reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Nareszcie jakaś przyjemna odmiana od PROSZĘ SIĘ NIE SZCZEPIĆ BO WSZYSCY BĘDĄ MIEĆ AUTYZM, BĘDĄ BEZPŁODNI, A DZIECI JAK ZASZCZEPI SIĘ KOBIETA W CIĄŻY BĘDĄ MIEĆ 3 GŁOWY [emoji16]
Tym bardziej, że tu podparte jest to badaniami. Szkoda tylko, że nie wiemy jaka jest grupa. Nie mam teraz zbytnio czasu szukać źródła, bo zawsze na takie artykuły patrzę jednak z dużą dozą niepewności, niezależnie od tego w która stronę one idą.

reklama
Hejka hej :) pamietam, że któraś z Was pisała o badaniach w ramach „Nasz Bocian”, że były bardzo okrojone.. czy ja dobrze pamiętam, że chodziło o Salve Medica? Sorki, że tak spamuje, ale nie mogę się dokopać do tej wypowiedzi.
Miłego dnia 💚
witaj. Mój mąż będzie korzystał z tej akcji, a dokładnie ma badania we czwartek. My jedziemy do kliniki Invicta w Słupsku, ponieważ tam akurat było tylko miejsce, ale z tego co kojarzę to każde miasto ma do wyboru inne metody tych badań ( i pewnie w niektórych miastach mogą być one bardziej lub mniej okrojone)
tutaj jest rozpiska w jakim mieście jest wykonywana dana metoda badania :wink:
jeśli chcesz to dam znać jakie dokładnie wyniki otrzyma mój mąż

witaj. Mój mąż będzie korzystał z tej akcji, a dokładnie ma badania we czwartek. My jedziemy do kliniki Invicta w Słupsku, ponieważ tam akurat było tylko miejsce, ale z tego co kojarzę to każde miasto ma do wyboru inne metody tych badań ( i pewnie w niektórych miastach mogą być one bardziej lub mniej okrojone)
Ale fajnie, szkoda ze mojego Lublina nie ma :(

Dziękuję 💚 przejrzę :)

Janjuz naprawdę myslalam, że koniec atrakcji na ten miesiąc :/ mam temp podgoraczkowa, leb mnie nap...no napadowe bole głowy mam :/ i to takie ze Hej..
Chyba zaziębiłam się przez klimę w aucie :/

Myślę, że za dwa dni znowu spróbuję i tak do @. Miałam usg w 14 dc - pęcherzyk 14mm, a później w 19 dc. już go nie było, więc tak ciężko dokładnie stwierdzić. Owu pewnie 17-18 dc. Dzisiaj 26 dc.
U nas rok starań minął. W marcu 2020 przestałam brać anty, potem miałam cykle +40 dni i dostałam duphaston od 16-25dc. brałam go pół roku - po czym dowiedziałam się, że działał jak anty na mnie bo blokował najprawdopodobniej owu podany za wcześnie :(. Potem kolejny lekarz. Kilka cykli z torbielami, a teraz dwa ładne cykle z owu w okolicach 19-23 dc.
Oby niebawem los nam przyniósł niespodziankę! <3
czyli u Ciebie też z przygodami 😒 trzymam również za Was kciuki mocno! Dawaj znać jak zrobisz kolejny test ❤️
Kurcze ja mialam badanie HSg droznosci i tez niby jeden mam niedrozny jajowod, ale nie bolalo mnie za bardzo, taki dyskomfort , nie jakis duzy bol. A nowy gin ma duze watpliwosci co do tego badania mojego, w sensie uwaza ze raczej obydwa drozne mam. Czy zawsze boli przy niedroznym?
Niestety mogę mówić tylko za siebie, u mnie to był jeden z najgorszych boli z jakimi miałam do czynienia ale trwał krótko bo lekarz przerwał badanie 🥺

Dziewczyny, które jeszcze nie miały badanej drożności, a starają się już wiele miesięcy - z serca to pisze, nie złośliwie, zapisujcie się na to badanie - serio. To kluczowe. Życzę wam żeby wyszło super ale co jeśli jajowody są niedrożne? Lepiej to po prostu wiedzieć niż latami faszerować się hormonami, obciążać organizm niepotrzebnie jeśli gdzie indziej tkwi problem. Jeśli jest ból (u mnie był okropny bo jeden jajowod niedrożny) to trwa on dosłownie krótka chwile i lekarz przerywa badanie. Dacie radę, kto jak nie my!? Ściskam kciuki za Was wszystkie.
Moja ginka twierdzi, że jak już wykryła u mnie IO a u męża słabą jakość nasienia, to nie trzeba dalej badać :/ Chyba pójdę do innego lekarza i powiem że chce skierowanie i tyle... IO swoją drogą, ale z tym kobiety też zachodzą przecież w ciążę.
Boję się tylko diagnozy tego badania :/

reklama
czyli u Ciebie też z przygodami 😒 trzymam również za Was kciuki mocno! Dawaj znać jak zrobisz kolejny test ❤️

Niestety mogę mówić tylko za siebie, u mnie to był jeden z najgorszych boli z jakimi miałam do czynienia ale trwał krótko bo lekarz przerwał badanie 🥺
No tak rozumiem, a powiedz mi czy mialas tez laparoskopie, udraznialas ten jeden jajowod czy staracie sie na tym jednym?

Do góry