reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Girls. Ale dowalilam. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło 🙉 Myślałam ze mam jeszcze jedno opakowanie metforminy, a tu dupa, nie ma. Jutro będę na prędkości załatwiać gdzieś wizytę i receptę, ale chciałam zapytać czy ktoś pominął dwa dni? Chyba nic złego się nie stanie? 😵‍💫 nie wiem jak ja to zrobilam
Najwiecej ominęłam jedną tabletkę a raz zamiast trzech wzięłam cztery bo straciłam rachubę w ciągu dnia 😂 myślę że nic się nie stanie jeśli to tylko dwa dni będą 😉

reklama
A ile po ovitrelle masz owulację ?
Jestem ciekawa, bo mnie czeka chyba wspomaganie rozrodu i boję się zastrzyku bardzo.
To mój pierwszy zastrzyk, w czwartek mój pęcherzyk miał 18 mm. Rósł wolno ok1-1.5mm dziennie więc lekarz kazał wziąć zastrzyk w niedzielę. Nic mnie nie bolało, igła jest naprawdę bardzo krótka i mała więc to takie ukąszenie komara. Jutro o 15 mam wizytę. Zobaczymy czy pęcherzyk pękł.

Mam do was pytanie miałyście robioną drożność. W tym ms już pewnie nie będę miała ale w przyszłym już raczej tak, jak się psychicznie do tego przygotować? jak to boli? czy po niej będę normalnie funkcjonować? Brałyście jakieś przeciw bólowe przed wizytą? I jak wygląda to badanie. Czytałam mniej więcej jak to wygląda ale chciała bym przeczytać wasze doświadczenia a nie Wikipedie

Pozwolę sobie odpowiedzieć bo tez jestem po 2 zastrzykach z Ovitrelle ;)
Owulacja występuje od 24-36h po podaniu zastrzyku. U mnie dwukrotnie potwierdzona po 24h.
Zastrzyk mnie nic nie bolał, zadnych skutków ubocznych , kompletnie nic :) Takze nie taki diabel straszny :)
Czeka Cie chyba? Czyli jeszcze nic pewnego? Tym bardziej sie nie nakręcaj :)
Mnie też nic nie bolało, więcej strachu niż to warte. Ja nie wiem czy jestem już po owulacji bo nic mnie nie boli. Wczoraj wieczorem tylko trochę prawy jajnik ale pewności nie mam. Również nie miałam żadnych skutkow ubocznych.

Mam do was pytanie miałyście robioną drożność. W tym ms już pewnie nie będę miała ale w przyszłym już raczej tak, jak się psychicznie do tego przygotować? jak to boli? czy po niej będę normalnie funkcjonować? Brałyście jakieś przeciw bólowe przed wizytą? I jak wygląda to badanie. Czytałam mniej więcej jak to wygląda ale chciała bym przeczytać wasze doświadczenia a nie Wikipedie
Podbijam pytanie. Lekarz chce żebym zrobiła drożność w następnym cyklu ale chyba się jeszcze wstrzymam bo się boję 😱

Ja również się strasznie boję niektórzy mówią że boli jak przy mocniejszym okresie

Z tego co dziewczyny opisywały to bol jest raczej wtedy kiedy jajowody są niedrożne, wiec jeśli jest podejrzenie ze może tak być to ten ból dla mnie osobiście byłby razem z jakimś uczuciem ulgi [emoji849][emoji23] jak poród [emoji23]

reklama

Mnie też nic nie bolało, więcej strachu niż to warte. Ja nie wiem czy jestem już po owulacji bo nic mnie nie boli. Wczoraj wieczorem tylko trochę prawy jajnik ale pewności nie mam. Również nie miałam żadnych skutkow ubocznych.
Jezeli zastrzyk mialas w niedziele , czyli wczoraj wiec owulacja powinna byc dzis, najpozniej jutro do południa :) ja tez nie mialam zadnych bóli ale owu potwierdzona na usg :)
Podbijam pytanie. Lekarz chce żebym zrobiła drożność w następnym cyklu ale chyba się jeszcze wstrzymam bo się boję 😱
To Zalezy od wielu czynników: czy jajowody sa drozne ( jesli nie to podobno boli bardzo), jaki masz prog bolu, jaka metoda jest robione badanie itd.
Ja mialam robione metoda Sono HSG, jajowody drozne wiec bol byl do zniesienia, trwał doslownie kilka sekund przy wprowadzaniu kontrastu, porównywalny do bolu miesiączkowego z tym, ze odczuwalne bylo dodatkowe delikatne pieczenie. Ale ja mam wysoki prób bolu, nie bralam przed badaniem zadnych tabletek przeciwbólowych. Badanie trwało okolo 5minut.
oczywiscie przed badaniem naczytałam sie internetow i bylam tak przerażona ze myslalam o odwołaniu badania 🙈😁

Do góry