reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Duphaston to syntetyczny prog, luteina to identyczny z naturalnym (czyli dupek we krwi nie wyjdzie, luteina tak). Różne czytałam dyskusje na temat ich zastosowania, skuteczności ich działania i skutków ubocznych, ceny. Niemniej stosuje się i jedno i drugie z powodzeniem, mimo różnych opinii, wiec myśle ze mogłabyś zapytać czy możesz dostać formę nie do łykania.
Tak właśnie zrobię, dziękuję za informację

reklama
Dziewczyny napiszecie mi tak ogólnie na czym polega duphaston? Moja gin myśli nad wprowadzeniem go w 12 cyklu. Rozumiem, że jest to sztuczny progesteron, który ma pomóc w potencjalnym zagnieżdżeniu zarodka jeśli do zapłodnienia dojdzie i bierze się go przez 14 dni po owulacji i żeby go odstawić to trzeba zrobić betę z krwi i jeśli wynik będzie ujemny to odstawiamy a jeśli dodatni to cały czas bierzemy tak? No i to są tabletki dopochwowe tak?
Ja cykl temu brałam go przez 10 dni (2x1) po owu. Teraz byłam u innego lekarza na monitoringu i powiedział, że jeśli nie mam plamień, a prog wychodzi mi po owu +15 to nie ma potrzeby. Dla spokoju głowy dał mi pół tabletki dziennie przez 10 dni.

Pozdrawiam!

A jak będę chciała się zapisać, to powiedzą mi jakie badania mam ze sobą przynieść, tak? :) może po prostu zadzownię i się spytam :p dzięki za info!
Jak zadzwonisz to powiedzą Ci jakie badania masz przynieśc ze sobą, ja miałam wczesniej zrobiony posiew (bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby) to jest minimum, jeszcze dodatkowo robiłam chlamydie.

Ja dzisiaj 1 dc, po pracy wybieram się do apteki po leki na ten cykl. Mam do Was pytanie, bo w tym cyklu będe musiała też zrobić sobie zastrzyk Ovitrelle, wiem, że w aptekach ceny są bardzo różne. W jakich aptekach kupujecie i ile płacicie?

Dziewczyny myślicie, że jak miałam czekać 3 cykle, aż pójdę na kolejną wizytę, żeby zacząć stymulację, a pójdę pod koniec 2, bo czuje, że to jest bez sensu i marnowanie czasu, bo ja na prawdę wyniki miałam straszne (nawet sam lekarz powiedział, ze szanse są bardzo małe, ale musi dać szanse naturze) to lekarz się na mnie bardzo wkurzy i czy w ogóle mi da te leki. Liczę na to, że jak zrobi usg i sam zobaczy, że nawet owulacji nie miałam to oprzytomnieje sama z reszta ostatnio usłyszałam, ze jestem „jednym z cięższych przypadków, a mam dopiero 21 lat, więc nie ma na co czekać” [emoji19]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny napiszecie mi tak ogólnie na czym polega duphaston? Moja gin myśli nad wprowadzeniem go w 12 cyklu. Rozumiem, że jest to sztuczny progesteron, który ma pomóc w potencjalnym zagnieżdżeniu zarodka jeśli do zapłodnienia dojdzie i bierze się go przez 14 dni po owulacji i żeby go odstawić to trzeba zrobić betę z krwi i jeśli wynik będzie ujemny to odstawiamy a jeśli dodatni to cały czas bierzemy tak? No i to są tabletki dopochwowe tak?
warto sprawdzić czy się przyswaja duphaston. Na na niego w ogóle nie reaguje i musze przyjmować luteinę dopochwowo ;)

reklama
Do góry