reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Gdybym miała odstawić na stałe to od 3 lat żyła bym w abstynencji wszystkiego 🤷‍♀️ wszystko ma swoje granice zdrowego rozsądku 😉
Ja nie mówię o wszystkim tylko o alkoholu. Moja prywatna opinia jest taka, że alkohol nie jest potrzebny i tyle 🙂 nie widzę sensu stosowania. Ani zdrowe, ani smaczne. No ale wiadomo każdy może mieć swoją opinię

Cytologia 3 mc po cc asc us, 5 mc po cc asc us i 10 mc czyli w listopadzie asc h. Zrobili mi łyżeczkowanie jamy macicy i kanału szyjki i pobrali wycinki. Z badania kolposkopowego wynika że mam umiarkowaną dysplazję Cin2.

Aha, rozumiem. Bo ja miałam przy histeroskopii łyżeczkowanie i potem zaszłam w ciążę. A kiedy wyniki? Trzymam kciuki!

Ja nie mówię o wszystkim tylko o alkoholu. Moja prywatna opinia jest taka, że alkohol nie jest potrzebny i tyle 🙂 nie widzę sensu stosowania. Ani zdrowe, ani smaczne. No ale wiadomo każdy może mieć swoją opinię
Ja lubię wypić sobie lampkę wina do obiadu 🤷‍♀️ i wszystko jest dla ludzi. Są tacy którzy alkoholu nie lubią, są tacy, że nie mają z nim żadnego problemu.

Hej ja miałam Sono HSG 6.11 w 8dc. Owu w 11dc ale bez powodzenia. Teraz juz po kolejnej owu gdzie wszystko było idealnie.
Czekamy na efekt [emoji120]
Co do Sono to miałam wykonywane w Invimedzie pod znieczuleniem ogólnym bo inaczej nie było terminu. Płaciłam 700 za badanie +400za znieczulenie [emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Badanie trwało ok 20min,mialam niby drożne ale przepływ mega kiepski, gin powiedziała, że dzięki temu, że spałam przepłukała mnie na wszystkie sposoby. Po narkozie 2h leżałam na sali gdzie dostałam kroplówkę bo wyszło, że mam anemie [emoji23]
Cały dzień osłabiona, lekko krwawiłam i troche bolał brzuch. A później miałam Covida wiec być może przez to nie było ciąży
Cześć dziewczyny, czy któraś z was miała przeprowaszany zabiegów drożności jajowodów,?? Jaki efekt? Szybko zaszłyście w ciążę?

Tyle w temacie.
Słyszałaś o testach fałszywie negatywnych? Późniejszej owulacji? Późniejszej implantacji? Więc nie musisz wiedzieć w 4tyg, że jesteś w ciąży. Czytać się tego nie da, a niby moderatorka [emoji2356]
20201211_121140.jpeg

Aha, rozumiem. Bo ja miałam przy histeroskopii łyżeczkowanie i potem zaszłam w ciążę. A kiedy wyniki? Trzymam kciuki!
Jeśli tak jak planują to 31 grudnia. A chyba zabiegi takie jak ewentualne wycinanie stożka szyjki pętlą czy coś się robi zaraz po @ a tą mam 22 grudnia. Czyli byłoby dobrze mieć gdzieś ok 30 kolejny zabieg i się goić pięknie do lutego i się starać. Ale może jak mnie tam wyczochrali i wyskrobali to może to coś dało.

reklama
Jeśli tak jak planują to 31 grudnia. A chyba zabiegi takie jak ewentualne wycinanie stożka szyjki pętlą czy coś się robi zaraz po @ a tą mam 22 grudnia. Czyli byłoby dobrze mieć gdzieś ok 30 kolejny zabieg i się goić pięknie do lutego i się starać. Ale może jak mnie tam wyczochrali i wyskrobali to może to coś dało.

Tak to tak samoistnie robią się takie zadrapania, które mogą pomóc zagnieździć się zarodkowi. ;) Często te pierwsze miesiące po zabiegach są właśnie płodne.

Do góry