reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Mała ma trochę ponad 6 miesięcy. Czekamy na drugą jedynkę, bo też opuchnięta i widać pod dziąsłem. Czytaliśmy, że pierwsze to na razie luzik i gorzej będzie z kolejnymi, więc nie chcemy jej już przy pierwszych za dużo przeciwbólowych dawać. Wczoraj dostała żel przed spaniem. I tak chyba w miarę spokojnie to przechodzi, porównując do innych opowieści [emoji854]
U mnie tez byly tylko zarwane noce i rozdraznienie. Pierwsze dwie dolne jedynki wyszly jej dopiero ok 9/10 mc zycia, a teraz poszly od razu 2 gorne jedynki + dwojka gratis. Troche gorzej. Ja sama niedawno mialam zapalenie kieszeny zebowej :D to sie lituje nad nia. Najgorsze podobno są kły.

reklama
Czesc dziewczyny :) również chce do was dołączyć :) ja staram się o czwartego dzidziusia. Jestem jedynaczką, stąd chec posiadania dużej rodzinki ;) Mam 35 lat, ciążę przechodzę do połowy ciezko, mdłości, wymioty. Choruje na niedoczynność tarczycy i depresję powracająca. W ciąży depresja się nasila, po ciąży wszystko się stabilizuje. Pozdrawiam staraczki :)
Witaj obys tu długo nie siedziala ;-) Mi też się marzy duża rodzina, póki co staramy się o 3 dziecko i prawdopodobnie przy 3 zostaniemy choć kto wie :-D Bierzesz leki na tą depresję? Ja miałam stany lekowo depresyjne i bez leków się nie obyło ale dzięki temu nie mam nawrotów choroby na szczęście i w ciąży też nie miałam ani po obydwu porodach. Leki cały czas biore ale małe dawki od czasu starań o dzieci.

Z tym, że na dziewczynkę to 3 dni przed owu, a na chłopca w dzień owu - moja kuzynka miała o tym na zajęciach z planowania rodziny na naukach przedmałżeńskich 🤷‍♀️ Ponoć chodzi o to, że plemniki z X są większe, wolniejsze i dłużej żyją, a plemniki z Y są mniejsze, szybsze, energiczne, żyją krótko. Więc 3 dni przed owulacją męskie plemniki zdążą umrzeć, a kobiecy przeżyje i urodzi się dziewczynka, jeśli dojdzie do zaplodnienia. Natomiast w dniu owu, plemniki męskie, ktore są szybsze i żywsze jako pierwsze trafią do komórki jajowej. 🤷‍♀️ Im to tak tłumaczono, pamiętam, bo mi opowiadała. :)

Mała ma trochę ponad 6 miesięcy. Czekamy na drugą jedynkę, bo też opuchnięta i widać pod dziąsłem. Czytaliśmy, że pierwsze to na razie luzik i gorzej będzie z kolejnymi, więc nie chcemy jej już przy pierwszych za dużo przeciwbólowych dawać. Wczoraj dostała żel przed spaniem. I tak chyba w miarę spokojnie to przechodzi, porównując do innych opowieści [emoji854]
U nas trójki, to była jakaś masakra. I u innych znajomych, to samo 🤦🏻‍♀️😪

reklama
Do góry