reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej, mam pytanie, czy przyjmując luteinę od 19 dnia cyklu mogę sobie zablokować owulacje? Cykle mam ostatnio ponad 40 dniowe i takie zalecenie lekarza przez 3 miesiące….
Ja też miałam takie zalecenia, pomimo tego że progesteron miałam w normie to lekarz kazał brać od 15dc. Wzięłam tylko przez jeden miesiąc. To był mój błąd. Nie miałam monitoringu i przez to ominęła mnie owulacja. Na szczęście w porę się skonsultowalam innym lekarzem.

reklama
Screenshot_20210619_161423.jpg

Świat jest tak kurewsko niesprawiedliwy.

Nie ma sprawy. Żałuję,że ja nie wiedziałam. Miałam niedobór i prawie od początku ciąży brałam żelazo na receptę. Moje dziecko jest niepełnosprawne. Nie wiadomo czemu. Teraz dmucham na zimne i wolę inną kobietę przed czymś ostrzec niż przejść obojętnie, bo żadnej nie życzę niepełnosprawnego dziecka. 🙈
Dzieki ze sie podzieliłaś się tym info o żelazie!
Prawda jest taka że z witaminami tez mozna przedobrzyć.
Najlepsza jest idealnie ułozona dieta. Ale wiadomo... nie wszystkie produkty, czas czy kasa zawsze dostepne. Nie wspominajac o tym ze wystarczy miec np. jak ja jelito drażliwe i przyswajalnosc niektorych rzeczy jest do tyłka.

Dziewczyny nie chce robić tutaj prywaty, ale znalazłam wczoraj modlitwę odnośnie niepłodności, która bardzo do mnie przemawia, gdyby któraś z Was chciała to mogę Wam przesłać w wiadomości prywatnej. Nie chcę jej tutaj wstawiać, bo szanuję, że nie każda z Nas jest tutaj wierząca [emoji6]
Ja poproszę [emoji4]

Dziewczyny nie chce robić tutaj prywaty, ale znalazłam wczoraj modlitwę odnośnie niepłodności, która bardzo do mnie przemawia, gdyby któraś z Was chciała to mogę Wam przesłać w wiadomości prywatnej. Nie chcę jej tutaj wstawiać, bo szanuję, że nie każda z Nas jest tutaj wierząca 😉
Ja poproszę 😊

Dzień dobry dziewczyny, jak dziś samopoczucie? Kto ma niedługo termin @?
Powiem wam, że jak widzę w miniaturce w aplikacji zdjęcie jakiegoś testu, to od razu mam taki dreszczyk emocji i nie mogę się doczekać, aż zobaczę kto go wrzucił [emoji3] najczęściej to co prawda test owu, ale mimo wszystko [emoji3]

Ja będę zaraz trochę ogarniać mieszkanie, a potem siadam do szukania pomysłów na wegetariańskie dania w lidlomixie. Może któraś z was poleci coś szczególnie pysznego? [emoji846] Mogą być też z termomixa.

reklama
Hej dziewczyny! Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test, ale oczywiście biel aż razi :( Podejrzewałam u siebie dwa terminy, kiedy mogłam mieć owulację: 12dc i 17dc, dlatego zrobiłam dzisiaj (26dc). Ale jeżeli mam być szczera sama ze sobą, to dużo bardziej na owu pasuje mi ten 17dc, bo miałam wtedy niezłe kłucie, które się trochę utrzymywało... A jeśli by tak było, to dzisiaj do dopiero 9 dpo. No nic, poczekam do środy i jeśli @ nie przyjdzie to zatestuję, bo w czwartek szczepienie.
Czekamy zatem do środy, jeszcze nic straconego. Jak sama napisałaś, owu mogła być w 17dc, a wtedy test ma prawo wyjść jeszcze negatywny [emoji110][emoji173]

Do góry