reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Dziewczyny, miała któraś z Was badanie na wrogość śluzu szyjkowego? Zastanawiam się czy ma to sens, teoretycznie tylko 2% przyczyn niepłodności leży w tym miejscu, ale przy moim "szczęściu" :D nie jest to wykluczone. Nie mogę znaleźć miejsca w moim mieście gdzie by robili takie badanie - nawet w klinikach leczenia niepłodności. Może się już odchodzi od tego?

reklama
Dziewczyny, miała któraś z Was badanie na wrogość śluzu szyjkowego? Zastanawiam się czy ma to sens, teoretycznie tylko 2% przyczyn niepłodności leży w tym miejscu, ale przy moim "szczęściu" :D nie jest to wykluczone. Nie mogę znaleźć miejsca w moim mieście gdzie by robili takie badanie - nawet w klinikach leczenia niepłodności. Może się już odchodzi od tego?
Ja mialam przeciwciala przeciw plemnikom dwa razy badanie, raz mi wyszlo lekko dodatni, a kolejnym razem wyszlo mi ze raczej nie, takze to sie widocznie moze zmieniac z miesiaca na miesiac. Aczkolwiek jak zaszlam w ciaze 1 razem, to mialam dolaczony encorton i sie udalo, takze nie wiem...

Ja mialam dwa razy badanie, raz mi wyszlo lekko dodatni, a kolejnym razem wyszlo mi ze raczej nie, takze to sie widocznie moze zmieniac z miesiaca na miesiac. Aczkolwiek jak zaszlam w ciaze 1 razem, to mialam dolaczony encorton i sie udalo, takze nie wiem...
dzięki za odpowiedź <3 kurde, najgorsze są takie badania co na dwoje babka wróżyła, człowiek zdąży się załamać, a wcale nie ma gwarancji, że faktycznie jest źle. chyba odpuszczę to badanie w takim razie.

dzięki za odpowiedź <3 kurde, najgorsze są takie badania co na dwoje babka wróżyła, człowiek zdąży się załamać, a wcale nie ma gwarancji, że faktycznie jest źle. chyba odpuszczę to badanie w takim razie.
No to wlasnie jak ze wszystkim, hormony sie zmieniaja, jakosc komorek, plemnikow, srodowisko pochwy w zasadzie caly czas. Dlatego trzeba sie wstrzelic, a najbardziej to opanowac glowe, bo jak ja zaszlam dwa razy, to naprawe bylam zaskoczona testem, baa nawet nie zamierzalam robic, wyczekalam do 35 dc, bo nie liczylam na nic. Takze mam swoja teorie, ze to przychodzi, nie kiedy chcemy tylko kiedy wlasnie juz na nic nie liczymy. U mnie tak bylo, u brata tez i cale mnostwo przypadkow takich znam. Takze jakbym opanowala glowe, to czulabym sie na dobrej drodze...

Hej dziewczyny! 😘
U mnie w poniedziałek beta <2.30 i dziś też <2.30. 🥺
Cyc dziś boli więc czekamy na @
Za dwa dni ma być i dalej próbujemy.
Trochę przykro, bo miałam duże nadzieję, ale nie ma co się dołować 😉
Miłego dnia każdej z was 😘😘

Hej dziewczyny! 😘
U mnie w poniedziałek beta <2.30 i dziś też <2.30. 🥺
Cyc dziś boli więc czekamy na @
Za dwa dni ma być i dalej próbujemy.
Trochę przykro, bo miałam duże nadzieję, ale nie ma co się dołować 😉
Miłego dnia każdej z was 😘😘
Hej! Który dc? Może jeszcze za wcześnie.
Mnie tez tak piersi bolą, że masakra. Ja jutro zrobię test ale to będzie ok. 10 dc więc też się nie nastawiam..

Ściskam! :)

Hej. Dziewczyny czy moje wyniki są dobre? Wiem że tsh zbiłam za bardzo biorę teraz 100 euthyrox i przejdę chyba na 75. Zobaczę ci doktor powie. A co z tym progesteron ? Robiłam go gdy byłam 11 dni po owulacji

Załączniki

• Screenshot_20210630-115151_Drive.jpg
    Screenshot_20210630-115151_Drive.jpg
    180,8 KB · Wyświetleń: 97
Szybko, mi dopiero teraz w 5 cyklu staran pzrepsiala clo na stymulację jak teraz nic nie zaskoczy

Szybko, ale to dlatego, że mam sporo chorób i bardzo złe wyniki badań prawie wszystkich możliwych hormonów (biopsja endometrium też bez szału - endometrium bez aktywności hormonalnej) i nie tylko, a bez leków na wywołanie krwawienia nie mam w ogóle cykli, więc nikt się nie łudzi nawet lekarz, że da radę bez stymulacji [emoji19]

Ostatnia edycja:
Hej! Który dc? Może jeszcze za wcześnie.
Mnie tez tak piersi bolą, że masakra. Ja jutro zrobię test ale to będzie ok. 10 dc więc też się nie nastawiam..

Ściskam! :)
25 dc i 13dpo (prawdopodobnie, bo to tylko z testu owulacyjnego wnioskuje)
Robiłam tak wcześniej badania bo od jutra tyle pracy, że nie będę miała jak robić.
Na pewno w końcu się uda. Już tyle się staramy, że miesiąc w jedną czy drugą nie robi różnicy. Ważne, że udało się wychodować pęcherzyk, bo wcześniej ani drgnął.
Jesteśmy coraz bliżej 🥰
Też ściskam i trzymam kciuki za każdą z was 😘

reklama
Hej. Dziewczyny czy moje wyniki są dobre? Wiem że tsh zbiłam za bardzo biorę teraz 100 euthyrox i przejdę chyba na 75. Zobaczę ci doktor powie. A co z tym progesteron ? Robiłam go gdy byłam 11 dni po owulacji
Mala sugestia, zeby zakryc lepiej swoje dane, to internet a takie dane sobie moga pojsc w swiat ;)

Do góry