reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Wiesz co, zastrzyki przyjmuję od stycznia, raz miałam pregnyl, później już tylko ovitrelle, testuję zawsze od pierwszego dnia po zastrzyku do pierwszego negatywnego testu i nigdy nie miałam ovitrelle więcej niż 6 dni, nawet dwa razy byłam na becie to sprawdzić i było poniżej 0,1.
Kolejna sprawa, wiem że testy robi się w dniu spodziewanej miesiączki, tylko zwróć uwagę na to, że u mnie ta owulacja jest dość szybka. Nawet mój lekarz wysyła mnie na krew już w 24dc, mimo tego że moje cykle są 28dniowe. Nigdy zastrzyk nie przesunął mi miesiączki, mam jak z zegarkiem w ręku.
Ale dziękuję, dałaś mi dużo nadzieji :*
A oprocz Ovitrelle bierzesz cos na porost pęcherzyków? Jak działają na Ciebie te zastrzyki? Jestem ciekawa ;) od stycznia bez zadnego powodzenia?

reklama
Dziewczyny jestem po pierwszym monitoringu 7dc. Stymulacja do in vitro. Endo 8.7, na prawym ok 7 pęcherzyków, na lewym ok 9. Póki co mają ok 10mm. Pobrali mi krew na estradiol i progesteron (jaki wynik jest dobry?). W poniedzielek mam kolejną wizytę a w pt najprawdopodobniej punkcja.

Ja jestem w trakcie pierwszego cyklu z ovitrelle. Miałam zacząć stymulację ale na USG w 24dc okazało się, że jest pęcherzyk około 20mm i dostałam tylko zastrzyk na pęknięcie. Mam słabe endo, więc nie wiadomo czy coś z tego będzie, ale mam chociaż pierwszą od lat owulację 🤩 dziś zaczynam brać luteinę i zaczynam czas oczekiwania. Zastrzyk wzięłam w środę wieczorem, a ❤️ były w środę i wczoraj. Dziś bardzo czuję dół brzucha i to promieniuje do miednicy. Chyba w takim razie do owu doszło... Już nawet nie pamiętam kiedy to boli, ale chyba po pęknięciu pęcherzyka 🤷

Ja jestem w trakcie pierwszego cyklu z ovitrelle. Miałam zacząć stymulację ale na USG w 24dc okazało się, że jest pęcherzyk około 20mm i dostałam tylko zastrzyk na pęknięcie. Mam słabe endo, więc nie wiadomo czy coś z tego będzie, ale mam chociaż pierwszą od lat owulację [emoji2956] dziś zaczynam brać luteinę i zaczynam czas oczekiwania. Zastrzyk wzięłam w środę wieczorem, a [emoji3590] były w środę i wczoraj. Dziś bardzo czuję dół brzucha i to promieniuje do miednicy. Chyba w takim razie do owu doszło... Już nawet nie pamiętam kiedy to boli, ale chyba po pęknięciu pęcherzyka [emoji1745]
Mnie zawsze bolało pęknięcie a później czułam dyskomfort w podbrzuszu. To Trzymamy kciuki

Muszę gdzies sie gdzies wynurzyć bo dostaje na głowę:p
Myśle juz non stop o kolejnym cyklu staran. Za tydzien szczepionka, a za ponad dwa tyg dni płodne. A ja juz obliczam co jak, kiedy testy, i co jak sie nie uda kolejny raz. A tak naprawdę no to przeciez jak bedzie owu to bedzie, jak bedzie ciaza to bedzie...i to czekanie w blokach startowych na testowanie niczego nie zmieni... ale no nie umiem inaczej 😀 Jeju...czy wy tez takie niecierpliwe jesteście? Bo ja juz sie sama na siebie wkurzam ze fizia dostalam. Normalnie taka rozsadna i opanowana a w tym temacie infantylna jak nie wiem 😜

reklama
Muszę gdzies sie gdzies wynurzyć bo dostaje na głowę:p
Myśle juz non stop o kolejnym cyklu staran. Za tydzien szczepionka, a za ponad dwa tyg dni płodne. A ja juz obliczam co jak, kiedy testy, i co jak sie nie uda kolejny raz. A tak naprawdę no to przeciez jak bedzie owu to bedzie, jak bedzie ciaza to bedzie...i to czekanie w blokach startowych na testowanie niczego nie zmieni... ale no nie umiem inaczej 😀 Jeju...czy wy tez takie niecierpliwe jesteście? Bo ja juz sie sama na siebie wkurzam ze fizia dostalam. Normalnie taka rozsadna i opanowana a w tym temacie infantylna jak nie wiem 😜
Mam tak samo. Obiecałam sobie, że w tym cyklu będzie inaczej. Zobaczymy! :D

Do góry