reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ja dzisiaj za to mam wizytę u lekarza, żeby potwierdzić ciążę i zapytać się co zrobić z sobotnim szczepieniem na Covid. A jeszcze w 3-4 tygodniu piłam alkohol więc miała być radość a jest załamka. Ciąża pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie kiedy byłam pewna, że ze starań nic nie wyszło

reklama
3-4 tydzień to raczej czas przed lub tuż po zagnieżdżeniu więc nie wiem w jaki sposób alkohol miałby wpłynąć na ciążę? [emoji848]
Ja dzisiaj za to mam wizytę u lekarza, żeby potwierdzić ciążę i zapytać się co zrobić z sobotnim szczepieniem na Covid. A jeszcze w 3-4 tygodniu piłam alkohol więc miała być radość a jest załamka. Ciąża pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie kiedy byłam pewna, że ze starań nic nie wyszło

Nie martw sie, ciaza na poczatku jest chroniona takze alko nie wplynie negatywnie. A szczepinie slyszalam, ze zalecaja, ale dużo zalezy od pacjentki

To mój lekarz powiedział że nie ma to sensu [emoji6] pokazałam mu moje wyniki z lutego i kwietnia i stwierdził że jak raz to zbadałam to ok nie potrzeba tego tak kontrolować, szkoda pieniędzy. A ja sama dla siebie chciałam sprawdzić co się dzieje z moim ciałem.

I odniosłam się do jego slow [emoji6] ja tez już nie badam, badałam pare razy wcześniej z uwagi na plamienia, które u mnie występują. Dlatego mówię, ze to nie jest tak, ze nie ma co tego robić, bo zrobić można, kontrolnie lub w celach diagnostycznych. Tak co miesiąc robić żeby robić to tez nie widzę potrzeby jeśli nie ma takich zaleceń.

No widzicie dziewczyny, tak ładnie Wam te prawka poszły a ja o ile z instruktorem pełen luz, tak na egzaminie nogi z waty i naprawdę zapominam jak się nazywam. Ostatnio wjechałam elegancko pod zakaz, mimo że byłam tam 6577665 razy wcześniej z instruktorem :( jakąś tragedia, zupełnie sobie nie umiem poradzić se stresem.
Szczerze to nawet ta obrona mnie mniej martwi niż to prawo jazdy :(
Myślałam ostatnio nawet czy by nie zażyć jakiś ziółek na uspokojenie.
Ale różnie one działają i nie chce być przyćpana. Słyszałam coś o czekoladzie też - nienawidzę słodyczy ale może sobie coś wciągnę czekoladowego dla kurażu w przyszłym tygodniu :D
Ja zdałam za drugim. Za pierwszym jeszcze zanim wsiadłam do auta pokłóciłam się z egzaminatorem [emoji16]

reklama
I odniosłam się do jego slow [emoji6] ja tez już nie badam, badałam pare razy wcześniej z uwagi na plamienia, które u mnie występują. Dlatego mówię, ze to nie jest tak, ze nie ma co tego robić, bo zrobić można, kontrolnie lub w celach diagnostycznych. Tak co miesiąc robić żeby robić to tez nie widzę potrzeby jeśli nie ma takich zaleceń.
A a czego wynikają u ciebie plamienia?
Ja mam wysoki progesteron po owulacji a mimo to plamie więc nie wiem jak to się ma o siebie. Może to wynikac z tego że później ten progesteron spada?

Do góry