reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

Farciarz 😂
Mój zostanie wysłany na badanie nasienia, jeśli bieżący cykl będzie stracony. Nie uśmiecha mu się. 😂Ale jak mam wybulić 700 zl za 3-4 miesiace na badanie mojej drożności to może niech to zrobi, dla pewności.
Możecie polecić miejsce do zrobienia badania nasienia w Warszawie? (Niezapeszając...)
Samo badanie ciekawe doznanie. Stres dla faceta 🤭 ja z kujawsko pomorskiego to nie pomogę 😉 mój po badaniu podłamał się.. przyjął że to jego wina i chyba podszedł do tematu na zasadzie : muszę udowodnić że dam radę 🤷. Właściwie to po wynikach, jeszcze przed umówioną wizytą do androloga zaczęliśmy jeść razem kwas foliowy ( oczywiście ja brałam wcześniej, on dołączył) 😜 ale to było może 2 tyg przed zajściem, więc tak jakby nic. Nawet przy tak niskich wynikach jest nadzieja 😉 trzymam kciuki aby ominęło Was to badanie i ten cykl był szczęśliwy 😉

reklama
08.06 pojawiły się 2 kreski grube na testach(wiec doliczmy jeszcze 36h)
Więc owulacja mogła być 9, jak i 10. Pod warunkiem, że była bo test owu gwarancji nie daje. Wskazuje jedynie pik lh.
Nawet zakładając, że owulacja była 9.06 to dzisiaj masz dopiero 7 dpo. Nie ma szansy, aby test cokolwiek wykazał. 6-12 dpo implantacja plus 48h na wytworzenie bety. Test może najwcześniej cokolwiek pokazać 8 dpo, pod warunkiem, że implantacja była najszybciej jak to możliwe czyli 6dpo.

36,9
Więc owulacja mogła być 9, jak i 10. Pod warunkiem, że była bo test owu gwarancji nie daje. Wskazuje jedynie pik lh.
Nawet zakładając, że owulacja była 9.06 to dzisiaj masz dopiero 7 dpo. Nie ma szansy, aby test cokolwiek wykazał. 6-12 dpo implantacja plus 48h na wytworzenie bety. Test może najwcześniej cokolwiek pokazać 8 dpo, pod warunkiem, że implantacja była najszybciej jak to możliwe czyli 6dpo.
czekamy do 22.06 ♥️ Nadzieja umiera ostatnia

Hej, dzieki za takie info! Kojarzę Twój nick chyba z dawniejszych czasów forum, kiedy tu zaglądałam jeszcze bez logowania :p Pamiętam też Herę, ktoś wie czy jej się udało?
Hej hej :) a też jesteś ze Szczecina? Jeszcze wyczytałam na stronie gov, że nawet IUI może być wtedy na NFZ przy tym programie. :) Myślę, że warto skorzystać. Bo czemu nie? Składki po coś płacimy. :) I widzę, że mamy częściowo podobne problemy - też mam IO, a partner ma słabą morfologię. :) Tylko jestem 2 lata młodsza i staram się o drugie dziecko. :)
Dziewczyny, że to ze ja mam grupę krwi 0Rh+ a mój mąż 0Rh- może powodować jakieś problemy z zajściem w ciążę?
Tak jak piszą Dziewczyny, nie masz się czym martwić! :)
08.06 pojawiły się 2 kreski grube na testach(wiec doliczmy jeszcze 36h)
A mierzysz temperaturę? Badałaś progesteron? Bo to, że testy owu były pozytywne, nie znaczy, że do owulacji doszło. Zakładając, że owu była 09.06 to sensownie będzie jak zrobisz test 23.06. Będzie wiarygodny.
Niestety jest tak jak pisze jotte. :( Ja tylko w jednym cyklu robiłam testy owu. Uchwyciłam peak, trwał dwa dni, mega pozytyw, mega ciemny, tyle nadziei sobie narobiłam! I co? 9 dni później prog 0,2 , owu nie było, a cykl przez to przeciągnął się do 57 dni i musiał być dupkiem okres wywołany 😭 Obraziłam się wtedy na testy owu i więcej nie robiłam...

reklama
Hej hej :) a też jesteś ze Szczecina? Jeszcze wyczytałam na stronie gov, że nawet IUI może być wtedy na NFZ przy tym programie. :) Myślę, że warto skorzystać. Bo czemu nie? Składki po coś płacimy. :) I widzę, że mamy częściowo podobne problemy - też mam IO, a partner ma słabą morfologię. :) Tylko jestem 2 lata młodsza i staram się o drugie dziecko. :)

Tak jak piszą Dziewczyny, nie masz się czym martwić! :)

Niestety jest tak jak pisze jotte. :( Ja tylko w jednym cyklu robiłam testy owu. Uchwyciłam peak, trwał dwa dni, mega pozytyw, mega ciemny, tyle nadziei sobie narobiłam! I co? 9 dni później prog 0,2 , owu nie było, a cykl przez to przeciągnął się do 57 dni i musiał być dupkiem okres wywołany 😭 Obraziłam się wtedy na testy owu i więcej nie robiłam...
Chyba tez się na te testy obrażę... 🙈
Cóż ja już przekreslilam ten cykl, śluzu coraz więcej. Choć nie ma co się tym sugerować.
Wracam do pracy kobiety 😚 dobrego spokojnego dnia

Do góry