reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny,pytanko. Ostatnia @ miałam 7 czerWca,30 dni cyklu,nigdy bez przesunięcia. Wypadałoby okres mieć teraz 6lipca,czy to możliwe,że druga krecha pojawia się od razu na teście i oznacza ciążę? Czy pospieszyłam z testem za bardzo o te kilka dni. A zrobiłam dlatego,że umówiłam się na szczepienie na SB,ale moja gin powiedziała,żebym zrobiła dzisiaj test i upewniła sie,że nie jestem w ciąży. 2 testy zrobione,dwie krechy wyraźne od razu. Możliwe to?

reklama
Dziewczyny,pytanko. Ostatnia @ miałam 7 czerWca,30 dni cyklu,nigdy bez przesunięcia. Wypadałoby okres mieć teraz 6lipca,czy to możliwe,że druga krecha pojawia się od razu na teście i oznacza ciążę? Czy pospieszyłam z testem za bardzo o te kilka dni. A zrobiłam dlatego,że umówiłam się na szczepienie na SB,ale moja gin powiedziała,żebym zrobiła dzisiaj test i upewniła sie,że nie jestem w ciąży. 2 testy zrobione,dwie krechy wyraźne od razu. Możliwe to?
Jeśli pojawiły się dwie kreski różowe i widoczne w odpowiednim czasie to prawdopodobnie oznacza ciążę. Wszystko zależy od tego kiedy miałaś owulację

Podbijam pytanie. Lekarz chce żebym zrobiła drożność w następnym cyklu ale chyba się jeszcze wstrzymam bo się boję 😱

Nie ma czego. Ja też się obawiałam. W ostatniej chwili się dowiedziałam, że nie będzie znieczulenia, ale to dosłownie pikuś. Troszkę tak jak początek okresu. Bardziej chyba zżerały mnie nerwy, czy wszystko będzie ok i wpatrywałam się w ten monitor. Warto mieć to za sobą i wiedzieć więcej. 😀

Dziewczyny ja już od pierwszego monitoringu w 7 dc wiem że nic z tego:( ginka nie daje nadziei ale zawsze mówi by się starać dalej a ja jak już wiem że jest źle z moim endometrium to nawet na seks nie mam ochoty:/
Mojego męża siostry zachodziły w ciążę na zawołanie i dla nich ciężko jest to pojąć że można mieć problemy z zajściem. Jutro przylatuje najstarsza siostra z Włoch , której bardzo ale to bardzo nie lubię i ona z resztą mnie też, dokucza mi na każdym kroku , chce rządzić i dyktować mojemu mężowi ,wcześniej jak przyjeżdżała to była daleko a teraz będzie po sąsiedzku albo i bliżej bo ona ma mniemanie że tu wszystko jest jej i pewnie będzie mi się panoszyć po domu, po podwórku , po polu. A mój mąż ma to w dupie że ja przez to płaczę i muszę uciekać na trzy tygodnie z dzieckiem.
Ginka nie daje nadziei, każe się starać i to wszystko? Nie mówi co się dzieje, nie ma planu na leczenie? W 7dc już skreśla z góry cały cykl??? 😵‍💫

Zrób betę jutro z rana, do soboty będziesz mieć czarno na białym

Cudownie, dziękuję, trochę mnie uspokoilas. Dużo zdrowia dla Ciebie [emoji3590] Nie kazał Ci już lekarz nic badać? [emoji8]
Nie, ja i tak muszę ciągle robić badania teraz będę robić za 2 tyg i kontrolować wszystko, a takie delikatne odchylenia mogą być chociażby od hashimoto, które mam, mi też wyszła np. za mocna krzepliwość krwi i podobno to też z tym może mieć coś wspólnego, ale to nic takiego jakby to był jakiś nowotwór to te wyniki byłby o wiele wiele bardziej podwyższone. Tobie też dużo zdrówka [emoji3526]

Ostatnia edycja:
Ginka nie daje nadziei, każe się starać i to wszystko? Nie mówi co się dzieje, nie ma planu na leczenie? W 7dc już skreśla z góry cały cykl??? 😵‍💫
Wie co się dzieje, wstępna diagnoza to zespół Ashermana, skierowała mnie do Warszawy na Szaserów gdzie jest program kliniczny oraz specjaliści od tego. Próbowała estrogenami stymulować moje endometrium i nic z tego i sama stwierdziła że ona już nie jest w stanie mi pomóc, że potrzebuje bardziej specjalistycznego leczenia.

Nie ma czego. Ja też się obawiałam. W ostatniej chwili się dowiedziałam, że nie będzie znieczulenia, ale to dosłownie pikuś. Troszkę tak jak początek okresu. Bardziej chyba zżerały mnie nerwy, czy wszystko będzie ok i wpatrywałam się w ten monitor. Warto mieć to za sobą i wiedzieć więcej. 😀
Mam cicha nadzieję, że uda się w tym cyklu zajść w ciążę. Jeśli nie to raczej będę zmuszona to zrobić 😉

reklama
Wie co się dzieje, wstępna diagnoza to zespół Ashermana, skierowała mnie do Warszawy na Szaserów gdzie jest program kliniczny oraz specjaliści od tego. Próbowała estrogenami stymulować moje endometrium i nic z tego i sama stwierdziła że ona już nie jest w stanie mi pomóc, że potrzebuje bardziej specjalistycznego leczenia.
Rozumiem, bardzo mi przykro, ze to usłyszałaś, rozumiem jak mogło Cię to podłamać, ale nie poddawaj się, z drugiej strony dobrze, ze lekarz Cię nie wodzi za nos i wdraża leczenie na sztukę ktore u Ciebie nie ma szans powodzenia tylko kieruje do ludzi, którzy być może będą potrafili Ci pomóc. Pójdziesz za jej sugestią i zgłosisz się do tego szpitala?

Do góry