reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2021

Wlasnie jestem po wizycie. Dzis 7dc, endometrium 8mm, prawy jajnik pęcherzyk 10mm, lewy jajnik pęcherzyk 15mm. Gin mowi ze bardzo szybko urosl ten jeden, po 2 zastrzykach w zasadzie. Jutro kolejna wizyta bo mowi ze w takim tępie po weekendzie moze juz byc po ptakach.
w poprzednim cyklu mialam tylko jedne pęcherzyk. Troszke mnie niepokoi to eno ze takie male 🙄 co myslicie? Nie mowic nic ze cos nie tak.

reklama
Gratulacje ❤ nie wiem czy ktoś już pytał, ale miałaś jakieś objawy przed testem?
Nic, zero 🙈 tzn trochę się zastanawiałam czy coś nie jest na rzeczy bo miałam wrażenie że żyły na piersiach zrobiły się bardziej widoczne. Choć i tak zawsze je dość mocno widać 🤷‍♀️ i dzień przed testem miałam mleczny śluz na bieliźnie a ja przed okresem to raczej susza totalna. Ale żadnego bólu piersi, dużego zmęczenia, częstego biegania do toalety. A w pierwszej ciąży to właśnie takie objawy miałam już na kilka dnia przed wykonaniem testu. Pocieszam się że taki brak objawów to żadna wyrocznia, bo póki co nadal nie czuje się ciazowo 🙄
Wlasnie jestem po wizycie. Dzis 7dc, endometrium 8mm, prawy jajnik pęcherzyk 10mm, lewy jajnik pęcherzyk 15mm. Gin mowi ze bardzo szybko urosl ten jeden, po 2 zastrzykach w zasadzie. Jutro kolejna wizyta bo mowi ze w takim tępie po weekendzie moze juz byc po ptakach.
w poprzednim cyklu mialam tylko jedne pęcherzyk. Troszke mnie niepokoi to eno ze takie male 🙄 co myslicie? Nie mowic nic ze cos nie tak.
Pocieszę Cię tylko, że ja miałam endometrium 8,3mm już po owulacji i jestem w ciąży ☺ także czasami nie musi być jakieś super grube widocznie

Bardzo szybko ci się zapowiada owulacja jak na 7 dzień cyklu, ja właśnie jak już wcześniej pisałam mam ten sam dzień cyklu i endo tylko 4 mm i gin mówi, że jak na pierwszą fazę cyklu jest w normie. A owulacji to się spodziewam minimum za tydzień ;)

Bardzo szybko ci się zapowiada owulacja jak na 7 dzień cyklu, ja właśnie jak już wcześniej pisałam mam ten sam dzień cyklu i endo tylko 4 mm i gin mówi, że jak na pierwszą fazę cyklu jest w normie. A owulacji to się spodziewam minimum za tydzień ;)
Szybko bo to cykl stumolowany :) naturalne cykle trwają u mnie 28-29dni . Dobrze zareagowałam na puregon stad te pecherzyki ;)

Nic, zero 🙈 tzn trochę się zastanawiałam czy coś nie jest na rzeczy bo miałam wrażenie że żyły na piersiach zrobiły się bardziej widoczne. Choć i tak zawsze je dość mocno widać 🤷‍♀️ i dzień przed testem miałam mleczny śluz na bieliźnie a ja przed okresem to raczej susza totalna. Ale żadnego bólu piersi, dużego zmęczenia, częstego biegania do toalety. A w pierwszej ciąży to właśnie takie objawy miałam już na kilka dnia przed wykonaniem testu. Pocieszam się że taki brak objawów to żadna wyrocznia, bo póki co nadal nie czuje się ciazowo 🙄

Pocieszę Cię tylko, że ja miałam endometrium 8,3mm już po owulacji i jestem w ciąży ☺ także czasami nie musi być jakieś super grube widocznie
Pocieszylas mnie ;) Dzieki 😁❤️

A jak macie ułożoną macicę? W przodozgięciu czy tyłozgięciu.. zawsze na wynikach miałam napisane przodozgięcie...a teraz się mnie gin (byłam u nowej ) pyta czy wiem, że mam tyłozgięcie. Ciekawe czy ma to jakiś wpływ na zapłodnienie...kiedyś gdzieś czytałam, że pozycje trzeba inne stosować 🤔

A jak macie ułożoną macicę? W przodozgięciu czy tyłozgięciu.. zawsze na wynikach miałam napisane przodozgięcie...a teraz się mnie gin (byłam u nowej ) pyta czy wiem, że mam tyłozgięcie. Ciekawe czy ma to jakiś wpływ na zapłodnienie...kiedyś gdzieś czytałam, że pozycje trzeba inne stosować 🤔
Nigdy żaden z ginekologów nic mi nie mówił jak mam ułożoną macicę, chyba muszę się spytać na kolejnej wizycie 🤔

reklama
Po takiej historii na pewno warto już coś działać.
Przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia.
Lepiej wydać kilka stówek za dużo niż przeżywać kolejne tragedie.
A Twój partner miał badania nasienia?
Tak mial, dobre wyniki ma. Mamy juz corke, nie bylo żadnych klopotow. Ale zaczelam wkrecac sobie, ze moze mialam 2 takie przypadki, wynik ze bralam dlugo tabletki anty, a moze wlasnie choroba jakas... nie duzo trzeba aby wkrecic cos sobie.

Do góry