reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Hej :) Wiesz co, z tym pękaniem to różnie... A który masz dc?

W każdym razie są widełki. Pęcherzyk zazwyczaj pęka mając 20-22 mm ponoć, ale może pęknąć mając nawet 26 mm... Także różnie. Na pewno uprawiajcie seks jeszcze przynajmniej kilka dni i się nie poddawajcie. :)
Jestem w 18dc, zwykle cykle mam 28 dniowe, ale tak jak pisałam, byłam mocno zawalona przez alergie zaraz po @. Wiem, że u mnie pęcherzyki raczej pękają, bo potwierdził mi to inny ginekolog przy innych wizytach, mam nadzieję, że przez rok się tam dużo nie zmieniło.

O częstotliwość starań się nie martwię, ale mogłoby być trochę chłodniej 😂

reklama
Cześć dziewczyny. Wróciłam właśnie z wizyty u ginekologa. Opowiedziałam o moim dużym krwawieniu po stosunku (bo nie nazwę tego planowaniem, delikatnie plamie jeszcze dzisiaj). Lekarz mnie zbadał i stwierdził, że owszem mam nadżerkę, ale jest ona dość mała. Nic sobie nie uszkodziłam, a krwawienie równie dobrze mogło być około owulacyjne i "normalne". Przy czym: mi wydawało się, że owulację mogłam mieć 14.06 (kłuło mnie w prawym jajniku, potem mocno pulsowało i miałam ogromną ochotę na seks mimo zawalonych zatok), aplikacja pokazuje owulkę na 17.06, a w badaniu wyszło, że jej jeszcze nie było. Mam pęcherzyk 16mm na prawym jajniku. Czyli wychodzi na to, że owulacja będzie pewnie za ok. dwa dni? Jak to jest dziewczyny u Was?

Podsumowując, takie krwawienia mogą się zdarzać, nadżerka jest niewielka. Plamienia możemy zniwelować antykoncepcją, albo ciążą [emoji2372] Mam wrócić po @ na cytologię.

Owu może być 2 do nawet 5 dni w zależności od tempa wzrostu i wielkości w której pęknie [emoji6]

Uważaj na żelazo - nie wolno go brać w 3-8 tyg ciąży. To mega niebezpieczne, ma działanie teratogenne dla płodu. Chyba, że to jakieś roślinne naturalne czy coś, ale też bym uważała... Chyba najlepiej zadbać po prostu o dietę bogatą w żelazo.
O kurcze tego nie wiedziałam, biorę bo dieta niestety poziomu mi nie podwyższyła i ciągle wynik był w dolnej granicy, na kolejnej wizycie spytam się gina co mam robić

O kurcze tego nie wiedziałam, biorę bo dieta niestety poziomu mi nie podwyższyła i ciągle wynik był w dolnej granicy, na kolejnej wizycie spytam się gina co mam robić
Poczytaj w necie na ten temat artykuły najlepiej naukowe. Ale nie można brać na początku ciąży tj 3-8 tydzień, bo to bardzo niebezpieczne. Też nie wiedziałam, ale inna dziewczyną mi powiedziała i zaczęłam w necie szukać info... Ogólnie ponoć jak jest w dolnej granicy a nawet lekko poniżej to lepiej nic nie brać i tak i dietą równać. Bezpieczniej. Dopiero ewentualnie po 8 tyg, jeśli naprawdę jest ogromny niedobór. Bo jak nie to nie brać.
Może możesz np brać od 1 DC do owu i potem odstawić i kolejny cykl znowu od @? Może tak można i byłoby to bezpieczne...

Dziewczyny nie chce robić tutaj prywaty, ale znalazłam wczoraj modlitwę odnośnie niepłodności, która bardzo do mnie przemawia, gdyby któraś z Was chciała to mogę Wam przesłać w wiadomości prywatnej. Nie chcę jej tutaj wstawiać, bo szanuję, że nie każda z Nas jest tutaj wierząca 😉

Poczytaj w necie na ten temat artykuły najlepiej naukowe. Ale nie można brać na początku ciąży tj 3-8 tydzień, bo to bardzo niebezpieczne. Też nie wiedziałam, ale inna dziewczyną mi powiedziała i zaczęłam w necie szukać info... Ogólnie ponoć jak jest w dolnej granicy a nawet lekko poniżej to lepiej nic nie brać i tak i dietą równać. Bezpieczniej. Dopiero ewentualnie po 8 tyg, jeśli naprawdę jest ogromny niedobór. Bo jak nie to nie brać.
Może możesz np brać od 1 DC do owu i potem odstawić i kolejny cykl znowu od @? Może tak można i byłoby to bezpieczne...
Dziękuję, że mnie informujesz, dzisiaj wezmę się za czytanie 😉

Dziękuję, że mnie informujesz, dzisiaj wezmę się za czytanie 😉
Nie ma sprawy. Żałuję,że ja nie wiedziałam. Miałam niedobór i prawie od początku ciąży brałam żelazo na receptę. Moje dziecko jest niepełnosprawne. Nie wiadomo czemu. Teraz dmucham na zimne i wolę inną kobietę przed czymś ostrzec niż przejść obojętnie, bo żadnej nie życzę niepełnosprawnego dziecka. 🙈

Powiem tak: miałam 2 podejścia do modlitw o dziecko i za każdym razem po kilku tygodniach okazywało się, że się udało. Co prawda pierwsza ciąża poroniona w 6 tygodniu, ale po 6 miesiącach zaczęłam odmawiać modlitwę ponownie i znowu się udało :) nie wiem na ile w tym pomogła modlitwa, a na ile odpuszczenie sobie i zostawienie wszystkiego w rękach wyższych istot, ale u mnie się sprawdziło :)
Dziewczyny nie chce robić tutaj prywaty, ale znalazłam wczoraj modlitwę, która bardzo do mnie przemawia, gdyby któraś z Was chciała to mogę Wam przesłać w wiadomości prywatnej. Nie chcę jej tutaj wstawiać, bo szanuję, że nie każda z Nas jest tutaj wierząca [emoji6]

reklama
Hej dziewczyny! Miłego weekendu! [emoji4] U mnie dzisiaj 14dpo i powinna zacząć się @, zawsze przechodziła w nocy i mnie brzuch pobolewał wcześniej dzisiaj nic, ale test 2 dni temu negatywny, więc muszę czekać trochę się obawiam, że po tej luteinie znów będę mieć cykle 90 dniowe, bo od roku zawsze na duphastonie, innym progesteronie czy antykoncepcji przychodziła idealnie tak samo co do godziny [emoji19]

Ostatnia edycja:
Do góry