temperatur innym dziewczynom?? Paranoja.
Nigdy tak nie było na forum że jak któraś zaciążyła to się ją wyganiało bo to zwyczajne chamstwo. Tyle w temacie

Ostatnia edycja:
@Carry88 Jak tak czytam o tym Twoim zabiegu :D to z definicji miałam to samo tylko mój lekarz nazwał to kolposkopią z wycinkami+ łyżeczkowaniem kanału, a dodadkowo jak se spałam :D podstępne hobbity zrobiły mi łyżeczkowanie jamy macicy. O to to to :D a gdzie moja zgoda na to? Nie no żartuje. Dobrze że zrobili... :D Chcę już wyzdrowieć.
Długo nie mogłaś nic dźwigać po tym zabiegu? Bo ja już nie plamię ani nic, a mam roczne dziecko i trudno się nim zajmować bez podnoszenia go a ona z dyche to lekko waży.

Jeśli owu była później to Twój dzień okresu jest też później. Proste to jest [emoji2356]
Ale jeśli owu była później a Twój dzień okresu przypada np na 20, i nie wiesz kiedy był owu i wystąpiła np 15, to 20 jest terminem miesiączki! A do ciąży jeszcze kawał czasu. Więc generalizowanie "do terminu miesiączki" jest zupełnie nie trafione i taka jest prawda!

reklama
a ja wyskoczę jak Filip z Konopii i powiem tak TO FORUM JEST DLA STARAJĄCYCH SIĘ O CIĄŻĘ ! Umowa jest taka jak ktoś nie wie, zaciążysz idziesz dalej na np Lipcówki 2021 i tak po kolei.. Jak ktoś chce swoje zdanie wyrażać to spoko w końcu żadna z Nas nikomu tego nie zabrania ale rób to na swoim wątku. Po co przychodzi ktoś np w 7 miesiącu ciąży tutaj? po porady na paski LH czy zapytać czy ma się prawidłową temperaturę ?! A skąd my mamy wiedzieć jak w ciaży aktualnie nie jesteśmy. Jakoś mi dziewczyny tutaj dużo wytłumaczyły i dzięki Nim doszkoliłam swoją wiedzę i możecie na mnie pluć itp i mimo,że nie znam realnie to tutaj mam od nich wsparcie 🥰 STARACZKI TO STARACZKI PO PRZEJŚCIACH A NIE Z BRZUSZKAMI. TAKŻE POWINNO ZAMKNĄĆ WĄTEK I W[USZCZAĆ TYLKO STARJĄCE SIĘ TYLE NA TEN TEMAT .
@HeraUnique @młoda1994 ❤️
Ja nikogo nie wywalam 😉 każda ma prawo pisać gdzie chce 😉🤷‍♀️

Do góry