reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Ja dzisiaj za to mam wizytę u lekarza, żeby potwierdzić ciążę i zapytać się co zrobić z sobotnim szczepieniem na Covid. A jeszcze w 3-4 tygodniu piłam alkohol więc miała być radość a jest załamka. Ciąża pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie kiedy byłam pewna, że ze starań nic nie wyszło
Ja wczoraj byłam szczepiona drugą dawką Pfeizera.
Na ankiecie, przy pytaniu, czy jestem w ciąży, zaznaczyłam "Nie wiem" i wtedy sie zaczęło...
Pan w szpitalu powiedział, że jeśli bym wiedziała, że jestem w ciązy, to byśmy szczepienie przekładali na dalsze trymestry.
Natomiast jeśli obecnie nie wiem, czyli ciąża musiałaby być bardzo wczesna, to mogę sie zaszczepić, bo na tak wczesnym etapie szczepienie nie powinno jej zagrozić.

Natomiast na odchodnym pielęgniarka życzyła mi powodzenia i że będzie trzymać kciuki, żebym niedługo była w ciąży, co było mega miłe :)

reklama
A przed @ tez tak czulas sie ? Czy ani na @ ani ciąże?
Ja pierwszy raz od 8 msc miałam owulacje, więc w sumie nie wiem :/ na okres zwykle mnie bolą piersi, ale teraz też biorę luteine. W ostatnich miesiącach @ wywolywalam dupkiem za każdym razem i na nim czułam piersi. Teraz jedynie jakieś pobolewania brzucha i tyle.

Jak działaliście wczoraj wieczorem to dzisiaj przerwa i jutro podziałajcie, ja bym tak zrobiła [emoji6] Ale to dlatego, że my nie lubimy się kochać dzień po dniu, mój mąż potrzebuje jednego dnia na regenerację
Mój mąż też już wyrósł z sexu kilka razy pod rząd ale np rano i wieczorem to dla niego jak najbardziej. Tylko już sama nie wiem jak patrzeć na ten czas "regeneracji plemników" czy na prawdę coś w tym jest że potrzeba im ponad dobę
Właśnie zastanawiałam się jak to jest z tą regeneracja. Wiem, że zalecają co dwa dni, a mój sam z siebie mógłby codziennie, a i nawet dwa razy. I tak się zastanawiałam czy to jest tak, że może niektórzy mężczyźni mają po prostu większe rezerwy albo jakoś hmm szybciej produkują?
Ja dzisiaj za to mam wizytę u lekarza, żeby potwierdzić ciążę i zapytać się co zrobić z sobotnim szczepieniem na Covid. A jeszcze w 3-4 tygodniu piłam alkohol więc miała być radość a jest załamka. Ciąża pojawiła się w najmniej oczekiwanym momencie kiedy byłam pewna, że ze starań nic nie wyszło
W tym czasie nie powinien zaszkodzić w żaden sposób. Mama ginekolog fajnie o tym pisała, że pozytywny test jest momentem w którym trzeba odciąć wszystko, a to co przed to zapominamy [emoji3059]

A pierwszą dawką będziesz się szczepić czy już druga?

Ja pierwszy raz od 8 msc miałam owulacje, więc w sumie nie wiem :/ na okres zwykle mnie bolą piersi, ale teraz też biorę luteine. W ostatnich miesiącach @ wywolywalam dupkiem za każdym razem i na nim czułam piersi. Teraz jedynie jakieś pobolewania brzucha i tyle.
Moze to nie jest zly znak, jeszcze troche i sie okaze. Oby tak bylo. Ostatnio widzialam, ze żadnych objawow ciążowych nie miała jedna tu z dziewcząt a okazalo sie, ze jest w ciąży.

Właśnie zastanawiałam się jak to jest z tą regeneracja. Wiem, że zalecają co dwa dni, a mój sam z siebie mógłby codziennie, a i nawet dwa razy. I tak się zastanawiałam czy to jest tak, że może niektórzy mężczyźni mają po prostu większe rezerwy albo jakoś hmm szybciej produkują? W tym czasie nie powinien zaszkodzić w żaden sposób. Mama ginekolog fajnie o tym pisała, że pozytywny test jest momentem w którym trzeba odciąć wszystko, a to co przed to zapominamy [emoji3059]

Nooo wlasnie tak samo podbijam pytanie, co wtedy hamować faceta i co 2 dzien, czy spokojnie raz dziennie ? Czy jak to ugryźć...

Zdecydowana wiekszos nie ma objawów objawy pojawiają się dopiero w ciąży więc ten pierwszy etap od zagnieżdżenia do pozytywnego testu nie różni się niczym od Pms [emoji14]
Moze to nie jest zly znak, jeszcze troche i sie okaze. Oby tak bylo. Ostatnio widzialam, ze żadnych objawow ciążowych nie miała jedna tu z dziewcząt a okazalo sie, ze jest w ciąży.

Zdecydowana wiekszos nie ma objawów objawy pojawiają się dopiero w ciąży więc ten pierwszy etap od zagnieżdżenia do pozytywnego testu nie różni się niczym id Pms [emoji14]
Teoretycznie tak, a w praktyce jednak w moim przypadku w 2 ciazach, nie mialam typowego pms, bylam spokojniejsza, mialam delikatne bole i nabrzmiale piersi, wiec stanowczo wiedzialam, ze rozni sie to od objawów okresowych. Dlatego pytam, bo niektore dziewczyny tez tak maja, nie wmawiajac sobie tego.

reklama
Do góry