reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

reklama
A ja zadam głupie pytanie...nie czujecie się głupio kupując po raz "x" test ciążowy w tej samej aptece :D powiem wam, że ja już się głupio czuje jak aptekarka u nas w aptece się dziwnie na mnie patrzy jak wchodzę, jakby już wiedziała co podać. Muszę chyba zamówić przez neta testy albo zacząć chodzić po różnych aptekach w pobliskim mieście haha tak samo miałam jak szłam drugi miesiąc z kolei na betę do tego samego lab...:)

Ja zamawiam z neta, jest taniej i większy wybór [emoji2368]

Dziewczyny, wracam do Was z opuchnietymi od płaczu oczami[emoji17] moja bajka nie trwała długo. Lekarz stwierdził wczoraj puste jajo. Jestem już w szpitalu i będę dzisiaj miała zabieg [emoji17] czuje się jak wrak człowieka, dokładnie rok temu też byłam w tym miejscu z powodu obumarlej ciąży i historia zatoczyła koło [emoji29]

Bardzo mi przykro i bardzo współczuje, trzymaj się mocno 🥺😓

Dziewczyny, wracam do Was z opuchnietymi od płaczu oczami😔 moja bajka nie trwała długo. Lekarz stwierdził wczoraj puste jajo. Jestem już w szpitalu i będę dzisiaj miała zabieg 😔 czuje się jak wrak człowieka, dokładnie rok temu też byłam w tym miejscu z powodu obumarlej ciąży i historia zatoczyła koło 😓
Przykro mi :( tulę Cię mocno, trzymaj się.

A ja zadam głupie pytanie...nie czujecie się głupio kupując po raz "x" test ciążowy w tej samej aptece :D powiem wam, że ja już się głupio czuje jak aptekarka u nas w aptece się dziwnie na mnie patrzy jak wchodzę, jakby już wiedziała co podać. Muszę chyba zamówić przez neta testy albo zacząć chodzić po różnych aptekach w pobliskim mieście haha tak samo miałam jak szłam drugi miesiąc z kolei na betę do tego samego lab...:)
Myślę, ze tylko Ci się wydaje, ze farmakolo g się dziwnie patrzy, ona widzi tyle ludzi przez cały miesiąc, ze szczerze wątpię, ze akurat Ciebie pamieta, bo kupowalas testy 🙈 ja się takimi rzeczami w ogóle nie przejmuje, w moim labie jestem czasami nawet 2-3 razy w mcu i robię w koło te same badania łącznie z betą, nie sądzę, żeby na kimś to robiło wrażenie ;) pracuję z ludźmi (nazwijmy ich klientami) i szczerze mówiąc rzadko kiedy w ogóle zwracam uwagę na ich twarze, często ktoś przychodzi i mówi: witam ponownie, a ja nie mam pojęcia kim jest 😬😬

Poza tym ja tak jak @coca kupuję testy w internecie ;)

Dziewczyny, czy któraś z Was badała kariotypy? Podobno przysługuje mi to badanie na NFZ po dwóch poronieniach ale szczerze to okropnie boję się robić ti badanie... Że coś wyjdzie nie tak i całkowicie stracę już nadzieję na zdrową ciążę 😔 jeśli wynik wyjdzie nieprawidłowy to można temu jakoś zaradzić? Jakieś leki? Genów się chyba nie oszuka... 😔

Dziewczyny, czy któraś z Was badała kariotypy? Podobno przysługuje mi to badanie na NFZ po dwóch poronieniach ale szczerze to okropnie boję się robić ti badanie... Że coś wyjdzie nie tak i całkowicie stracę już nadzieję na zdrową ciążę [emoji17] jeśli wynik wyjdzie nieprawidłowy to można temu jakoś zaradzić? Jakieś leki? Genów się chyba nie oszuka... [emoji17]

[mention]Zazuu [/mention] encyklopedio Ty moja, chyba Ty prawda? I [mention]jotte [/mention] , ale ona ma mały urlop [emoji16]

Tak, po dwóch poronieniach przysługuje Ci badanie kariotypu na nfz. Mi też przysługiwał, ale czas oczekiwania do lekarza, który mógł mi wystawić skierowanie wynosił 6 msc plus później czas oczekiwania w kolejce na badanie i wyniki wydawał mi się całkowicie nieadekwatny do kosztu badania. Za nas dwoje w bocianie zapłaciłam cos kolo 700 zł
Dziewczyny, czy któraś z Was badała kariotypy? Podobno przysługuje mi to badanie na NFZ po dwóch poronieniach ale szczerze to okropnie boję się robić ti badanie... Że coś wyjdzie nie tak i całkowicie stracę już nadzieję na zdrową ciążę [emoji17] jeśli wynik wyjdzie nieprawidłowy to można temu jakoś zaradzić? Jakieś leki? Genów się chyba nie oszuka... [emoji17]

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was badała kariotypy? Podobno przysługuje mi to badanie na NFZ po dwóch poronieniach ale szczerze to okropnie boję się robić ti badanie... Że coś wyjdzie nie tak i całkowicie stracę już nadzieję na zdrową ciążę 😔 jeśli wynik wyjdzie nieprawidłowy to można temu jakoś zaradzić? Jakieś leki? Genów się chyba nie oszuka... 😔
Tulę mocno. Bądź dzielna 🙏

Do góry