reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2021

reklama
Mam wyniki z tarczycy i po Euthyroxie jeszcze bardziej się wszystko pomieszało. TSH co prawda spadło z 3,8 na 3,2, ale i tak za wysokie Ft3 jeszcze bardziej urosło, a Ft4 spadło, ale mieści się w normie. Najgorsze jest to, że endokrynolog, ponoć najlepsza w okolicy wprost mi powiedziała, że nie wie dlaczego mam takie wyniki, bo nie pasują ani do nadczynności ani do niedoczynności. Miałam zrobić badania po 6 tygodniach i zwiększyć dawkę gdyby TSH nie spadło poniżej 2,5, ale obawiam się, że wtedy Ft3 już w ogóle poszybuje w górę :(

Ja zamówiłam pakiet na trombofilie z testdna.pl tam badają 6 mutacji. W tym bardzo popularną mthfr, którą podobno ma ponad 50% społeczeństwa, a przy niej nie przyjmowanie metylowanego kwasu foliowego i b12 również może prowadzić do poronień.
Zapłaciłam 367 zl, pudełko z zestawem do wymazu (wymaz z wewnętrznej strony policzka) dostałam do Paczkomatu i w ten sam sposób odesłałam. Wyniki po 6 dniach.
Prawda jest taka, że żaden lekarz nie zasugerował mi diagnozy w tym kierunku bo u nas wciąż lekarze czekają aż poroni się 3 razy i dopiero biorą się za robotę, a ja stwierdziłam że nie zamierzam narażać się na kolejną stratę i wszystko zrobiłam na własną rękę i jak widać słusznie
Za pomoca jakiego badania to się sprawdza, krew? I w jakim dc najlepiej?

Ostatnia edycja:
Ja zamówiłam pakiet na trombofilie z testydna.pl tam badają 6 mutacji. W tym bardzo popularną mthfr, którą podobno ma ponad 50% społeczeństwa, a przy niej nie przyjmowanie metylowanego kwasu foliowego i b12 również może prowadzić do poronień.
Zapłaciłam 367 zl, pudełko z zestawem do wymazu (wymaz z wewnętrznej strony policzka) dostałam do Paczkomatu i w ten sam sposób odesłałam. Wyniki po 6 dniach.
Prawda jest taka, że żaden lekarz nie zasugerował mi diagnozy w tym kierunku bo u nas wciąż lekarze czekają aż poroni się 3 razy i dopiero biorą się za robotę, a ja stwierdziłam że nie zamierzam narażać się na kolejną stratę i wszystko zrobiłam na własną rękę i jak widać słusznie
testydna.pl czy testdna.pl? Bo strona testydna.pl nie wygląda zbyt zachęcająco 😅

Nakrecasz sie, bo szczerze mowiac moja gin mowila, ze po łyżeczkowaniu w 1 cyklu zajsc graniczy z cudem, latwiej kiedy samemu sie 'wydali' czyli farmakologicznym, ale do sedna, ja miesiaczke po łyżeczkowaniu dostalam po 6tyg, takze cierpliwości. Bo to nie pomaga
😉 swoja droga czytalam gdzies tu, ze jak organizm nie jest gotowy to nie dojdzie do zaplodnienia ale ile w tym prawdy?
Ja się sama oczysciłam 🙂 teraz tylko cierpliwość i tyle 🙂 kiedyś @ przyjdzie 😂

Ja zamówiłam pakiet na trombofilie z testdna.pl tam badają 6 mutacji. W tym bardzo popularną mthfr, którą podobno ma ponad 50% społeczeństwa, a przy niej nie przyjmowanie metylowanego kwasu foliowego i b12 również może prowadzić do poronień.
Dzieki i chyba tak tez uczynie. Mialam juz dwa poronienia, puste jajo i pęcherzyk nisko osadzony, ale wpadam w coraz wiekszy strach czy wszytsko oby z pewnością mimo to jest ok, wiec mysle, ze zamowie taki zestaw.

hej @Anasta07 mam podobne uczucia co Twoje. Nie zabezpieczamy się już pooonad pół roku, a od kilku miesięcy jestem "prawie pewna", że kochamy się w dni owu lub około owu. I dalej nic z tego nie ma. Podstawowe badania zrobione, wszystko wydaje się być ok. Ginekolog kazał przyjść po wakacjach ale mam wrażenie, że był spokojny, że do wakacji zaskoczy - ja natomiast mam już lekkie obawy, że coś z nami nie tak. No ale czas pokaże!:tak: może wkrótce się uda zobaczyć chociaż cień cienia na teście.. :-D
No u nas trochę dłużej z jednym "powodzeniem" chociaż od początku coś było nie tak. Później myślałam że znów szybko się uda bo też celujemy w dni około owu i nic. Mąż ma obecnie trochę niezdrowy tryb życia, jest po drugiej operacji i trochę się martwię o niego, chociaż jego szwagier ma identyczny albo o gorszy i udało im się za pierwszym strzałem bliźniaki... Też chyba to mnie nadal deprymuje :( Tylko co do diagnozowania się, nawet nie wiem od czego zacząć...Ty kiedy testujesz bądź wyczekujesz @?
W 12 dc? Pewnie chodzi Ci o 12 dpo? 🤔 To jeszcze za wcześnie żeby testować, najlepiej dzień lub dwa po planowanej @
Tak, oczywiście że 12dpo,już poprawiłam :) Wiem że za wcześnie, miałam wyczekać do spóźnionej @,ale te sny mnie dobijały i chciałam "uspokoić" swoją głowę żeby mnie po nocach nie męczyła, bo już mnie to denerwowało. No i teraz po południu widzę i czuję już zbliżającą się @. Trzeba będzie działać dalej 🙂

reklama
Po takiej historii na pewno warto już coś działać.
Przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia.
Lepiej wydać kilka stówek za dużo niż przeżywać kolejne tragedie.
A Twój partner miał badania nasienia?
Dzieki i chyba tak tez uczynie. Mialam juz dwa poronienia, puste jajo i pęcherzyk nisko osadzony, ale wpadam w coraz wiekszy strach czy wszytsko oby z pewnością mimo to jest ok, wiec mysle, ze zamowie taki zestaw.

Do góry