reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Jak sama zauważyłaś, "kiedy to nie wiesz czy doszło do zapłodnienia czy nie" a w dniu spodziewanego okresu powinnaś już wiedzieć czy doszło czy nie doszło robiąc test ciążowy. Zatem długość cykli nie ma tu żadnego znaczenia.
To teraz Ty bzdury piszesz. Co z kobietami z krótkimi cyklami? Albo tymi co mają nieregularne okresy?
"Podczas pierwszych tygodni ciąży, kiedy to nie wiesz jeszcze czy doszło do zapłodnienia czy nie, twój wpływ na dziecko jak i wpływ otoczenia jest ograniczony. Oczywiście lepiej nie spożywać alkoholu, czy nie palić papierosów w tym okresie, ale ich negatywny wpływ jest w miarę zniwelowany. Do piątego tygodnia zarodek jest mocno odseparowany od środowiska i chroniony przez własne struktury, oraz ma własne zapasy odżywcze. "

reklama
A przepraszam to jest gdzieś w regulaminie napisane że nie mogą kobiety w ciąży odpowiadać na posty staraczek? [emoji2356][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
A że tak zapytam co na tym wątku robią kobiety które są w ciąży? Drugi raz już nie zajdą w ciążę [emoji85] przypominam że ten wątek ma nazwę staraczki 2021 a nie przyszłe mamy 2021

Hej hej ;) czy ktoś może ma problemy z tarczycą i zażywał thyroset? Nie wiem czy warto zainwestować, a chciałabym się trochę ,,podreperować'' przed staraniami. Lekarz powiedział że nie zaszkodzi ale chcę wiedzieć czy w ogóle działa, czy wystarczą jakieś zwykłe witaminy.

Jak sama zauważyłaś, "kiedy to nie wiesz czy doszło do zapłodnienia czy nie" a w dniu spodziewanego okresu powinnaś już wiedzieć czy doszło czy nie doszło robiąc test ciążowy. Zatem długość cykli nie ma tu żadnego znaczenia.
Słyszałaś o testach fałszywie negatywnych? Późniejszej owulacji? Późniejszej implantacji? Więc nie musisz wiedzieć w 4tyg, że jesteś w ciąży. Czytać się tego nie da, a niby moderatorka 🤦‍♀️

Wiecie co... Byłam na bb w 2012 roku później na mamach 2014 i jakoś miłej było. To młodsze pokolenie jest jakieś takie agresywne, że aż się nie chce czytać. Co za różnica czy się jest czy nie jest w ciąży? Może ktoś był tu wcześniej w momencie starań a może zawarł znajomości i tu dalej może wspierać koleżanki? Albo po prostu chce się dzielić doświadczeniem...

[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji109]
Wiecie co... Byłam na bb w 2012 roku później na mamach 2014 i jakoś miłej było. To młodsze pokolenie jest jakieś takie agresywne, że aż się nie chce czytać. Co za różnica czy się jest czy nie jest w ciąży? Może ktoś był tu wcześniej w momencie starań a może zawarł znajomości i tu dalej może wspierać koleżanki? Albo po prostu chce się dzielić doświadczeniem...

Napisze cos więcej
Mam dwie córki 15 i 6 lat(nie planowane i cudowne dzuewczyny)
39 lat na karku..i nowego partnera..i bardzo chcemy oboje
To taki chichot losu..wcześniej nie chciałam i byly a teraz kiedy chce...
Poszlam we wrześniu do giną...zeby sprawdzić czy wszystko ok...a on mi ze skierowaniem bo guz jajnika..
Operowal mnie doskonały lekarz w Lodzi(nadal do niego chodze)
Potworniak 9 cm ..wycięty laparskopowo jajniki oszczędzone.
Można się starać.
Wczoraj byłam na wizycie a on mi jak z kubla zimnej wody..
Ze na jednym jajniku zmiana czynnisciowa(sama sie wchlonie))..to owulacji tu nie bylo..ja mu ze w tym miesiącu się staraliśmy...ze testy owul,.obserwacja śluzu .
On ze na dziś nie może powiedzieć czy w tym cyklu była owulacja ..a to 17 dc(mam 26 dc)
A on mi ze jestem juz w takim wieku ze musze sie przebadać..partnera tez(bo nie miał dzieci)
Plik badań do ręki z określonymi dniami cyklu plus badanie nasienia...miala któras tak?
No malenka nitkę nadzuej mi zostawił..bo malpka dopiero na 24.12..to hcg z krwi jak by nie przyszła ..
A ja od wczoraj czuje się jak by mi ktoś podciął skrzydła..
Znam to uczucie. Co prawda ja mam 31 lat, ale marzy mi się trójka dzieci w tym pierwsze dwoje chciałam rok po roku. Non-stop mi coś staję na drodze. Dziś mija dopiero 8 dzień od zabiegu łyżeczkowania i wszystko było by fajnie gdyby nie aż 4 tygodnie czekania na wyniki hist-pat! Mam nadzieję, że zapisując mi coś takiego na wypisie zostawili sobie otwartą furtkę w razie W, a wyniki jednak będą wcześniej. Chciałabym wiedzieć na czym stoję. Jestem zmęczona czekaniem.
Wiele dziewczyn tu robi różne badania hormonów, nasienia partnerów itd. to pewnie coś poradzą :)

Znam to uczucie. Co prawda ja mam 31 lat, ale marzy mi się trójka dzieci w tym pierwsze dwoje chciałam rok po roku. Non-stop mi coś staję na drodze. Dziś mija dopiero 8 dzień od zabiegu łyżeczkowania i wszystko było by fajnie gdyby nie aż 4 tygodnie czekania na wyniki hist-pat! Mam nadzieję, że zapisując mi coś takiego na wypisie zostawili sobie otwartą furtkę w razie W, a wyniki jednak będą wcześniej. Chciałabym wiedzieć na czym stoję. Jestem zmęczona czekaniem.
Wiele dziewczyn tu robi różne badania hormonów, nasienia partnerów itd. to pewnie coś poradzą :)

A z jakiego powodu łyżeczkowanie? Histeroskopia?

reklama
Jakoś nie mogę się zgodzić bo jest różnica czy na wątku jest dziewczyna w ciąży, która zaszła w trakcie starań tego konkretnego wątku czy ktoś, kto wszedł na wątek który już go nie dotyczy.
Jesteśmy w miejscu, w którym chcemy opowiadać sobie o staraniach, o trudnych chwilach i cieszyć się chwilami radości tych z nas, które przechodzą przez to samo co my.
Jest mnóstwo wspaniałych wątków dla mam, kobiet w ciąży czy nawet są wątki staraczek, które zaszły już w ciążę, ale stworzyły już relacje i chcą sobie dalej rozmawiać i mieć kontakt.

Do góry